3 αγαπημένα προϊόντα λάμψης για το πρόσωπο: Δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε

serum-omorfia
ΔΕΥΤΕΡΑ, 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Με την κατάλληλη φροντίδα και τα σωστά προϊόντα, το είδωλό σας στον καθρέφτη το πρωί θα σας κλείνει το μάτι.

Οι Αιγύπτιες κάτι ήξεραν που έβαζαν έλαια στο πρόσωπό τους μερικές χιλιάδες χρόνια πριν και η Κλεοπάτρα, πρώτη απ’ όλες, προτιμούσε το ελαιόλαδο και το σησαμέλαιο, σε ένα πρώιμο μείγμα αντιγηραντικής φροντίδας. Τα λάδια για το πρόσωπο έμειναν ανά τους αιώνες, ενώ στη συνέχεια ήρθαν και τα serum να βοηθήσουν την κατάσταση. 

Το serum ή αντιγηραντικός ορός δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα σκεύασμα που περιέχει αντιγηραντικά συστατικά σε υπερσυμπυκνωμένη μορφή, έχει υγρή και λεπτή υφή, απλώνεται στην επιδερμίδα και ολοκληρώνει τη φροντίδα της, μετά τον καθαρισμό και πριν την εφαρμογή της ενυδατικής κρέμας. 

Σήμερα, ευτυχώς, μπορείτε να κρατήσετε το ελαιόλαδο για τη σαλάτα και να βασιστείτε σε serum ή λαδάκια που υπόσχονται λάμψη, ενυδάτωση και αντιγήρανση, αναλόγως τις ανάγκες σας, με μελετημένα ευεργετικά συστατικά που σέβονται το δέρμα. Κάντε, λοιπόν, λίγο χώρο στο μπουντουάρ σας για τις παρακάτω επιλογές, που έχουμε δοκιμάσει και εγκρίνουμε.

Santorini Grape Velvet Λάδι προσώπου
Από τη νέα σειρά Korres με πανίσχυρο εκχύλισμα από Σταφύλι Σαντορίνης που ξεχωρίζει για την εξαιρετικά υψηλή συγκέντρωσή του σε πολυφαινόλες, το συγκεκριμένο λαδάκι με 97,9% περιεχόμενο φυσικής προέλευσης, αποτελεί ένα ξηρό λάδι νέας γενιάς και έχει ιδανική υφή και αίσθηση στο δέρμα. Εφαρμόζοντάς το το βράδυ πριν τον ύπνο, την επόμενη ημέρα το πρόσωπο έχει μια φυσική λάμψη, χάρη στην αντιοξειδωτική του δράση και ενυδάτωση, αλλά και τα λιπαρά του οξέα από τα κουκούτσια του σταφυλιού. Η ρεσβερατρόλη επίσης φαίνεται πως μπορεί να κάνει θαύματα στη φωτεινότητα και κάπως έτσι η αίσθηση είναι ότι καταφέρνουμε να διατηρούμε περισσότερη λάμψη, ακόμη και τις ημέρες που το σύμπαν κάνει τα πάντα για να μας τη φέρει.

Enriched Serum P.M. της Dermagenetic
Για τη φιλοσοφία της Dermagenetic μας έχει μιλήσει αναλυτικά ο ιδρυτής της Άγγελος Κανακόπουλος εδώ, ενώ έχουμε δοκιμάσει και την ολοκληρωμένη εμπειρία περιποίησης με προϊόντα Dermagenetic στο Derma Care Center με την υπεύθυνη αισθητικό Μαρία Παπαδοπούλου. Ένα από τα προϊόντα που σίγουρα αγαπήσαμε ήταν και το Enriched Serum P.M. με υψηλές συγκεντρώσεις βιταμίνης Α, C και αντιοξειδωτικών, για πλήρη αναδόμηση του δέρματος. Εφαρμόζετε μικρή ποσότητα στη βραδινή σας ρουτίνα, κοιμάστε, αφήνετε τις βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά να κάνουν τη δουλειά τους και ξυπνάτε το πρωί με δέρμα σαν να κοιμόσασταν όλο το 2023. Χωρίς χρώμα και αρώματα, για όλους τους τύπους δέρματος, με δράση σε κυτταρικό επίπεδο και αποτέλεσμα φρεσκάδας και σφριγηλότητας που σίγουρα θα σας κάνει να τσιμπηθείτε.

The Ordinary Ascorbyl Glucoside Solution 12%
Το serum της The Ordinary με βιταμίνη C είναι ακριβώς αυτό που θέλετε, αν χρειάζεται να αντιμετωπίσετε δυσχρωμίες, θέλετε να φωτίσετε το πρόσωπό σας και να έχετε ενυδάτωση και αντιγήρανση σε ένα προϊόν. Η βιταμίνη C, άλλωστε, φημίζεται για τη λείανση και τη λάμψη που προσφέρει στην επιδερμίδα, όπως και για την ενίσχυση του τόσο πολύτιμου κολλαγόνου που μας εγκαταλείπει βίαια όσο περνούν τα χρόνια. H The Ordinary, μάλιστα, φροντίζει να την προστατέψει όσο καιρό τη χρησιμοποιούμε, με το σκουρόχρωμο μπουκαλάκι που εμποδίζει την οξείδωσή της.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ
[email protected]