Η Kate Winslet "δίπλα" στον Steve Jοbs

winslet
ΤΡΙΤΗ, 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Η φημολογία γύρω από την πολυσυζητημένη ταινία για τη ζωή του ιδρυτή της Apple συνεχίζεται με το όνομα της Kate Winslet να ακούγεται για τον πρωταγωνιστικό γυναικείο ρόλο.

Η ηθοποιός βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για τη ταινία της Universal, όπου ο Michael Fassbender θα υποδυθεί τον Steve Jobs και ο Seth Rogen τον συνιδρυτή της εταιρείας Steve Wozniak, ενώ ο Danny Boyle έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία.

Το σενάριο ανήκει στον Aaron Sorkin και η παραγωγή στους Scott Rudin, Mark Gordon και Guymon Casady. Η ταινία βασίζεται στη βιογραφία του Walter Isaacson και αρχικά θα την αναλάμβανε η Sony, η οποία σύντομα εγκατέλειψε το εγχείρημα, το οποίο και αποφάσισε να κάνει τελικά η Universal.

Στα υπόλοιπα ονόματα που ακούγονται είναι και αυτό του Jeff Daniels, ο οποίος αν συμφωνήσει θα υποδυθεί τον πρώην πρόεδρο της Apple, John Scully.

H επιλογή της Winslet, βέβαια δεν αποτελεί ιδιαίτερη έκπληξη, αν σκεφτεί κανείς ότι με 6 υποψηφιότητες για Oscar, μία από τις οποίες της χάρισε το χρυσό αγαλματίδιο, η διάσημη ηθοποιός συνάδει με τα μεγαλεπήβολα σχέδια της παραγωγής.