Το Μέτσοβο στρέφει τα βλέμματα πάνω του με το Ursa Trail

ursa-trail
ΤΕΤΑΡΤΗ, 24 ΜΑΙΟΥ 2017

Για πέμπτη συνεχή χρονιά πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι αγώνες ορεινού τρεξίματος «Ursa Trail» και στα «Χνάρια της Αρκούδας», με το ξενοδοχείο-οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ να στηρίζει πάντα ενεργά τους αγώνες.

Με στόχο τη σχεδίαση μιας διαδρομής που φέρνει τον αθλητή μέσα από το βιότοπο της αρκούδας και τον ευαισθητοποιεί σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και της καφέ αρκούδας, οι αγώνες ορεινού τρεξίματος «Ursa Trail» και στα «Χνάρια της Αρκούδας» θα πραγματοποιηθούν για ακόμη μια φορά την Κυριακή 28/5 στο Μέτσοβο.

Η διαδρομή περνάει από παλιά μονοπάτια που με πολλή εθελοντική εργασία έχουν καθαριστεί και μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο από τους αθλητές την ημέρα του αγώνα αλλά κι από τον καθένα μας για περίπατο ή ορειβασία. Το συνολικό μήκος του αγώνα «Ursa Trail» είναι 40χλμ. με 2.700μ. υψομετρικής διαφοράς και του αγώνα «Στα χνάρια της αρκούδας» 20χλμ. με 1050μ.

Περνά από ιστορικά μονοπάτια κι ιδιαίτερης αισθητικής και φυσικής αξίας μνημεία της περιοχής, με το πρώτο κομμάτι του Ultra Trail που σχηματίζει ένα οκτάρι να βρίσκεται ανατολικά του Αράχθου στην περιοχή του Ανηλίου και το δεύτερο κομμάτι που αποτελεί και τη διαδρομή του μικρού αγώνα δυτικά του Αράχθου στην περιοχή του Μετσόβου.

Κι επειδή… νηστικό αρκούδι ούτε χορεύει, ούτε τρέχει, το ξενοδοχείο-οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ στηρίζει ενεργά τους αγώνες προσφέροντας το Pasta Party που πραγματοποιείται τη βραδιά πριν τους σε συνεργασία με τo IEK Δέλτα Ιωαννίνων και τον καθηγητή Αδαμάντιο Δότσιο.

Αυτή η Κυριακή, σίγουρα ακούγεται ενδιαφέρουσα!

Info
www.metsovorace.gr