Ο άνθρωπος πίσω από την εικόνα: μια έκθεση προς τιμήν του φωτορεπόρτερ Γιάννη Μπεχράκη

giannis-mpexrakis
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 05 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Ο φωτογράφος του Guardian για το 2015 μοιράζεται τις εμπειρίες του από τις εμπόλεμες ζώνες, τις συρράξεις και το προσφυγικό.

Σε περιόδους κρίσης και πολέμου υπάρχουν πάντα κάποιοι κρυφοί ήρωες. Σε αυτήν την κατηγορία υπάγονται και οι φωτορεπόρτερ που, ρισκάροντας συχνά τη ζωή τους, βρίσκονται στο πεδίο της μάχης για να μεταφέρουν την εικόνα σε όλο τον πλανήτη. Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι και ο πολυβραβευμένος φωτορεπόρτερ Γιάννης Μπεχράκης τον οποίο τιμά η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας μέσα από μια έκθεση που θα ανοίξει τις πόρτες της στις 10 Φεβρουαρίου.

Ο Γιάννης Μπεχράκης, επικεφαλής του φωτογραφικού τμήματος του γραφείου του διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων REUTERS στην Αθήνα, θα μιλήσει για το έργο και τις εμπειρίες του. Επί 25 χρόνια ο Γιάννης Μπεχράκης, φωτογράφος της χρονιάς 2015 για τον Guardian, αποτυπώνει με το φωτογραφικό του φακό εμπόλεμες ζώνες και κρίσεις ενώ ρόσφατα ανέδειξε το ανθρωπιστικό δράμα προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα. Μια έκθεση που δεν πρέπει να χάσουμε.

Info

ΓΓ Ενημέρωσης & Επικοινωνίας
Φραγκούδη 11 & Αλεξάνδρου Πάντου,
Καλλιθέα, Τ.Κ. 101 63 Αθήνα
Τηλεφωνικό: 213 - 1318000, 210 - 9098000