Ο καιρός τρομοκρατεί τους επιχειρηματικούς ταξιδιώτες περισσότερο από τις επιθέσεις

aeroplano-keraunos
ΠΕΜΠΤΗ, 09 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Θα πίστευε κανείς ότι η τρομοκρατία θα αποτελούσε τον κυρίαρχο φόβο όσων ταξιδεύουν συχνά λόγω επαγγελματικών υποχρεώσουν, αλλά φαίνεται πως ο καιρός τους τα χαλάει περισσότερο, μεταξύ άλλων.

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες ανησυχούν πλέον για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που όλο και πληθαίνουν. Οι business ταξιδιώτες, όμως, φαίνεται πως έχουν άλλη άποψη, σύμφωνα με την έρευνα CWT Connected Traveler Study που πραγματοποιήθηκε από την Carlson Wagonlit Travel τους μήνες Μάρτιο-Απρίλιο του 2017.

Στην έρευνα συμμετείχαν 1900 επιχειρηματικοί ταξιδιώτες ηλικιών 25-65 από Αμερική (Βραζιλία, Καναδά, Χιλή, Μεξικό και ΗΠΑ), Ευρώπη (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Σουηδία και Ηνωμένο Βασίλειο) αλλά και από Αυστραλία, Κίνα, Ινδία, Ιαπωνία και Σιγκαπούρη, οι οποίοι έπρεπε να έχουν πραγματοποιήσει περισσότερα από τέσσερα ταξίδια τους τελευταίους 12 μήνες.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ενώ περισσότερο από το 37% των ευρωπαίων ταξιδιωτών ανησυχούν για την ασφάλεια, οι αμερικανοί ταξιδιώτες ανησυχούν περισσότερο (47%), ενώ οι ταξιδιώτες από Ασία και Ειρηνικό ανησυχούν περισσότερο απ’ όλους, σε ποσοστό 56%.

Αυτό, όμως, που τους ανησυχεί δεν είναι τόσο οι τρομοκρατικές επιθέσεις, όπως νομίζουν οι περισσότεροι. Οι ίδιοι ανησυχούν (και) για άλλα πράγματα, όπως ο καιρός ή η απώλεια κάποιου σημαντικού πράγματος. Συγκεκριμένα, η τρομοκρατία έρχεται… πέμπτη (35%) στη λίστα με τους φόβους των business ταξιδιωτών, ενώ το να ξεχάσουν κάτι σημαντικό για τη δουλειά είναι ο μεγαλύτερος φόβος τους (40%), όπως και το να χάσουν κάτι σημαντικό (38%). Ακολουθούν το να τους ληστέψουν (37%) και οι καιρικές συνθήκες (37%).  

Σύμφωνα με την έρευνα, περισσότερο από τα 2/3 των ταξιδιωτών κάνουν ταξιδιωτική ασφάλεια, ενώ ένας στους πέντε έχει ακυρώσει ταξίδι λόγω ανησυχίας για την ασφάλειά του. Περίπου το 30% αναφέρει ότι έχει φόβο για την υγεία του όταν ταξιδεύει.

Οι διαφορές, πάντως, είναι μεγάλες ανάμεσα στους ταξιδιώτες διαφορετικών χωρών. Συγκεκριμένα, μόνο το 7% των ταξιδιωτών Ασίας και Ειρηνικού αναφέρει ότι δεν ανησυχεί για την προσωπική του ασφάλεια. Το ποσοστό αυτό φτάνει το 12% για τους αμερικανούς επιχειρηματικούς ταξιδιώτες και το 21% για τους Ευρωπαίους.