Ταξιδεύουμε στη γαλλική επαρχία και κρυφοκοιτάμε το σπίτι της Julia Child

julia-child-spiti
ΤΕΤΑΡΤΗ, 24 ΜΑΙΟΥ 2017

Πώς θα σας φαινόταν στο επόμενο ταξίδι σας να βρισκόσασταν στη γαλλική επαρχία και να τρώγατε στην κουζίνα όπου κάποτε μαγείρευε η διάσημη αμερικανίδα σεφ, Julia Child; Αν σας αρέσει η ιδέα, να σας πούμε ότι, σε περίπτωση που δεν το γνωρίζατε, μπορεί να γίνει πραγματικότητα!

Αν τα ταξίδια σας έχουν και γαστρονομικό χαρακτήρα και σας αρέσει να επισκέπτεστε ή (ακόμα καλύτερα) να ζείτε σε σπίτια από τα οποία έχουν περάσει διάσημες προσωπικότητες, τότε να σας πληροφορήσουμε ότι μπορείτε να ακολουθήσετε τα βήματα της διάσημης τηλε-μαγείρισσας, Julia Child, μέσα στο ίδιο της το σπίτι στη γραφική επαρχία της Προβηγκίας, κοντά στο Chateauneuf-Grasse, βόρεια των Καννών, με κάτι περισσότερο από 600 ευρώ τη βραδιά, μέσω Airbnb. Για όσους δεν γνωρίζουν, η Τζούλια Τσάιλντ είναι γνωστή για τον ιδιαίτερο τρόπο με τον οποίο σύστησε τη γαλλική κουζίνα στο αμερικάνικο κοινό.

airbnb

Παρ’ όλο που η γη δεν ήταν ιδιοκτησία της Julia Child (οι ιδιοκτήτες ήταν οι κοντινοί της φίλοι Simca Beck και Jean Fischbacher), η υπέρμαχος της γαλλικής κουζίνας και ο σύζυγός της, δημόσιος υπάλληλος και διπλωμάτης, Paul Child, έχτισαν την ταπεινή αυτή αγροικία στα μέσα της δεκαετίας του ’60 σε ένα κομμάτι γης που νοίκιαζαν και του έδωσαν τον τίτλο «La Pitchoune» («Το Μικρό»).

airbnb

Η ανεπίσημη, φιλική συμφωνία μεταξύ των ζευγαριών ήταν ότι όταν ο Paul και η Julia  δεν θα χρησιμοποιούσαν άλλο την αγροικία, θα τους την επέστρεφαν και το 1992, δυο χρόνια μετά το θάνατο του Πολ, η Julia Childέκανε αυτό ακριβώς. Στη συνέχεια, η οικογένεια Fischbacher πούλησε την έκταση στην Αμερικανίδα Kathie Alex, η οποία την αξιοποίησε ως σχολή μαγειρικής μέχρι το 2015. Τότε έβαλε πωλητήριο και το έδωσε έναντι 900 χιλιάδων δολαρίων στους τωρινούς ιδιοκτήτες του, το ζευγάρι Makenna και Yvonne Johnston, το οποίο μέσα σε όλα, προσφέρει και εποχιακά μαθήματα μαγειρικής στην ιδιαίτερη κουζίνα της αγροικίας.

airbnb

Ο χώρος έχει φυσικά αναδιαμορφωθεί από την εποχή που κατοικούσε η Julia σε αυτό και σήμερα έχει 3 υπνοδωμάτια και… 3,5 μπάνια, διατηρώντας, όμως την ταπεινή και οικεία αίσθηση που είχε πάντα. Το σαλόνι του είναι μεγάλο με προσεγμένη επίπλωση, έχει πατώματα με πλακάκια terracotta, ένα τεράστιο τζάκι και ταβάνι με ξύλο, ενώ η κουζίνα του είναι σίγουρα μικρότερη από αυτό που έχουν οι περισσότεροι στο μυαλό τους, με ψηλούς ξύλινους πάγκους. Μέσα σε όλα, προσθέστε και μια όμορφη ταράτσα για φαγητό, αλλά και πράσινους κήπους και μια πισίνα με θαλασσινό νερό.

airbnb

Το σπίτι αυτό αποτελεί άλλη μια στάση για όσους αναζητούν εκτεταμένη ξενάγηση στη ζωή της διάσημης μαγείρισσας που έφυγε από το ζωή το 2004. Μετά την κουζίνα της από το σπίτι της στο Cambridge της Μασαχουσέτης, η οποία βρίσκεται στο Εθνικό Μουσείο Αμερικανικής Ιστορίας Smithsonian’s στην Ουάσινγκτον, αλλά και την επίσκεψη στο διαμέρισμα που έμεινε με το σύζυγό της κοντά στο Musée d’Orsay του Παρισιού, οι fans της Child, αλλά και του ταξιδιού, μπορούν πλέον να ζήσουν μια διαφορετική εμπειρία και να μείνουν στην εν λόγω αγροικία, η οποία διατίθεται για ενοικίαση.

airbnb

Απ’ όσο βλέπουμε, πάντως, οι διαθέσιμες ημερομηνίες ξεκινούν από… Δεκέμβριο και είναι ελάχιστες, ενώ από το καλοκαίρι του 2019, όλοι οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα γκουρμέ γεύμα μαγειρεμένα στο σπίτι από σεφ.