Τέσσερις κοντινές εκδρομές για να υποδεχτούμε το φθινόπωρο

naupaktos

Ναύπακτος με φόντο το κάστρο

ΤΕΤΑΡΤΗ, 02 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Αντί να αρχίσετε να μετράτε 365 ημέρες μέχρι τις επόμενες διακοπές, οργανώστε μια μίνι απόδραση, κοντινή στην Αθήνα, για να πάρετε τον αέρα σας πριν μπει πρακτκά το φθινόπωρο.

Ναύπακτος, για εναλλαγές τοπίου
Και κάστρο και λιμανάκι και παραλίες και… βουνό, όλα θα τα βρείτε στη Ναύπακτο, η οποία θα σας χαρίσει πολλές εικόνες και εναλλαγές μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο. Για μπάνιο οι επιλογές είναι αρκετές, με την Ψανή και το Γρίμποβο ή τις πιο μακρινές Χιλιαδού, Λιμνοπούλα, Καλαμάκι κ.ά. Οι λάτρεις του υψομέτρου μπορούν να κατευθυνθούν στην ορεινή Ναυπακτία και τα πανέμορφα χωριά της. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το Κάστρο της Ναυπάκτου, στο λόφο πάνω απ’ την πόλη, που αποτελεί παράδειγμα φρουριακής αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα και να θαυμάσετε την υπέροχη θέα του με την είσοδο του Κορινθιακού κόλπου στο… πιάτο.

Η λίμνη Ηραίου στο Λουτράκι

Λουτράκι, για πεζοπορία και ιαματικά λουτρά
Αποτελεί τουριστικό θέρετρο κυρίως την καλοκαιρινή περίοδο, αλλά και μια όμορφη απόδραση για όσους θέλουν να φύγουν μακριά από το καυσαέριο της Αθήνας, χωρίς να ξοδέψουν όλη τους την ημέρα οδηγώντας. Σε απόσταση μόλις 80 χιλιομέτρων από την Αθήνα και 4 χιλιομέτρων από τον Ισθμό της Κορίνθου, το Λουτράκι προσελκύει πλήθος επισκεπτών από όλη την Ελλάδα λόγω των διάσημων ιαματικών πηγών, ενώ σε μια απόδραση προς τα εκεί, μπορείτε να επισκεφτείτε το περίφημο Ηραίον, το ναό προς τιμήν της θεάς Ήρας, του 800 π.Χ., την περιοχή της λίμνης της Βουλιαγμένης που σύμφωνα με την αρχαιολογική σκαπάνη κατοικήθηκε το 3.000 π.Χ., τους μυκηναϊκούς τάφους στην περιοχή Σκάλωμα και το Λαογραφικό Μουσείο Λουτρακίου. Και πάλι, οι λάτρεις της πεζοπορίας έχουν την ευκαιρία στο Λουτράκι να περπατήσουν στις πανέμορφες διαδρομές και τα μονοπάτια που έχουν χαραχτεί για τους φυσιολάτρες στα Γεράνια όρη κι έπειτα να ξαποστάσουν για φαγητό με θέα τη θάλασσα. Μπάνιο σας προτείνουμε να κάνετε, εκτός από την κεντρική παραλία, στη Λίμνη Βουλιαγμένη και στο Αρχαίο Ηραίο, όπου μπροστά από τον αρχαιολογικό χώρο θα βρείτε μια μικροσκοπική παραλία με βαθιά γαλάζια νερά. Προσοχή στις τσούχτρες!

www.wikipedia.com / tns

Τα Καμένα Βούρλα από ψηλά

Καμένα Βούρλα, για ξεκούραση και διασκέδαση
Η κωμόπολη που απέχει 175 χιλιόμετρα από την Αθήνα, στο νομό Φθιώτιδας, αποτελεί επίσης μια καλή επιλογή για απόδραση με φόντο τόσο τη θάλασσα, όσο και το δασωμένο βουνό. Πέραν του συνδυασμού αυτού, όμως, θα ενθουσιάσει και αυτούς που θέλουν να απολαύσουν, έστω για 2 μέρες, τις ιαματικές ιδιότητες των λουτρών της περιοχής. Ως γνωστόν, στα Καμένα Βούρλα βρίσκονται πηγές που θεωρούνται από τις πιο σημαντικές της χώρας κι έγιναν γνωστές λόγω της σπάνιας σύστασης τους σε φυσικά μέταλλα, άλατα και ραδόνιο. Ακόμη, όμως, κι αν δεν είστε του… λουτρού και οι θερμοκρασίες των 35-36 βαθμών Κελσίου στα νερά σας φαίνονται υψηλές, τότε μερικές βουτιές στα καθαρά νερά του Ασπρονερίου, στην ήσυχη παραλία Μουράγιο με τα διαυγή νερά, στην παραλία του Άγιου Παντελεήμονα μαζί με τους ντόπιους, στην οργανωμένη πλαζ Isabella, αλλά και στη Χρυσή Ακτή για όσους δεν επιθυμούν... οργάνωση και ξαπλώστρες, θα σας αποζημιώσουν. Πάρτε μαζί σας και βραδινά ρούχα για ποτό, καθώς τα Καμένα Βούρλα φημίζονται για τη νυχτερινή τους ζωή και ετοιμαστείτε να συνδυάσετε βουνό και θάλασσα, ξεκούραση και διασκέδαση και μπάνια κάθε είδους σε έναν προορισμό που θα σας κάνει να επιστρέψετε.

Το μικρό θέατρο Επιδαύρου

Επίδαυρος, για επαφή με τον πολιτισμό
Με ιστορία που συγκλονίζει, φύση που οργιάζει και πολιτισμό που καθηλώνει, η Επίδαυρος είναι μια εύκολη λύση για απόδραση, η οποία κρύβει πολλές διαστάσεις. Κι αυτό γιατί εκτός από μπάνιο στις παραλίες της, οι οποίες δεν συγκλονίζουν μεν, αλλά προσφέρονται για ένα δροσιστικό μπάνιο, ειδικά στην Παλιά Επίδαυρο και το βοτσαλωτό Γαλάσι, η Επίδαυρος έχει πολλά με το οποία μπορεί να γεμίσει την απόδρασή σας. Μια βόλτα στη Νέα Επίδαυρο και το Κάστρο της θα σας εντυπωσιάσουν κι ακόμη κι αν δεν υπάρχει κάποια παράσταση να παρακολουθήσετε στο αρχαίο θέατρο Επιδαύρου, το ωραιότερο και το καλύτερα διατηρημένο αρχαίο θέατρο, ένα ταξίδι ως εκεί αξίζει τον κόπο.