Τα καλύτερα ταξίδια στην Ευρώπη για τις φετινές διακοπές

nuraghi-sardinia

Τα Nuraghi στη Σαρδηνία

ΠΕΜΠΤΗ, 03 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Προσπερνάμε τις τροπικές Μαλδίβες και την Καραϊβική και επιλέγουμε πιο «βατούς» προορισμούς, εντός Ευρώπης, για όσους θέλουν να περάσουν ένα διαφορετικό καλοκαίρι στο εξωτερικό.

Σαρδηνία για όσους θέλουν να δουν Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς
Η Σαρδηνία το καλοκαίρι μετατρέπεται σε παράδεισο του snorkeling, όπου όλοι περνούν την ημέρα τους στην παραλία και γεύονται το bottarga, δηλαδή αλατισμένο, αποξηραμένο αυγοτάραχο. Το νησί, όμως, «κρύβει» κι άλλους θησαυρούς πολιτιστικού περιεχομένου, όπως τα νουράγκι, τα προϊστορικά αυτά εντυπωσιακά κτίσματα, διασκορπισμένα στη μεγαλύτερη έκταση της Σαρδηνίας, τα οποία θυμίζουν αμυδρά πύργους ή πυργίσκους, και βρίσκονται στο επίκεντρο φέτος το καλοκαίρι, αφού κλείνουν 20 χρόνια από τότε που ανακαλύφθηκαν. Φέτος θα υπάρχει μειωμένη είσοδος σε αυτά τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς, γι’ αυτό οι φίλοι του πολιτισμού, σπεύσατε.

Το μεγαλόπρεπο κτίριο Elbphilharmonie

Αμβούργο για όσους αγαπούν τη μουσική
Το Αμβούργο στα βόρεια της Γερμανίας έχει ιστορικό ρόλο ως διεθνές εμπορικό λιμάνι και δεν είναι τυχαία γνωστό ως η Πύλη στον Κόσμο, αλλά οι περισσότεροι το προσπερνούν προτιμώντας το Βερολίνο ή το Μόναχο. Τελευταία, όμως, μπαίνει ξανά στον χάρτη πιο δυναμικά με τα φιλόδοξα πρότζεκτ που αποτίουν φόρο τιμής στο ναυτικό παρελθόν του, ενώ αναδεικνύουν και την καλλιτεχνική σκηνή του. Το Αμβούργο αποτελεί ένα πολύ συναρπαστικό μέρος για τους μουσικόφιλους της Ευρώπης, αλλά και του κόσμου, με το γυάλινο και μεγαλόπρεπο κτίριο Elbphilharmonie σε σχήμα κύματος στις όχθες του Έλβα να φιλοξενεί τριες αίθουσες συναυλιών παγκόσμιας κλάσης, ένα πολυτελές ξενοδοχείο, 45 διαμερίσματα και ένα δημόσιο deck με θέα 360 μοιρών προς την πόλη. Μερικά από τα επερχόμενα event περιλαμβάνουν μια σειρά δωρεάν συναυλιών, Tindersticks, The Phantom of the Opera και πολλά άλλα.

Πανοραμική θέα στο Λονδίνο

Ανατολικό Λονδίνο για στυλάτα ξενοδοχεία-εστιατόρια
Αν η γαστρονομία παίζει σημαντικό ρόλο στα ταξίδια σας, τότε το Ανατολικό Λονδίνο πρέπει να μπει άμεσα στα σχέδιά σας. Ο λόγος είναι τα πολύ στυλάτα ξενοδοχεία του με το εξαιρετικό φαγητό. Ανάμεσά τους θα βρείτε το The Curtain, ένα βιομηχανικό, exclusive ξενοδοχείο με roof-top lounge και τον διάσημο κόκορα του σεφ Marcus Samuelsson, όπως επίσης και το Four Seasons Hotel το οποίο έχει το μοναδικό εστιατόριο στο Ηνωμένο Βασίλειο από τη γαλλίδα σεφ Anne-Sophie Pic. Το Ned, που παλιά ήταν τράπεζα, το ανέλαβαν ο Andrew Zobler του NoMad και ο Nick Jones του Soho House και το Nobu Hotel Shoreditch σερβίρει τις γεύσεις του σεφ Matsuhisa σε έναν ήσυχο και ατμοσφαιρικό κήπο.

Περιπέτειες στο Άμστερνταμ

Άμστερνταμ για διακοπές με ρυθμό και ανανέωση
Αν κατευθυνθείτε προς το Άμστερνταμ φέτος το καλοκαίρι, δεν θα είστε μόνοι. Η ολλανδική πρωτεύουσα βρίσκεται στην ακμή της αυτό το διάστημα και τα πλήθη που καταφτάνουν εκεί αναζητούν τα ανοιχτά καφέ, τα τεράστια πάρκα, τις δίτροχες περιπέτειες… Η πόλη, όμως, έχει πολύ περισσότερα να επιδείξει από τα κανάλια, τα μουσεία τέχνης ή τη γραφική γειτονιά Jordaan, όπως το Kimpton De Witt των Kimpton Hotels, το μπουτίκ αυτό brand ξενοδοχείων που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στο κέντρο της πόλης, που μέχρι τώρα κατέκλυζαν όσοι ταξίδευαν για δουλειά και οι backpackers. To ξενοδοχείο αυτό πρόκειται να δώσει νέα πνοή στο Άμστερνταμ, το οποίο μοιάζει το ιδανικό μέρος για εξερευνήσεις καθημερινά, με τα φεστιβάλ να δίνουν και να παίρνουν μέσα στο καλοκαίρι.

Εντυπωσιακή εικόνα των Πυρηναίων

Ισπανικά Πυρηναία για ποδήλατο με θέα
Τα απότομα βουνά και τα παραλιακά χωριά της Χώρας των Βάσκων φαντάζουν ακόμη πιο όμορφα απ’ ό,τι είναι από τις 2 ρόδες. Ο καιρός είναι τέλειος αυτή την εποχή, και μπορείτε να ζήσετε περιπέτειες με το ποδήλατο είτε μόνοι σας, είτε με άλλες οργανωμένες ομάδες, οι οποίες θα σας δείξουν και τα καλύτερα μέρη για pintxos, τα πιο δημοφιλή σνακ στο Instagram, τα οποία σχετίζονται με τα tapas, με τη διαφορά ότι τοποθετούνται πάνω σε ψωμί, με οδοντογλυφίδα.