Αγωγός μπύρας στο Wacken Open Air της Γερμανίας

mpures Matthias Schrader
ΔΕΥΤΕΡΑ, 29 ΜΑΙΟΥ 2017

Οι περιβαλλοντολογικές ανησυχίες των διοργανωτών φέρνουν την πρωτοπορία στο ετήσιο φεστιβάλ της βόρειας Γερμανίας.

Οι διοργανωτές του Wacken Open Air, του ετήσιου φεστιβάλ metal μουσικής στη Γερμανία, παίρνουν στα σοβαρά την μπύρα και ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους για την κατασκευή ενός ειδικού αγωγού, για τον καλύτερο εφοδιασμό του φεστιβάλ.

Wacken.com / Patrick Schneiderwind

Περίπου 75.000 φίλοι της metal και του hard rock επισκέπτονται το Wacken για το ετήσιο τρίημερο φεστιβάλ.

Εκτός από τον αγωγό, «ζωτικής σημασίας» για τους επισκέπτες του φεστιβάλ, οι διοργανωτές σκοπεύουν να δημιουργήσουν ένα δίκτυο παροχής νερού και αποχέτευσης συνολικού μήκους επτά χιλιομέτρων. Οι λόγοι κατασκευής του αγωγού μπύρας – ο οποίος θα έχει διάμετρο 35 εκατοστά και θα βγάζει περίπου ένα ποτήρι μπύρας το δευτερόλεπτο – είναι κυρίως περιβαλλοντολογικοί, όπως εξήγησαν οι διοργανωτές του φεστιβάλ στην ανακοίνωσή τους.

Wacken.com

Τα έργα κατασκευής των αγωγών μπύρας, νερού και αποχέτευσης στο χώρο του φεστιβάλ έχουν ήδη ξεκινήσει.

Κάθε χρόνο καταναλώνονται γύρω στα 400.000 λίτρα μπύρας στο τριήμερο φεστιβάλ στην βόρεια Γερμανία. Περίπου 75.000 φίλοι της metal και του hard rock συγκεντρώνονται στον χώρο, με 5,1 λίτρα μέσο όρο κατανάλωσης μπύρας. Με την κατασκευή του αγωγού θα μειωθεί το κόστος μεταφοράς της μπύρας, ενώ δε θα συνωστίζονται πλέον τα φορτηγά στον χώρο του φεστιβάλ.