Αυτό είναι το αγαπημένο φαγητό του Gordon Ramsay

gordonramsay
ΤΡΙΤΗ, 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Όλοι έχουμε τις αδυναμίες μας στο φαγητό κι o δημοφιλής σεφ δεν πάει πίσω.

Έχετε σκεφτεί ποτέ, αν είχατε ένα ακόμη τελευταίο γεύμα στη ζωή, ποιο θα ήταν αυτό; Ο Gordon Ramsay, ο δημοφιλής βρετανός σεφ που μετρά συνολικά 17 αστέρια Michelin στην ιστορία των εστιατορίων του, πάντως, το έχει σκεφτεί κι έχει απαντήσει.

Παρ’ όλο που είναι λάτρης της κουζίνας του Βιετνάμ και του Λάος, το αγαπημένο του πιάτο έρχεται από τη βρετανική κουζίνα και δεν είναι άλλο από το Wellington. Πρόκειται για ένα κομμάτι μοσχαρίσιου φιλέτου τυλιγμένο μέσα σε ζύμη με πάστα μανιταριών μέσα στη γέμιση. Το πιάτο αυτό φτιάχτηκε για πρώτη φορά από τον προσωπικό chef του Arthur Wellesley, του 1ου Δούκα του Wellington, που έζησε από το 1769 μέχρι το 1852 και έμεινε γνωστός στην ιστορία ως ο «ήρωας του Βατερλό». Στα περισσότερα από τα εστιατόρια του Ramsay, μάλιστα, υπάρχει στο μενού, ενώ για πολλούς είναι η καλύτερη εκτέλεση Wellington που υπάρχει.

Μετά το Wellington, από την αμερικάνικη κουζίνα, το αγαπημένο του φαγητό είναι χυλός από μπομπότα με γαρίδες και παρμεζάνα, ενώ έχει δηλώσει και πως ένα full αγγλικό πρωινό με έξτρα φασόλια θα μπορούσε να τον ικανοποιήσει επίσης ως το τελευταίο του γεύμα.