Οι Κινέζοι αγαπούν τα ταξίδια και το αποδεικνύουν

kinezoi-touristes
ΤΡΙΤΗ, 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Όλοι έχουμε σχολιάσει τους κινέζους τουρίστες που βρίσκονται παντού με μια φωτογραφική μηχανή κρεμασμένη γύρω από το λαιμό τους και τα στοιχεία έρχονται να αποδείξουν αυτό που ξέραμε πάντα: οι Κινέζοι ταξιδεύουν πολύ!

Ό,τι κι αν γίνει, οι Κινέζοι δεν θα πάψουν να ταξιδεύουν κι αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από την έρευνα World Travel Monitor της IPK International, η οποία δείχνει ότι οι κινέζοι τουρίστες παρουσίασαν αύξηση που φτάνει το 13% στα ταξίδια εξωτερικού το 2016. Αντιστοίχως, τα συνολικά διεθνή ταξίδια αυξήθηκαν μόλις 4%, κάτι που φανερώνει ξεκάθαρα ότι οι Κινέζοι λατρεύουν τα ταξίδια και μπορούν να τα πραγματοποιήσουν περισσότερο από άλλους λαούς –μέχρι το τέλος του χρόνου, μάλιστα, προβλέπεται να έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό 127 εκατομμύρια Κινέζοι.

Πιο συγκεκριμένα, τη χρονιά που πέρασε, οι Κινέζοι ξεπέρασαν κατά 6 εκατομμύρια τα ταξίδια του 2015, φτάνοντας τα 51,2 εκατομμύρια διεθνή ταξίδια σε προορισμούς κυρίως εντός Ασίας και χωρών Ειρηνικού, με την Ευρώπη να αποτελεί λιγότερο ελκυστικό γι’ αυτούς προορισμό, ίσως λόγω τρομοκρατικών επιθέσεων. Παρ’ όλο αυτά, τα ταξίδια τους στην Ευρώπη δείχνουν σαφή προτίμηση προς Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ελβετία και Αυστρία, αν και έχουν μειωθεί κατά 4% σε σχέση με το 2015.

Σύμφωνα με το World Travel Monitor, η Κίνα είναι η τέταρτη μεγαλύτερη αγορά εξερχόμενου τουρισμού στον κόσμο. Πριν από αυτή συναντάμε τη Γερμανία, τις Η.Π.Α και το Ηνωμένο Βασίλειο.