Τα καλύτερα μέρη για κάμπινγκ στον κόσμο

ethniko-parko-orous-kouk-nea-zilandia-kampingk
ΤΕΤΑΡΤΗ, 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Οι ανέσεις του δωματίου σίγουρα είναι επιθυμητές για τον περισσότερο κόσμο στις διακοπές του. Υπάρχουν, όμως, και οι πιο περιπετειώδεις, που θέλουν να στήσουν μια σκηνή και να περάσουν τη νύχτα κάτω από τα αστέρια, με τη φύση τριγύρω να τους αγκαλιάζει. Σε βουνά και ακτές, από τη Νέα Ζηλανδία ως τη Φινλανδία, παρακάτω θα βρείτε μερικά από τα πιο ειδυλλιακά σημεία για κάμπινγκ του κόσμου.

Εθνικό Πάρκο Όρους Κουκ, Νέα Ζηλανδία
Η Νέα Ζηλανδία φημίζεται για τις ονειρεμένες τοποθεσίες της και δεν είναι τυχαίο που ταινίες όπως ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών την έχουν αξιοποιήσει ως φόντο. Το Όρος Κουκ είναι το ψηλότερο της χώρας και όλη η τριγύρω περιοχή αποτελεί έναν τεράστιο «παιδότοπο» για όσους θέλουν να ζουν περιπέτειες στη φύση. Η θέα από εκεί μοιάζει εξωπραγματική και οι περισσότεροι backpackers δεν παραλείπουν να περάσουν από εκεί κάποια στιγμή στη ζωή τους.

Ντέβον, Αγγλία
Η νοτιοδυτική Αγγλία μοιάζει σαν να βρίσκεται εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο και αποτελεί έναν εφικτό προορισμό στην Ευρώπη. Τα σημεία κατασκήνωσης στο Dartmoor και Exmoor (φωτό) είναι φανταστικά για το στήσιμο σκηνής, όπου θα βρείτε σημεία με θέα που δεν τη χωράει ο νους, με απότομους βράχους που φτάνουν ως τον Ατλαντικό. Το φθινόπωρο, ειδικά, θα μπορέσετε να απολαύσετε τον κόκκινο ήλιο να βυθίζεται στον ορίζοντα, ζωγραφίζοντας στον ουρανό.

Λοχ Λόμοντ και Τρόσακς, Σκωτία
Διασκορπισμένες κορυφές βουνών, κοιλάδες και γραφικά χωριά περιμένουν όσους κατευθυνθούν στο Εθνικό Πάρκο Λοχ Λόμοντ και Τρόσακς της Σκωτίας, το οποίο συχνά αποκαλείται ως η «μινιατούρα των Highlands». Το μέρος εκεί είναι ιδανικό για κατασκήνωση, όπου ανάμεσα σε ρομαντικές λίμνες και στενές κοιλάδες, θα βρείτε τα πάντα, από μέρη με συγκεντρωμένες σκηνές καραβανιών μέχρι απομονωμένα σημεία, πάντα με πρωταγωνιστή τη φύση στα καλύτερά της.

Άλπεις, Γαλλία
Τους χειμερινούς μήνες επικρατεί το χιόνι και οι σκιέρ, ενώ όταν ξεκινά η άνοιξη, καταφτάνουν οι πεζοπόροι και οι κατασκηνωτές, για να απολαύσουν φρέσκο αλπικό αέρα. Τριγύρω, θα βρείτε πολλά όμορφα και ιδιαίτερα χωριά στους πρόποδες και το τοπίο, σε συνδυασμό με τον έναστρο ουρανό το βράδυ, μόνο μαγικό μπορεί να χαρακτηριστεί.

Εθνικό Πάρκο Hossa, Φινλανδία
Το πιο καινούργιο Εθνικό Πάρκο της Φινλανδίας, το οποίο άνοιξε τον Ιούνιο, βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά της χώρας σε ένα άγριο τοπίο με ποτάμια, λίμνες και ελατοδάση, που συνθέτουν εικόνες σαν πίνακες ζωγραφικής. Η Φινλανδία καλωσορίζει τους κατασκηνωτές και το πάρκο είναι γεμάτο με υπόστεγα, ρουστίκ καμπίνες και σημεία για να στήσει κάποιος τη σκηνή του και να φτιάξει τη δική του γειτονιά.

Skåne, Σουηδία
Τα μεγάλα, λαμπερά καλοκαίρια περνούν απολαυστικά αργά στην πιο νότια περιοχή της Σουηδίας, στο Skåne, όπου η οργιάζουσα φύση της ταιριάζει απόλυτα με την ακτή. Υπάρχουν πολλά σημεία για να κατασκηνώσει κάποιος κοντά στις παραλίες, τις λίμνες ή τα δάση και όπως στο μεγαλύτερο μέρος της Σκανδιναβίας, έτσι κι εκεί η κατασκήνωση ενθαρρύνεται υπό το δικαίωμα κάποιου να περιπλανιέται, όπου εκεί έχει νομική υπόσταση υπό την ονομασία Allemansrätt.

Αστούριες, Ισπανία
Ο χρόνος μοιάζει σαν να έχει παγώσει στην αρκετά υποτιμημένη περιοχή της βορειοδυτικές Ισπανίας, όπου τα χωριά «σκαρφαλώνουν» στα καταπράσινα βουνά και οι κοινότητες ψαράδων διασκορπίζονται στη βραχώδη ακτογραμμή. Μερικά από τα πιο όμορφα σημεία για κατασκήνωση στην Ισπανία βρίσκονται στην ακτή της περιοχής, όπου συνυπάρχει και κάτι ακόμη σημαντικό: καλό φαγητό και φιλόξενοι άνθρωποι.

Κονεμάρα, Ιρλανδία
Η παράκτια περιοχή δυτικά του Γκάλγουεϊ σχεδόν «φωνάζει» ότι είναι ιδανική για εξερευνήσεις και περιπέτειες. Το τοπίο της περιοχής είναι πολύ ιδιαίτερο, δραματικό και ανεμοδαρμένο, και η κατασκήνωση εδώ είναι για τους πιο τολμηρούς, Όταν, όμως, κάποιος φτάσει κοντά στον Ατλαντικό ή εξερευνήσει τις μακρινές κοιλάδες στην ενδοχώρα, θα αποζημιωθεί όσο ποτέ στη ζωή του.