Μαγευτικοί προορισμοί για το Halloween στην Ευρώπη

halloween
ΤΡΙΤΗ, 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Ξορκίζουμε τα «κακά πνεύματα» από το Δουβλίνο και τη Λιμόζ, μέχρι την Πράγα και την Τρανσυλβανία.

Το Halloween μπορεί να θεωρείται μια κατεξοχήν αμερικάνικη υπόθεση, αλλά τα τελευταία χρόνια η γιορτή γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Επειδή λοιπόν ένα υπερατλαντικό ταξίδι μπορεί να είναι δύσκολο για τις 31 Οκτωβρίου, βρήκαμε και σας παρουσιάσαμε εννέα προορισμούς για trick or treating στην Ευρώπη.

Λονδίνο, Αγγλία
Η πολυπολιτισμική πρωτεύουσα της Μεγάλης Βρετανίας έχει ένα αιματηρό παρελθόν γεμάτα σκοτεινά μπουντρούμια, αρχαία κτήρια και έναν από τους πιο διαβόητους κατά συρροή δολοφόνους, τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη. Το Λονδίνο είναι λοιπόν ένας ιδανικός προορισμός για το Halloween, για μια απόδραση γεμάτη μυστήριο και φανταστικά αξιοθέατα. Εφόσον παρευρεθείτε στην πόλη στις 31 Οκτωβρίου, μην ξεχάστε να παρακολουθήσετε μια από τις «εορταστικές» περιηγήσεις στα ιστορικά στενά της.

lepopulaire.fr
Λιμόζ, Γαλλία
Η γενέτειρα του Renoir και των φημισμένων πορσελάνων είναι μια μεσαιωνική πόλη στην περιοχή Λιμουζίν και είναι πιθανότατα ο ιδανικότερος προορισμός στην Γαλλία για το Halloween. Αν και δεν είναι το πιο φημισμένο τουριστικό θέρετρο της χώρας, είναι από τις πρώτες πόλεις που άρχισε να γιορτάζει το Halloween, από το 1996. Στα τέλη Οκτωβρίου κάθε χρόνο διοργανώνονται πληθώρα δραστηριοτήτων, από streets shows και πανηγύρια, μέχρι παρελάσεις και ξέφρενα πάρτι. Περίπου 50.000 επισκέπτες συρρέουν στην Λιμόζ κάθε χρόνο εκείνη την περίοδο και φεύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις,

festicket.com
Πράγα, Τσεχία
Η παραμυθένια πόλη της Ευρώπης δεν θα μπορούσε να μην βρίσκεται στην λίστα μας, αφού η εντυπωσιακή αρχιτεκτονική της, οι μεσαιωνικοί δρόμοι και τα γοτθικά κτίρια δημιουργούν μια απόκοσμη ατμόσφαιρα τα βράδια του φθινοπώρου. Μπορεί να μην συγκινεί ιδιαίτερα τους Τσέχους, αλλά με λίγο ψάξιμο θα μπορεί να βρείτε κάποιο πάρτι στο πνεύμα του Halloween. Αξίζει να επισκεφτείτε το παλιό εβραϊκό νεκροταφείο, το μουσείο βασανισμού, το οστεοφυλάκιο Σέντλετς, την Γέφυρα του Καρόλου με τα εντυπωσιακά αγάλματα, καθώς και την παλιά πόλη της Πράγας.

Τρανσυλβανία, Ρουμανία
Στην Τρανσυλβανία, μια από τις πιο όμορφες περιοχές της Ρουμανίας, θα βρείτε το κάστρο Μπραν, όπου γεννήθηκε ο μύθος του Κόμη Δράκουλα. Αυτό από μόνο του καθιστά την πόλη ιδανικό προορισμό για το Halloween, αφού τα μεσαιωνικά κάστρα και χωριά στην ευρύτερη περιοχή έχουν να διηγηθούν πολλές ιστορίες και ξεχασμένες παραδόσεις. Εξοπλιστείτε λοιπόν με καμιά σκελίδα σκόρδο (για παν ενδεχόμενο) και ετοιμαστείτε για ένα συναρπαστικό ταξίδι στο μύθο και στην ιστορία της χώρας.

AP
Εδιμβούργο, Σκωτία
Όπως οι περισσότερες αμερικάνικες γιορτές, έτσι και το Halloween έχει τις ρίζες του σε παλαιότερες ευρωπαϊκές παραδόσεις. Μια από αυτές, είναι το κέλτικο φεστιβάλ του Samhain ή Samuin, το οποίο γιορτάζεται από τους αρχαίους χρόνους έως τις μέρες μας στην Σκωτία και την Ιρλανδία, όπου οι πιστοί ντυνόντουσαν με κοστούμια και άναβα φωτιές για να διώξουν τα κακά πνεύματα. Η πανέμορφη πόλη του Εδιμβούργου, με το ζωντανό nightlife, το επιβλητικό κάστρο και πλούσιες παραδόσεις είναι ένας αξιόλογος προορισμός για να βιώσετε το Halloween στην πιο αυθεντική του μορφή.

Δουβλίνο, Ιρλανδία
Όπως το Εδιμβούργο, έτσι το και το Δουβλίνο γιορτάζει το Halloween με τον δικό του, αυθεντικό τρόπο, επηρεασμένο από τις κέλτικες παραδόσεις. Η πρωτεύουσα της χώρας ξεκίνησε ως καταυλισμός των Βίκινγκ και με την πάροδο των χρόνων έγινε μια από τις πιο σημαντικές πόλεις στην Βρετανική Αυτοκρατορία. Την περίοδο του Halloween η πόλη γεμίζει σκαλιστές κολοκύθες και διοργανώνονται πληθώρα εκδηλώσεων, πανηγυριών και πάρτι για όλα τα γούστα και τις διαθέσεις.

Οστένδη, Βέλγιο
Η παραθαλάσσια και κοσμοπολίτικη πόλη της Δυτικής Φλάνδρας έχει δημιουργήσει μια ξεχωριστή παράδοση γύρω από το Halloween σε όλο το Βέλγιο. Από τις αρχές Οκτωβρίου η Οστένδη στολίζεται και αλλόκοτα ξωτικά περιδιαβαίνουν τους δρόμους και τα στενά της πόλης, δίνοντας έναν ιδιαίτερο εορταστικό τόνο στους επισκέπτες.

Βενετία, Ιταλία
Μπορεί να μην είναι ο πιο συνηθισμένος προορισμός για το Halloween, αλλά παραμένει μια από τις πιο ρομαντικές, σαγηνευτικές και όμορφες πόλεις της Ευρώπης. Αν όμως κοιτάξετε πέρα από τις όμορφες πλατείες, θα βρείτε σκοτεινά στενά, ένα ταραγμένο παρελθόν και εξωπραγματικούς μύθους για θαλάσσια τέρατα. Σε συνδυασμό με την επιβλητική αρχιτεκτονική και την πλούσια παράδοση στις μάσκες και τους χορούς, η Βενετία αποτελεί ως έναν απροσδόκητο προορισμό για το Halloween.

Βαρκελώνη, Ισπανία
Όπως πολλές άλλες περιοχές της Ισπανίας, έτσι και οι Καταλανοί έχουν αναπτύξει μια πλούσια πολυπολιτισμική παράδοση, συνδυάζοντας αρμονικά φαινομενικά ετερόκλητες κουλτούρες. Η πόλη της Βαρκελώνης με την θεαματική γοτθική αρχιτεκτονική της γίνεται πόλος έλξης για πολλούς επισκέπτες για τα υπαίθρια μουσικά φεστιβάλ και μεγάλα clubs, ενώ την 1η Νοεμβρίου γιορτάζεται πέφτει η γιορτή La Castanyada (όπου τα κάστανα έχουν την τιμητική τους) και η μεξικάνικη γιορτή Dia de los Muertos (Ημέρα των νεκρών) που δίνουν ένα ξεχωριστό χρώμα και παλμό στην πόλη.