Trashformers: «Στα events μας ο κόσμος ποτέ δεν λυπήθηκε τα παπούτσια του»

trashformers4
ΤΡΙΤΗ, 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Mε αφορμή το πρώτο πάρτυ της νέας σεζόν το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, μιλήσαμε με τους Jimfast, Gizmo και Areion για τον περιβόητο όρο trash, τη διασκέδαση στην Αθήνα και, φυσικά, τα πιο «κουλά» σκηνικά που έχουν βιώσει.

Το πρώτο πάρτυ των Trashformers έκανε την εμφάνισή του στην αθηναϊκή νύχτα το Μάιο του 2004, την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων και της ευημερίας, με το clubbing ακόμα να μεσουρανεί. Δώδεκα χρόνια μετά κι ενώ όλα έχουν αλλάξει, οι Trashformers συνεχίζουν ακάθεκτοι κι εμείς αναρωτιόμαστε ποιο είναι το μυστικό τους.

Πώς ξεκίνησε η ιδέα; Γιατί trash;

Η ιδέα ξεκίνησε στα 00’s, μία εποχή που γενικά επικρατούσαν dance house ήχοι και οι μουσικές από τα 90’s δεν έπαιζαν πουθενά. Πάντα είχαμε αγάπη για αυτές τις ανέμελες εποχές και θελήσαμε να βγάλουμε μια πιο άνετη, ακομπλεξάριστη διάθεση με χιούμορ και νοσταλγική άποψη. Έτσι τότε το ονομάσαμε Trash Party και ξεκίνησε εβδομαδιαία ως ένα φοιτητικό event στην Πάτρα. Ποτέ δεν περιμέναμε ότι θα πάρει τόσο έκταση και ότι ο όρος Trash θα φτάσει να χαρακτηρίζει ένα ολόκληρο είδος διασκέδασης. Βέβαια οι περισσότεροι εκμεταλλεύτηκαν τη φήμη της Trash σκηνής για να κάνουν άλλο ένα Greek night. Για εμάς δεν είναι κάτι τέτοιο. Για εμάς συνοψίζει την ανάγκη μας να ψάχνουμε και να παρουσιάζουμε μουσικές από τα παλιά, μουσικές που μπορεί να μην ακούγαμε, αλλά σίγουρα κάπου είχε τύχει να ακούσουμε στο παρελθόν και ίσως τις έχουμε αγαπήσει!

Υπάρχει κάποιο τραγούδι που παίζετε σε κάθε πάρτυ;

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει ένα, το «Μούρη» του Καρβέλα. Δεν ξέρουμε πως έτυχε, αλλά, καθιερώθηκε, και έτσι παίζει σε κάθε event μας.

Παραγγελιές δέχεστε;

Εννοείται! Με αφιέρωση κιόλας. Αν είναι στο πλαίσιο του party, δηλαδή 80’s, 90’s, άντε και αρχές 00’s, και το έχουμε, το παίζουμε.

Τι μουσική ακούτε εκτός πάρτυ;

Και οι τρεις έχουμε μεγάλο εύρος και διαφορετικά ακούσματα, άρα θα ήταν αδύνατο να τα περιγράψουμε σε συντομία. Μπορούμε να κάτσουμε ένα βράδυ και να αναλύσουμε τα μουσικά βιώματά μας ώρες ολόκληρες.

Περιμένατε ποτέ πως τα πάρτυ σας θα είχαν τόση επιτυχία ώστε να συνεχίζουν μέχρι σήμερα; Γιατί πιστεύετε πως έχουν τόση απήχηση;

Από το πρώτο party, η απήχηση ήταν μεγάλη και απρόσμενη. Ήταν η ίδια ανάγκη που είχαμε και εμείς: ειλικρινής διασκέδαση χωρίς να είναι δήθεν. Ο κόσμος αγάπησε με τη μία αυτό που κάνουμε και γι αυτό έχουμε συνεχή παρουσία τόσο χρόνια. Δεν σταθήκαμε βέβαια εκεί, μας άρεσε πάντα να εξελισσόμαστε και κάθε χρόνο εμπλουτίζουμε και παρουσιάζουμε ένα πλήρες αποτέλεσμα. Αυτό που κυνηγάμε είναι, όποιος έρχεται σε party μας, την επόμενη μέρα που ξυπνάει να σκέφτεται: «Τί απίστευτη βραδιά που ήταν η χθεσινή!»

Υπάρχει κάποιο «κουλό» σκηνικό που να θυμάστε χαρακτηριστικά;

Άπειρα! Πρισσότερα κουλά παρά νορμάλ. Π.χ. Ήταν καρναβάλι πριν δύο χρόνια (2014) και είμασταν στο ΚοοΚοο, τότε σε κάθε event είχαμε κάποιον guest star ο οποίος ήταν κρυφός για το κοινό. Σκάει λοιπόν κατά τη 01:00 ο Γιοκαρίνης στην είσοδο, τον οποίο έπρεπε κάπως να τον περάσουμε κρυφά μέσα απο τον κόσμο επειδή το μαγαζί ήταν τίγκα. Έτσι, λοιπόν, του δώσαμε το κεφάλι από μία στολή κόκορα που είχαμε πρόχειρη και πέρασε από την είσοδο μέχρι το stage -περίπου 30 μέτρα και 600+ άτομα απόσταση! Προφανώς κανένας δεν πήρε χαμπάρι.

Και μιας και πιάσαμε το Γιοκαρίνη, πέρσι στο Fuzz, στο Χριστουγεννιάτικο Party θεσμό που κάνουμε κάθε χρόνο, καθώς παίζαμε την Ευλαμπία, σκάει ο Μεντζέλος από το πουθενά και αρχίζει και ραπάρει (sic) τους στίχους πάνω στη μουσική της μπάντας του Γιοκαρίνη, χωρίς ο ίδιος να έχει ιδέα.  Εκείνη τη στιγμή σκέψου το feeling του κόσμου αλλά και εμάς των ίδιων. Είχαμε μείνει με το στόμα ανοιχτό και κοιτάζαμε σαν χάνοι (βίντεο).

Πόσο έχει αλλάξει η διασκέδαση και η έννοια του πάρτυ τα τελευταία χρόνια; Χορεύει ο κόσμος σήμερα όπως παλιά;

Σε αυτό το τομέα η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε κανένα παράπονο γιατί ο σκοπός μας είναι να βάζουμε τον άλλο σε μια κατάσταση διαφορετική απο τη συνηθισμένη. Πάντα σιχαινόμασταν τη διασκέδαση των δηθενομοδάτων clubs και των parties που όλοι είναι με το ποτό στο χέρι και κοιτάει ο ένας τον άλλο. Σε events των Trashformers ο κόσμος ΠΟΤΕ δεν λυπήθηκε τα παπούτσια!

Tι κοινό θα δει κανείς στα πάρτυ σας;

Το κοινό είναι ανάμεικτο και αυτό είναι το όμορφο στην όλη υπόθεση. Πανέμορφα, καθαρά, χαμογελαστά πρόσωπα. Η καλή διάθεση και η όρεξη για χορό είναι ένα κοινό χαρακτηριστικό που δεν χάνεται.

Πώς αποδέχονται την πρόσκληση οι καλλιτέχνες που καλείτε;

Στην αρχή ήταν πολύ δύσκολο να έρθουμε σε επικοινωνία και να εξηγήσουμε στον άλλο τι κάνουμε και τι θα θέλαμε να παρουσιάσει. Γενικά όμως είχαμε πολύ καλή επαφή με όλους. Ίσως επειδή καταλαβαίνουν ότι έχουμε καλή πρόθεση και γουστάρουμε αυτό που κάνουν, όποιας μορφής και αν είναι. Και επειδή ο κόσμος είναι μικρός, πλεόν γνωρίζουν το όνομα Trashformers και είναι πια πιο εύκολο. Όταν ερχόμαστε σε επικοινωνία, είναι θετικοί.

Ποιους καλλιτέχνες και τί happenings μάς επιφυλάσσετε για τη νέα σεζόν;

Για φέτος έχουμε στο μυαλό μας 3-4 μεγάλα events AllStars στο Fuzz, δηλαδή με διάφορους καλλιτέχνες (ονόματα δεν θα πούμε, γιατί πάντα τους κρατάμε κρυφούς για την έκπληξη). Πέρα από αυτά, έχουμε και τα σταθερά που γίνονται στο Kookoo κάθε δεύτερο Σάββατο. Σε αυτά παρουσιάζουμε το δικό μας show και είναι αρκετά διαφορετικά. Θα πρέπει να έρθει και στα δύο κάποιος για να έχει ολοκληρωμένη άποψη της νέας σεζόν.

Ποιο τρελό/σουρεαλιστικό/ανέφικτο σχήμα θα θέλατε να έχετε σε κάποιο από τα πάρτυ σας;

Backstreet Boys Vs Spice Girls!

Τι να περιμένουμε από το πάρτυ στις 15 Οκτωβρίου στο Fuzz;

Σαλτιμπάγκους, καμηλοπαρδάλεις, μάγους, θηριοδαμαστές, ζογκλέρς και ακροβάτες. Αν όμως δεν καταφέρουμε να τα φέρουμε όλα αυτά, τότε αυτό που μπορείτε να περιμένετε είναι πολύ χορευτική μουσική από τα 90’s, ειδικά διαλεγμένες προβολές στην τεράστια οθόνη, τα δικά μας super extras και τέσσερις μεγάλους καλλιτέχνες από το παρελθόν με μεγάλες επιτυχίες που αγαπάμε. Φυσικά, όπως είπαμε, δεν σας τους αποκαλύτπουμε!

ΣΟΦΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ / [email protected]