Ολόκληρη η Σουηδία καταχωρείται στο Airbnb

stokxolmi
ΔΕΥΤΕΡΑ, 29 ΜΑΙΟΥ 2017

Μπορεί να είναι απλώς μια τουριστική καμπάνια, αλλά μοιάζει ιδιαιτέρως έξυπνη.

Στη Σουηδία υπάρχει ένα συνταγματικό δικαίωμα που οι Σουηδοί ονομάζουν allemansrätten και προστατεύεται από το νόμο, σύμφωνα με το οποίο όλοι οι άνθρωποι μπορούν να είναι ελεύθεροι στη σουηδική φύση. Με άλλα λόγια, το φυσικό περιβάλλον της χώρας δεν είναι μόνο ένα κομμάτι γης με δέντρα, λόφους και λίμνες, αλλά αποτελεί «σπίτι» για όλους, ένα μέρος όπου κάποιος μπορεί να τρώει μούρα, να κοιμάται κάτω από τα αστέρια, να κολυμπά στις λίμνες και να περιπλανιέται ελεύθερα (αρκεί φυσικά να μην καταπατά τις ιδιωτικές ιδιοκτησίες, όπως και τις εκτάσεις που καλλιεργούνται). Για να κάνει τη φύση της προσβάσιμη σε όλους, η Σουηδία καταχωρεί όλη τη χώρα στο Airbnb, προκειμένου να πείσει όλο τον κόσμο να την επισκεφτεί.

Όπως φαίνεται, η σκανδιναβική αυτή χώρα βρίσκεται εν μέσω ενός μάρκετινγκ διαγωνισμού, όπου πέρσι η Swedish Tourist Association με το πρακτορείο Ingo δημιούργησε το «Σουηδικό Νούμερο» που επέτρεπε σε οποιονδήποτε, οπουδήποτε στον κόσμο να τηλεφωνήσει και να συνδεθεί με έναν τυχαίο Σουηδό και να μιλήσουν για τη χώρα. Τώρα, το Visit Sweden (το παγκόσμιο τμήμα μάρκετινγκ της χώρας) δουλεύει με το πρακτορείο Forsman & Bodenfors και με τη βοήθεια της Airbnb σκαρώνει το νέο αυτό πρότζεκτ για την προώθηση της χώρας.

Η λίμνη Ovre Gla στο Varmland

Υπάρχουν εννέα διαφορετικές καταχωρήσεις, που ποικίλλουν από ένα δασικό καταφύγιο στο Varmland στη δυτική ακτή της χώρας, μέχρι λόφους με πανοραμική θέα στη θάλασσα κοντά στο Εθνικό Πάρκο Skuleskogen, δίνοντας μια καλή εικόνα της χώρας σε όποιον περιηγηθεί στις σελίδες.

Σύμφωνα με το Visit Sweden, είναι η πρώτη συνεργασία τέτοιου είδους με την Airbnb, από την οποία ωφελούνται στρατηγικά και τα δύο μέρη σε επίπεδο προώθησης, αφού δεν πραγματοποιήθηκε καμία χρηματική ανταλλαγή από το ένα μέρος στο άλλο.

Info
https://sweden.withairbnb.com/