Η «Μητρόπολη» του Αργύρη Πανταζάρα και της ομάδας Momentum επιστρέφει στη σκηνή

mitropoli
ΔΕΥΤΕΡΑ, 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Η παράσταση για τη φυγή, την άφιξη, τη μνήμη και τη λήθη που παρουσιάστηκε πέρυσι στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου θα επαναληφθεί φέτος στο Σύγχρονο Θέατρο.

Πρωτοπαρουσιάστηκε τον περασμένο Ιούλιο στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2016. Σχεδόν ένα χρόνο μετά, η «Μητρόπολη: Χορός & Άγγελοι από το πανάρχαιο δράμα» του Αργύρη Πανταζάρα και της ομάδας Momentum ετοιμάζεται για την επιστροφή της στη σκηνή.

Η παράσταση πάνω στις έννοιες της φυγής, της άφιξης, της μνήμης και της λήθης, έννοιες που στην εποχή μας, εν μέσω συρράξεων και βιαιοπραγιών, οδηγούν πλήθος ανθρώπων σε αναζήτηση νέου τόπου και έχουν αποκτήσει τρομακτική βαρύτητα, θα ανέβει από 1 έως 11 Ιουνίου στο Σύγχρονο Θέατρο.

Θυμίζουμε ότι επί σκηνής, σε έναν έρημο και άγονο τόπο, θα δούμε να συναντιούνται οι αγγελιαφόροι αρχαίων ελληνικών τραγωδιών. Κάθε άγγελος θα είναι ένας τόπος, μια εποχή, μια ιστορία. Ανώνυμοι, μάρτυρες γεγονότων, πόνου, βίας, θανάτων και θαυμάτων. Μάρτυρες πτώσεων, ιδεών, ανθρώπων και πολιτισμών.

Κείμενα: Σοφοκλής, Ευριπίδης Αντιγόνη, Οιδίπους Τύραννος, Βάκχες, Ηρακλής Μαινόμενος, Μήδεια. Μεταφράσεις: Γιώργος Χειμωνάς, Νίκος Α. Παναγιωτόπουλος, Γιώργος Μπλάνας. Σύλληψη, Σκηνοθεσία: Αργύρης Πανταζάρας.