Κατερίνα Πολέμη: η νεαρή παρουσία πίσω από τις μελωδίες της ταινίας «Μικρά Αγγλία»

katerina-polemi-katerina-polemi
ΤΕΤΑΡΤΗ, 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Το soundtrack της ταινίας «Μικρά Αγγλία» -η οποία αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις 5 Δεκεμβρίου, σε σκηνοθεσία Παντελή Βούλγαρη, βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Ιωάννας Καρυστιάνη -επιμελήθηκε η νεαρότατη μουσικός Κατερίνα Πολέμη και κυκλοφορεί ήδη στα δισκοπωλεία.

Στις δεκαετίες του ’30 και του ’40 μας γυρνά τόσο ο Παντελής Βούλγαρης με τη νέα του ταινία «Μικρά Αγγλία», όσο και η μουσική της από την  Κατερίνα Πολέμη, που μας ταξιδεύει στα στενοσόκακα της ναυτικής Άνδρου.

Η Κατερίνα Πολέμη, γέννημα-θρέμμα ανδριώτισα, είναι μουσικός, τραγουδίστρια και τραγουδοποιός και ανέλαβε το δύσκολο εγχείρημα να ντύσει την ταινία του Βούλγαρη με τις μελωδίες της.

Μπαίνοντας απόλυτα στο κλίμα της εποχής και της ταινίας, η Πολέμη καταφέρνει να αποτυπώσει εξαιρετικά την καθημερινότητα εκείνης της περιόδου, συνθέτοντας τρυφερά κομμάτια.

Για τα κομμάτια της Κατερίνας Πολέμη, συνεργάστηκαν τοπικές χορωδίες αλλά και η Φιλαρμονική του νησιού, αποτυπώνοντας με τη σειρά τους, τον σεβασμό προς την παράδοση του τόπου τους.

Το ταλέντο της να διεισδύει στις εικόνες και στα μηνύματα της ταινίας, γεμίζει τον ακροατή της μουσικής της με αισιοδοξία, όταν συνειδητοποιεί ότι οι μελωδίες προέρχονται από μια τόσο νεαρή  παρουσία. Κι όλο αυτό αναμφίβολα, μας γεμίζει με ελπίδα για το μέλλον…

Δείτε το trailer της ταινίας εδώ