Το Πεκίνο θα φιλοξενεί το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου από το 2019

beijing-new-airport
ΔΕΥΤΕΡΑ, 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Το καινούργιο αεροδρόμιο του Πεκίνου θα είναι έτοιμο το 2019 και θα είναι το μεγαλύτερο του κόσμου, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

To 2019, το Πεκίνο θα έχει μια πρωτιά στο μανίκι του, με το Beijing New Airport που θα αποτελέσει το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου. Βρίσκεται στη νότια περιοχή Daxing του Πεκίνου και θα γίνει πραγματικότητα σε λιγότερα από 2 χρόνια από τώρα, εξυπηρετώντας τις αεροπορικές μεταφορές της πρωτεύουσας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και καλύπτοντας τις αυξανόμενες ανάγκες.

Υπό τη στέγη του θα βρεθούν οι εταιρείες China Southern Airlines και China Eastern Airlines, ενώ θα αποτελείται από μεγάλους και ανοιχτούς εσωτερικούς χώρους, δημιουργώντας μια καινούργια και διαφορετική εμπειρία για τους επισκέπτες. Το κτίριο του τερματικού σταθμού του Beijing New Airport, μάλιστα, το οποίο σχεδίασε η Zaha Hadid, που δεν βρίσκεται πλέον εν ζωή, θα περιέχει αρκετό πράσινο με τους αστικούς του κήπους και θα είναι έτσι δομημένο, ώστε να έχει ξεχωριστούς χώρους επιβατών για διεθνείς και εσωτερικές πτήσεις, με στόχο τη μείωση του χρόνου.