10 πράγματα που (ίσως) δεν γνωρίζατε για τον Bruce Springsteen

bruce-springsteen
ΠΕΜΠΤΗ, 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Το «Αφεντικό» μπορεί να πάτησε τα 60, αλλά συνεχίζει να δημιουργεί ξεσηκωτικά τραγούδια και να μας μαγεύει με κάθε του κυκλοφορία.

1. Το όνομα της μπάντας που τον συνοδεύει, The E Street Band, αναφέρεται  σε έναν δρόμο που υπάρχει στο New Jersey, τόπο καταγωγής του μουσικού. Το όνομα το υιοθέτησαν επειδή εκεί έμενε η μητέρα του πρώτου τους κιμπορντίστα David Sancious και τους άφηνε να κάνουν πρόβες στο υπόγειό της.

2. Έχει πουλήσει πάνω από 120 εκατομμύρια albums στη διάρκεια της καριέρας του και όλα του τα albums έχουν μπει στο top-5 του Billboard.

3. Το πρώτο τραγούδι που έμαθε να παίζει στην κιθάρα ήταν το «Twist and Shout» των Beatles.

4. Ένας fan του τον είδε να απολαμβάνει μια ταινία του Woody Allen σε έναν κινηματογράφο. Ζήτησε από τον Springsteen να του αποδείξει ότι δεν είναι υπερόπτης απέναντι στους θαυμαστές του και τον κάλεσε σε δείπνο με τη μητέρα του. Ο Bruce δέχτηκε και λέγεται ότι ακόμα επισκέπτεται τη συγκεκριμένη οικογένεια.

5. Το όνομά του έχει δοθεί σε έναν κομήτη.

6. Ανάμεσα στους θαυμαστές του συγκαταλέγεται και ο Barack Obama, που έχει δηλώσει ότι έβαλε υποψηφιότητα για Πρόεδρος επειδή δεν μπορούσε να είναι ο Bruce Springsteen. Ένας επίσης διάσημος θαυμαστής του ήταν ο Joe Strummer των Clash.

7. Το παρατσούκλι «Το Αφεντικό», που έχει υιοθετηθεί από τους fans του, προέρχεται από τις μέρες της δεκαετίας του ’60, που ο Bruce είχε αναλάβει το ρόλο ηγέτη και μετά από κάθε show με την μπάντα του, αναλάμβανε να μαζέψει τα κέρδη και να τα μοιράσει στους μουσικούς του.

8. Ως βασική του επιρροή, θεωρεί τον Elvis Presley. Κατάλαβε ότι θέλει να ασχοληθεί με τη μουσική όταν είδε ένα show του Βασιλιά στην τηλεόραση.

9. Μετά από μια συναυλία των Ramones, γνωρίστηκε με την μπάντα και ο Joey Ramone του ζήτησε να γράψει ένα τραγούδι για την μπάντα. Αυτός έγραψε το «Hungry Heart» αλλά δεν τους το έδωσε, μετά από πιέσεις του manager του.

10.  Εκτός από τη μουσική ασχολείται και με τη φωτογραφία, και αγαπημένο θέμα του, είναι περίεργες αφίσες στους δρόμους του τόπου του, του New Jersey.

Ροζίνα Αράπη