Οι clubbers του εξωτερικού ψηφίζουν Ελλάδα

clubbing-sunaulia
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 08 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Η Ίμπιζα έχει χάσει την αίγλη της ως clubbing προορισμός, την ώρα που η Ελλάδα συνεχώς ανεβαίνει στις νεαρές ηλικίες που καταφτάνουν με πάρτι διάθεση.

Ποιος θα πίστευε πριν από μερικά χρόνια ότι το απόλυτο πάρτι νησί, η Ίμπιζα της Ισπανίας, θα προσέλκυε περισσότερους τριαντάρηδες και θα αυξάνονταν όσοι την επέλεγαν για οικογενειακές διακοπές; Κι όμως, σύμφωνα με την ταξιδιωτική εταιρία, Thomas Cook, οι κρατήσεις ατόμων έως 29 ετών όλο και μειώνονται στο νησί, με τις κρατήσεις σε ηλικίες 30-39 να αυξάνονται και τις οικογενειακές διακοπές να σημειώνουν αύξηση 6%.

Στον Λαγανά της Ζακύνθου

Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα υποδέχεται το κύμα των μέχρι 25 ετών ταξιδιωτών που αναζητά τη διασκέδαση, με κρατήσεις που σημειώνουν αύξηση τα τελευταία χρόνια.

Στην Κω και την Ζάκυνθο, συγκεκριμένα, (με την Καρδάμαινα και τον Λαγανά αντίστοιχα να αποτελούν σημαντικούς προορισμούς διασκέδασης), οι κρατήσεις έχουν διπλασιαστεί σε αυτές τις ηλικίες σε σχέση με το 2009, με τις κρατήσεις σε ηλικίες άνω των 50 να μειώνονται συνεχώς. Ένας λόγος είναι σίγουρα ότι αποτελούν μια πιο προσιτή εναλλακτική λύση για τους νέους με περιορισμένο μπάτζετ, για την τσέπη των οποίων η Ίμπιζα δεν ενδείκνυται.