Ανακαλύπτουμε πέντε όμορφους ξενώνες για χειμερινές διακοπές

ksenonas-odusseas
ΠΕΜΠΤΗ, 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Σε βουνά και σε χωριά, κοντά και μακριά, ανακαλύπτουμε όμορφους ξενώνες που ταιριάζουν στον χειμώνα.

Ξενώνας Οδυσσέας, Λίμνη Πλαστήρα, από 46 ευρώ/βραδιά
Η Λίμνη Πλαστήρα είναι από μόνη της ονειρεμένη επιλογή το χειμώνα, με το φυσικό τοπίο που τη χαρακτηρίζει. Πόσο μάλλον αν μένετε και στο κατάλληλο κατάλυμα, που μπορεί να κάνει τη διαμονή σας εκεί να ανέβει ακόμη μερικά σκαλιά. Στον παραδοσιακό ξενώνα Οδυσσέα στο χωριό Κρυονέρι θα έχετε όμορφη θέα στο βουνό και τη λίμνη, ενώ μπορείτε να απολαμβάνετε παραδοσιακό πρωινό με τοπικές σπεσιαλιτέ δίπλα στο τζάκι στην αίθουσα πρωινού καθημερινά, πριν αρχίσετε τις εξορμήσεις στην πανέμορφη περιοχή της λίμνης. Info: 4ο χλμ Μορφοβουνίου-Κρυονερίου, Λίμνη Πλαστήρα, 24410 92001.

Ξενώνας Ρούσης, Πήλιο, από 45 ευρώ/βραδιά
Χειμώνας χωρίς βόλτα από το Πήλιο δεν γίνεται. Γνωρίστε το βουνό των Κενταύρων, ζήστε την πηλιορείτικη φιλοξενία και ζήστε ανάμεσα σε  φιλόξενους ανθρώπους στο κέντρο της Ζαγοράς 50μ. από τον περιφερειακό δρόμο της πόλης. Εκεί βρίσκεται ο ξενώνας Ρούσης, ένα νεόκτιστο εξοπλισμένο με άνετο πάρκινγκ, καθιστικό και αίθουσα πρωϊνού με τζάκι, όπως επίσης και απεριόριστη θέα,  βουνού  και θάλασσας. Info: Κεντρικός δρόμος, Ζαγορά, 24260 23407.

Ilion Traditional Hotel, Ναύπλιο, από 65 ευρώ/βραδιά
Σε μόλις 1,5 ώρα από την Αθήνα, για όσους δεν θέλουν να πάνε μακριά, το ξενοδοχείο απέχει μόλις 3 λεπτά από την παραλία, βρίσκεται στο κέντρο της παλιάς πόλης και αποτελεί πρώην κατοικία ενός δημάρχου του Ναυπλίου του 19ου αιώνα. Εκεί θα ζήσετε χειμερινές διακοπές σε ρομαντική ατμόσφαιρα, σε μια από τις πιο γοητευτικές πόλεις της Πελοποννήσου, με το Μπούρτζι, το Παλαμήδι και την Ακροναυπλιά να σας περιμένουν! Info: Ευθυμιοπούλου 4, Ναύπλιο, 2752025114.

Ξενώνας Φαράγγι, Καλάβρυτα, από 54 ευρώ/βραδιά
Παραδοσιακός, πετρόχτιστος, δίπλα στο φαράγγι του Βουραϊκού, ο ξενώνας Φαράγγι είναι ιδανικός για να σας κάνει να αισθανθείτε στο φουλ την ατμόσφαιρα μιας χειμερινής απόδρασης. Προσφέρει καταλύματα με τζάκι, το ξύλο και η πέτρα κυριαρχούν, ενώ η θέα από το μπαλκόνι στον Βουραϊκό και τα γύρω βουνά θα σας μαγέψει. Κι αν έχετε όρεξη για βόλτες και περιπέτειες, τα Καλάβρυτα απέχουν μόλις 5 χιλιόμετρα και το χιονοδρομικό των Καλαβρύτων περίπου 15. Info: Ζαχλωρού, Καλάβρυτα, 26920 24100.

Linouria, Νυμφαίο, από 60 ευρώ/βραδιά
Αν αποφασίσετε να κάνετε ένα πιο μακρινό ταξίδι, το Νυμφαίο είναι μια μοναδική επιλογή, που έχει χαρακτηρισθεί, μάλιστα, από το 1978 ως «διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός». Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε ότι οι ταξιδιωτικοί οδηγοί το παρουσιάζουν ως ένα από τα δέκα ομορφότερα χωριά της Ευρώπης. Εκεί μπορείτε να μείνετε στον ξενώνα Linouria με θέα στο βουνό, γήπεδο τένις, κήπο και κοινόχρηστο lounge και να απολαύσετε την πεντανόστιμη ελληνική κουζίνα που σερβίρει. Info: κοντά στην Αετού-Νυμφαίου, Νυμφαίο, Φλώρινα, 23860 31030.