ΣΙΝΕΜΑ

Ψάχνετε ποιες ταινίες παίζονται στο σινεμά; Σας ενδιαφέρουν τα τελευταία κινηματογραφικά νέα; Θα τα βρείτε όλα εδώ!
Μάθετε όλα τα νέα γύρω από το σινεμά και τις καινούργιες ταινίες που κυκλοφορούν. Διαβάστε περιλήψεις ταινιών, συνεντεύξεις καλλιτεχνών & αφιερώματα σε ελληνικό και ξένο κινηματογράφο. Ανακαλύψτε την ταινία της επιλογής σας διαβάζοντας την υπόθεση & βλέποντας τα trailer και βρείτε όλους τους κινηματογράφους & τις ώρες που προβάλλεται. Όλα τα νέα του σινεμά είναι στο click@Life!

Η Χάννα Αρεντ και «η κοινοτοπία του κακού»

Η ηθοποιός και σκηνοθέτις Margarethe Von Trotta κατόρθωσε να αποσπάσει θετικές κριτικές για το κινηματογραφικό αυτό πορτρέτο της Χάννα Άρεντ (1906-1975), την οποία ενσαρκώνει η Barbara Sukowa.

κατηγορίαΣινεμά
ΕΠΟΜΕΝΟ
Usekeys to navigate

«Hanna Arendt»

Το βιογραφικό δράμα επαναφέρει στο προσκήνιο ορισμένα από τα πιο προκλητικά ερωτήματα που είχε θέσει η σπουδαία γερμανοεβραία πολιτική επιστήμονας και φιλόσοφος. Το φιλμ εστιάζει σε μια από τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας της, όταν δηλαδή ταξιδεύει στην Ιερουσαλήμ για να καλύψει για λογαριασμό του New Yorker την πολύκροτη δίκη του διαβόητου Ναζί, Άντολφ Άιχμαν, ενός από τους πρωτεργάτες του Ολοκαυτώματος.

Διερευνώντας μια σειρά ερωτημάτων πάνω στο ζήτημα της προσωπικής ευθύνης σε ταραγμένες εποχές, η Χάνα Άρεντ γράφει το βιβλίο της «Ο Άιχμαν στην Ιερουσαλήμ-Η κοινοτοπία του κακού». Η φράση με την οποία έγινε διάσημη «η κοινοτοπία του κακού», προκάλεσε εκείνη την περίοδο αρκετές αντιδράσεις και συζητήσεις.

Η Margarethe Von Trotta ξεδιπλώνει την σκέψη και την επιχειρηματολογία της ανήσυχης διανοούμενης που μας άφησε παρακαταθήκη μια σειρά σημαντικών κειμένων για τον αντισημιτισμό και τον ολοκληρωτισμό.

H σκηνοθέτις, έχει εμπιστευτεί στη Barbara Sukowa και άλλους σημαντικούς ρόλους στις ταινίες της για την Rosa Luxempburg και την μοναχή Hidegard von Bingen. Η νέα δουλειά της για τη Χάνα Άρεντ είχε μια πετυχημένη πορεία σε διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ. Το σενάριο της ταινίας συνυπογράφουν η M. Von Trotta και η Pamela Katz.

Πρωταγωνιστούν οι: Barbara Sukowa, Janet McTeer. Η ταινία προβάλλεται από τη StraDa Films.

blog comments powered by Disqus
Ατζέντα
29 04/2016
Συναυλίες Man Down & Bonze’s Fuel

Οι Man Down δημιουργήθηκαν το 2012. Είναι ένα τριμελές γκρουπ ...

29 04/2016
Citylife Modal Analysis Showcase στο six dogs

Πρόκειται για τη δεύτερη βραδιά του Αθηναϊκού label, που φιλοξενείται ...

ευρετήρια
  • Δημοφιλέστερα
  • Πρόσφατα