Αυτές είναι οι δέκα πόλεις που ξέρουν να καλωσορίζουν τους ταξιδιώτες

sigkapouri

Η Σιγκαπούρη ανάμεσα στις πιο φιλόξενες πόλεις

ΔΕΥΤΕΡΑ, 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Σε όλους αρέσει να αισθάνονται καλά στον τόπο που ταξιδεύουν και να νιώθουν ότι τους αγκαλιάζει και ότι μπορούν να συνεννοηθούν με τους ντόπιους, ό,τι κι αν συμβεί. Αν αυτό αποτελεί προτεραιότητα για εσάς στον κάθε σας προορισμό, η παρακάτω λίστα θα βοηθήσει.

Το ταξιδιωτικό γραφείο TravelBird της Ολλανδίας ανέλυσε τους κορυφαίους 500 προορισμούς του κόσμου, σύμφωνα με το World Tourism Association, και έψαξε να βρει κατά πόσο δημιουργούν φιλική διάθεση και αίσθημα φιλοξενίας και καλωσορίσματος στους επισκέπτες τους. Λαμβάνοντας, λοιπόν, υπόψη το επίπεδο καλής διάθεσης των ντόπιων, τη φιλική ατμόσφαιρα που συναντά κάποιος στο αεροδρόμιο, την προθυμία φιλοξενίας τουριστών, αλλά και το κατά πόσο οι ντόπιοι μιλούν αγγλικά –την τρίτη γλώσσα που χρησιμοποιείται περισσότερο στον κόσμο- ιδού τα αποτελέσματα, μέσα από τις γνώσεις 15 χιλιάδων δημοσιογράφων και ανθρώπων της βιομηχανίας του τουρισμού από 110 χώρες, αλλά και από κατοίκους των πόλεων που μελετήθηκαν.

Ορλάντο, Φλόριντα
Στο Ορλάντο βρίσκονται τα καλύτερα ξενοδοχεία της πολιτείας, ενώ είναι μια πόλη αγαπητή και φιλόξενη κυρίως λόγω του Disney World, που κάνει μικρούς και μεγάλους να ονειρεύονται. Το 2019, μάλιστα, η Disney θα ανοίξει και ένα θεματικό πάρκο Star Wars, αλλά και αντίστοιχο ξενοδοχείο για τους fans των ταινιών.

Ζυρίχη, Ελβετία
Μια από τις πιο ασφαλείς πόλεις του κόσμου, η μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας και οικονομική πρωτεύουσα καλωσορίζει τους ταξιδιώτες σε ένα από τα καλύτερα αεροδρόμια του κόσμου, στο οποίο υπάρχουν εννέα σαλόνια, όπως και ένα ξεχωριστό lounge άφιξης με ντους και μπουφέ πρωινού.

Όσλο, Νορβηγίας
Είναι γνωστό, παρά το τι πίστευαν οι περισσότεροι παλιότερα, ότι οι Σκανδιναβοί πολίτες είναι ευτυχισμένοι. Η Νορβηγία, όμως, φιλοξενεί τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους και μαζί με αυτούς και ξενοδοχεία όπως το The Thief στο κέντρο της πόλης, το οποίο διαθέτει μια σημαντική συλλογή έργων Τέχνης, εξαιρετικό rooftop bar, εστιατόριο και αποτελεί όαση για τους ταξιδιώτες.

Τόκιο, Ιαπωνία
Η καλύτερη πόλη του κόσμου προσφέρει τα πάντα στους τουρίστες της: ιστορικούς ναούς, εντυπωσιακούς ουρανοξύστες, ιδιαίτερες γειτονιές και μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, με αστέρι Michelin.

Λισαβόνα, Πορτογαλία
Η αλήθεια είναι ότι η πολύχρωμη Λισαβόνα είναι από μόνη της εντυπωσιακή και φιλική, με τις γραφικές σκεπές της, τα χρώματα, τα κεραμίδια, τα κτίρια… Συν τοις άλλοις, είναι μια πόλη για κάθε τσέπη, ενώ τα μουσεία της και ακόμη περισσότερο η μουσική fado της είναι ικανά να ξεμυαλίσουν κάθε ταξιδιώτη.

Ρότερνταμ, Ολλανδία
Ο κεντρικός σταθμός της πόλης, ο Rotterdam Centraal, είναι ένα τόσο ιδιαίτερο σημείο στο Ρότερνταμ, που θα βρείτε κόσμο εκεί να κάθεται, ακόμη κι αν δεν περιμένει κάποιο τρένο, έτοιμο πάντα για socializing. Στα συν, τα διάσημα από το Instagram κίτρινα σπιτάκια-κύβοι, Kubuswoningen, όπου ο καθένας μπορεί να νοικιάσει μέσω Airbnb.

Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια
Μετά το Lilou, το γουρουνάκι που αξιοποιείται για τη χαλάρωση των αγχωμένων ταξιδιωτών στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο, η πόλη ετοιμάζεται να υποδεχτεί και το Μουσείο Παγωτού τον Φεβρουάριο του 2018, δημιουργώντας τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους ταξιδιώτες.

Ελσίνκι, Φινλανδία
Σύμφωνα με το TravelBird, όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό λατρεύουν τη νότια πρωτεύουσα της Φινλανδίας. Αυτό που φαίνεται να καλωσορίζει τους ταξιδιώτες στην πόλη είναι κυρίως οι πολλές δημόσιες σάουνες, συμπεριλαμβανομένης της παραδοσιακής Kotiharju Sauna.

Στοκχόλμη, Σουηδία
Fika είναι η σουηδική παράδοση που θέλει κάποιον να απολαμβάνει τη ζωή με την παρουσία καφέ και σνακ. Ίσως, μάλιστα, να είναι και ένας από τους λόγους που οι Σουηδοί είναι ανάμεσα στους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους του πλανήτη και που οι επισκέπτες νιώθουν σαν στο σπίτι τους.

Σιγκαπούρη
Το Διεθνές Αεροδρόμιο Changi με τους κήπους με τις πεταλούδες, την πισίνα, τον κινηματογράφο και μια από τις καλύτερες υπαίθριες αγορές φαγητού στη Σιγκαπούρη μάλλον παίζει το ρόλο του στο καλωσόρισμα των ταξιδιωτών στη νησιωτική χώρα της Μαλαισίας.