Τραγούδια για να υποδεχτούμε την άνοιξη

almond-blossom
ΔΕΥΤΕΡΑ, 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Η εαρινή ισημερία σήμανε και επίσημα τον ερχομό της άνοιξης, και φυσικά δεν μπορούμε παρά να συντροφεύσουμε τις ηλιόλουστες –ελπίζουμε σύντομα- μέρες που έρχονται με την κατάλληλη μουσική.

Daydream - The Lovin’ Spoonful: Μια ωδή σε μια όμορφη μέρα, που δημιουργήθηκε από την προσπάθεια του John Sebastian, να ξαναγράψει το “Baby Love” των Supremes. Οι ίδιοι περιέγραφαν τον ήχο τους ως “good-time music”, και εμείς δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε.

Beautiful Day - U2: Ένα από τα πιο αισιόδοξα και όμορφα τραγούδια των U2, ένα κομμάτι που ακούγοντας το, θες να πάρεις μια βαθιά ανάσα και να αδράξεις τη μέρα.  Αναζητήστε το και στις ζωντανές του εκτελέσεις, στο Live8 ή στις συναυλίες που έγιναν μετά τον τυφώνα Κατρίνα στη Νέα Ορλεάνη,  για να καταλάβετε τη δύναμη του.

Spring Break Anthem - The Lonely Island: Λίγο χιούμορ δεν έβλαψε ποτέ κανένα, ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με τους φανταστικούς Lonely Island, που με τον πραγματικά μοναδικό τους τρόπο καυτηριάζουν συνήθειες και μόδες των Αμερικανών, χρησιμοποιώντας και μερικούς πασίγνωστους stars ως guests. H δική τους ωδή στο spring break,  ένα έθιμο που αν πιστέψουμε τις Αμερικάνικες ταινίες περιλαμβάνει ποτό, χορό, σεξ και άπειρο ξεσάλωμα, θα σας κάνει σίγουρα να γελάσετε.

Walking on Sunshine - Katrina&The Waves: Ο τίτλος τα λέει όλα. Δε χρειάζεται να πούμε πολλά λόγια για αυτό το κλασσικό πλέον τραγούδι που όποτε το ακούμε αυτόματα θέλουμε να δυναμώσουμε την ένταση και να αρχίσουμε να το τραγουδάμε.

I can see clearly now - Johnny Nash: Άνοιξη σημαίνει και αναγέννηση, και ένα από τα τραγούδια που σηματοδοτούν νέα ξεκινήματα είναι σίγουρα αυτό το υπέροχο τραγούδι, που έχει διασκευαστεί από τους πάντες, αλλά η αυθεντική του εκτέλεση παραμένει ανεκτίμητη.

Cherry blossom girl - Air: Και μόνο ο τίτλος του κομματιού προδιαθέτει για ανέμελες βόλτες σε καταπράσινα λιβάδια με ανθισμένες αμυγδαλιές και δροσερά κορίτσια. Με το που πατήσεις δε το play, κλείνεις τα μάτια και μεταφέρεσαι νοερά αυτόματα εκεί. Οι ατμοσφαιρικοί Γάλλοι μας πρόσφεραν απλόχερα ένα τραγούδι που μοσχοβολάει άνοιξη.