Πέντε οικονομικές επιλογές διαμονής στα ελληνικά νησιά

aria-boutique-hotel
ΔΕΥΤΕΡΑ, 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Ψάξαμε επιλογές διαμονής στα ελληνικά νησιά ενόψει διακοπών, που δεν θα βάλουν φωτιά στο πορτοφόλι μας και ιδού τα αποτελέσματα.

Aria Boutique Hotel, Σάμος (από 55 ευρώ)
Σε ένα ξενοδοχείο που κατασκευάστηκε το 1995 και ανακαινίστηκε πλήρως το 2007, θα έχετε την ευκαιρία να στήσετε τη… φωλιά σας, προκειμένου να γνωρίσετε το πανέμορφο νησί της Σάμου. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, στο Βαθύ, προσφέροντας εύκολη πρόσβαση σε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος, ενώ ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός και ο κεντρικός σταθμός λεωφορείων απέχουν λίγα λεπτά οδικώς και η παραλία βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση.

Eleimonitria house, Σκύρος (από 35 ευρώ)
Αν τα δωμάτια σας φαίνονται πιο απρόσωπα για τις διακοπές σας, τι θα λέγατε για ένα μικρό και φιλόξενο σπίτι, σε μια παραδοσιακή γειτονιά μόλις μερικά λεπτά μακριά από το κέντρο του νησιού, τη Χώρα; Το σπίτι είναι ιδανικό για δύο άτομα, ενώ διαθέτει ηλεκτρικές συσκευές, όπως πλυντήριο, ψυγείο, τηλεόραση κ.ο.κ., προκειμένου να φτιάξετε το σπιτικό σας όσο θα βρίσκεστε στο νησί. Με ωραία θέα από το μπαλκόνι, τη ζωή του νησιού σε κοντινή απόσταση, αλλά ταυτόχρονα σε χαλαρή, παραδοσιακή τοποθεσία, το σπίτι αυτό εγγυάται τις… καλές διακοπές και η Σκύρος σας επιφυλάσσει πολλά επ’ αυτού, με το συνδυασμό Κυκλάδων και Σποράδων που κρύβει, με τις όμορφες παραλίες της από τον Άγιο Πέτρο μέχρι τον Πεύκο και την ιδιαίτερη, υπερυψωμένη Χώρα της.

Poros Island Experience, Πόρος, Αργοσαρωνικός (από 40 ευρώ)
Ο Αργοσαρωνικός είναι μια καλή επιλογή διακοπών για όσους δεν συμπαθούν τα μεγάλα και μακρινά ταξίδια, αλλά αναζητούν τη νησιώτικη ατμόσφαιρα σε κάτι πιο κοντινό. Στο Νεώριο, το όμορφο αυτό «κομμάτι» του Πόρου θα βρείτε και το πανέμορφο σπιτάκι δίπλα στη θάλασσα για (έως) 4 άτομα, σε ένα μέρος του νησιού όπου οι όμορφες παραλίες, οι τοπικές ταβέρνες και τα σούπερμάκρετ βρίσκονται μερικά λεπτά μακριά με τα πόδια. Το κέντρο του Πόρου βρίσκεται μόλις 2 χιλιόμετρα μακριά, όπου θα βρείτε νυχτερινή ζωή, τουριστικά μαγαζιά και γενικότερα θα νιώσετε τον παλμό του νησιού, το οποίο φημίζεται ως ο μικρός «Βόσπορος» του Αργοσαρωνικού.

Ξενοδοχείο Naias, Σέριφος (από 60 ευρώ)
Βρίσκεται στο όμορφο παραθαλάσσιο θέρετρο Λιβάδι της Σερίφου, μόλις 500μ. από το λιμάνι, και απέχει 2 λεπτά με τα πόδια από την παραλία. Τα δωμάτιά του είναι κυκλαδίτικου στυλ, με μπαλκόνι ή βεράντα, αλλά το σημαντικό είναι ότι σε κοντινή απόσταση θα βρείτε την κύρια πόλη του νησιού, όπου υπάρχουν ταβέρνες που σερβίρουν τοπικές σπεσιαλιτέ. Αποτελεί βολικό σημείο εκκίνησης για να επισκεφθείτε διάφορες παραλίες, όπως τα Λιβαδάκια, την Ψιλή Άμμο και το Καράβι και αν είστε ζευγάρι, θα το απολαύσετε ακόμα καλύτερα.

Contaratos Holiday Lettings, Λιβάδι Κύθηρα (από 50 ευρώ)
Στα 5 χιλιόμετρα από τη Χώρα των Κυθήρων, στο Λιβάδι, το Contaratos Holiday Lettings είναι ιδανικό για όσους θέλουν να βρίσκονται κοντά στην όμορφη Χώρα του νησιού και να κάνουν τις βόλτες τους. Από το μπαλκόνι μπορεί να μην βλέπετε θάλασσα, αλλά η θέα προς το βουνό είναι εύκαιρη σε όλα τα δωμάτια, και οι βεράντες ηλιόλουστες. Στις εγκαταστάσεις, μάλιστα, λειτουργεί και γήπεδο τένις, για όσους θέλουν να εξασκήσουν το σπορ και σε κοντινή απόσταση, περίπου ενός χιλιομέτρου, θα βρείτε καφέ, εστιατόρια και παντοπωλεία. Κι αφού βολευτείτε, το πανέμορφο και μεγάλο νησί των Κυθήρων σας περιμένει για εξερευνήσεις με τις όμορφες παραλίες του, τους καταρράκτες, την παραδοσιακή χώρα με το κάστρο, το Καψάλι για νυχτερινή ζωή, τον γραφικό Αυλέμονα με το μικρό ενετικό κάστρο κ.ο.κ.