Princess Kyniska: μοντέρνα ελληνική κουζίνα με όραμα και θέα το απέραντο γαλάζιο

ΔΕΥΤΕΡΑ, 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Το ξενοδοχείο Princess Kyniska Suites άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό πέρυσι τον Μάιο και έδωσε πνοή στην παραλία της Πλύτρας, στη Λακωνία, ενώ το μενού του εστιατορίου του, που επιμελείται ο Γιάννης Μπαξεβάνης με Head Chef τον Γιώργο Μαργαρώνη, συναρπάζει…

Οι εγκαταστάσεις του Princess Kyniska Suites είναι εξαιρετικά προσεγμένες, καλαίσθητες, με μοναδική θέα που σου κόβει την ανάσα στον κόλπο της Πλύτρας, μοναδικές δίχωρες σουίτες, πλήρως εξοπλισμένες με προσεκτικά επιλεγμένα έπιπλα και διακοσμητικά, νεοσύστατο spa και πισίνα και φυσικά, ένα εξαιρετικό εστιατόριο, με μοναδική θέα και κουζίνα που δεν αφήνει περιθώρια για συγκρίσεις και αρνητικά σχόλια.

Το όνομα άλλωστε του Γιάννη Μπαξεβάνη στην υπογραφή της κάρτας του υποδηλώνει από μόνο του ποιότητα και έμπνευση, ενώ η εκτέλεση του Γιώργου Μαργαρώνη εξασφαλίζει μοναδική νοστιμιά, πρωτοτυπία και δεξιοτεχνία.

Χρήστος Δράζος

Το εστιατόριο του Princess Kyniska Suites βρίσκεται σε μια μεγάλη βεράντα του ξενοδοχείου, επάνω από την πισίνα του, με θέα που συγκλονίζει στον κόλπο της Πλύτρας, στη Νότια Πελοπόννησο. Θυμίζοντας κατάστρωμα πλοίου, η θέα του ξεκινά από την θάλασσα και χάνεται πίσω από το βουνό και τους απέραντους ελαιώνες, μέχρι εκεί που φτάνει το βλέμμα. Το μπλε του ουρανού και της θάλασσας, εναλλάσσεται μοναδικά με το πάλλευκο σκηνικό του εστιατορίου, με τις ντιζαϊνάτες καρέκλες, τα καλαίσθητα φωτιστικά και τα μοντέρνα σερβίτσια. Άλλωστε ένα εστιατόριο σε μια τέτοια τοποθεσία και με μια τόσο δυνατή κουζίνα, δε θέλει και πολλά για να σε εντυπωσιάσει.

Η κάρτα του βασίζεται στη μοντέρνα ελληνική κουζίνα, με έντονες τις πινελιές των τοπικών γεύσεων. Το καλωσόρισμα έρχεται με ένα φλιτζάνι πεντανόστιμη κι ελαφριά ψαρόσουπα. Αν ανήκετε στην ομάδα των αναποφάσιστων με το μενού –πράγμα πολύ πιθανό- τότε το μενού γευσιγνωσίας (45€/άτομο), με 6 πιάτα θα σας λύσει τα χέρια.

Μερικές φετούλες καλοψημένο χειροποίητο χαρουπόψωμο, δίπλα σε μια διακριτική ταραμοσαλάτα σαν αφρό, μια καπνισμένη μελιτζανοσαλάτα με σκορδάκι, μερικές ελιές και χοντρό αλάτι, θα σας ανοίξουν την όρεξη και θα σας καλωσορίσουν στις τοπικές γεύσεις, όπου το χαρούπι ευδοκιμεί.

Χρήστος Δράζος

Η αρχή γίνεται με την τριλογία θαλασσινών: ένα τραγανό ντοματορολάκι με γαύρο μαρινάτο και βασιλικό, μια κροκέτα μπακαλιάρου με ελαφριά εύγευστη σκορδαλιά και παντζάρι κι ένα μαλακό καλαμαράκι γεμιστό με μαστέλο και ντομάτα.

Το γιουβετσάκι θαλασσινών ήταν πραγματικά φίνο, γεμάτο αρώματα και με το ζυμαρικό του βρασμένο και χυλωμένο ακριβώς όπως έπρεπε. Μην το παραλείψετε για κανένα λόγο. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για το λαβράκι με την υπέροχη κρούστα του, μαζί με κρίταμο, μελιτζάνα και μια γευστικότατη σος από πορτοκάλι που ταίριαζε υπέροχα με το ψάρι.

Ένα σορμπέ λεμόνι θα επαναφέρει την ισορροπία στο στόμα σας και η συνέχεια θα έρθει με μια ελληνική σαλάτα με οξύμελι και ξινομυτζήθρα, πολύ προσεγμένη και ισορροπημένη. Ενώ το κυρίως πιάτο είναι μια τριλογία αρνιού με έναν καλοεκτελεσμένο μίνι μουσακά με αρνίσιο κιμά εξαιρετικά αρωματικό με μπαχάρι και τραγανό φύλλο, ένα παϊδάκι γαλλικής κοπής ψημένο όσο έπρεπε, τραγανό απέξω και ζουμερό μέσα κι ένα κεμπάπ αρνιού επάνω σε πιτάκι, μυρωδάτο και νόστιμο.

Χρήστος Δράζος

Αν όμως, κινηθείτε στο αλά καρτ μενού, δοκιμάστε επίσης, το φοβερό ταλαγάνι στη σχάρα με σάλτσα σύκου, την τοπική πίτα με το όνομα σαϊτι με εξαιρετική γέμιση από χόρτα και τραγανό χειροποίητο φύλλο και τα λακωνικά ζυμαρικά γκόγκες με διακριτικά καπνισμένο κόκορα.
Και τα γλυκά όμως, κινούνται αρμονικά εντός των ελληνικών συνόρων, αξιοποιώντας ιδανικά τα τοπικά προϊόντα. Δοκιμάσαμε το δροσιστικό μους γιαούρτι με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς και παγωτό γιαούρτι που σε δροσίζει και δε σε βαραίνει, αλλά και τον τραγανό μπακλαβά με φυστίκι και σύκο.

Το εστιατόριο του Princess Kyniska Suites λοιπόν, σίγουρα θα αποζημιώσει όσους το επισκεφθούν και θα δώσουν στο καλοκαίρι σας τις ομορφότερες ελληνικές γεύσεις.

Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη του σεφ Γιώργου Μαργαρώνη στο clickatlife.gr

Βάλια Κανελλοπούλου
[email protected]