Δέκα facts για τα ταξίδια που ίσως δεν γνωρίζατε

taksidi-xristougenna
ΔΕΥΤΕΡΑ, 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Με το τέλος το 2017 και την έλευση της νέας χρονιάς, πολλοί ξεκινούν να σχεδιάζουν ταξίδια σε εσωτερικό και εξωτερικό. Ας ρίξουμε μια ματιά σε πράγματα που δεν γνωρίζαμε για το ταξίδι εν γένει και ας απολαύσουμε τις… ταξιδιάρικες ημέρες της χρονιάς που ξεκινά, αλλά και αυτής που φεύγει, για όσους ταξιδέψουν αυτές τις ημέρες.

1. Τα ταξίδια βελτιώνουν την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων. Φαίνεται πως τα απρόβλεπτα και οι περιπέτειες που συμβαίνουν στα ταξίδια, αλλά και οι επιλογές που πρέπει να κάνουμε μας βοηθούν να μαθαίνουμε να «ζυγίζουμε» τα πράγματα και να παίρνουμε αποφάσεις που μας βγάζουν από τη δύσκολη θέση.

2. Οι διακοπές μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων. Το λιγοστό άγχος, η ξεκούραση και η καλή διάθεση μόνο καλό κάνουν στην καρδιά και τον οργανισμό γενικότερα.

Το First World Hotel στη Μαλαισία έχει χώρο για όλους

3. Το μεγαλύτερο ξενοδοχείο του κόσμου είναι το First World Hotel στη Μαλαισία, το οποίο διαθέτει 7351 δωμάτια.

4. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα χρήματα που ξοδεύουμε για ταξίδια μας κάνουν πιο ευτυχισμένους από τα χρήματα που ξοδεύουμε για υλικά αγαθά, κάτι που επιβεβαιώνει και πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου Cornell.

5. Με περισσότερες από 3 εκατομμύρια λίμνες, ο Καναδάς έχει τις περισσότερες λίμνες του κόσμου. Έχει, μάλιστα, περισσότερες λίμνες απ’ όσες ο υπόλοιπος πλανήτης μαζί.

6. Τα οφέλη των ταξιδιών είναι άμεσα. Μόλις σε 1 με 2 ημέρες, το 89% των ταξιδιωτών παρουσιάζει σημαντική πτώση στα επίπεδα στρες.

Ταξιδέψτε με το ταίρι σας και γίνετε... αυτοκόλλητοι

7. Τα ζευγάρια που ταξιδεύουν συχνά μαζί παρουσιάζουν πιο έντονη οικειότητα σε σχέση με άλλα ζευγάρια που ζουν περισσότερο στη ρουτίνα.

8. Κάθε στιγμή, οποιαδήποτε ημέρα, υπάρχουν περίπου 61 χιλιάδες άνθρωποι στον αέρα πάνω από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

9. Το Λας Βέγκας έχει τα περισσότερα δωμάτια ξενοδοχείων (παρ’ όλο που δεν έχει τα περισσότερα ξενοδοχεία) από οποιαδήποτε άλλη πόλη του κόσμου: 152.275 δωμάτια σε 355 ξενοδοχεία.

10. Το πιο ακριβό δωμάτιο ξενοδοχείου του κόσμου είναι η στο Hotel President Wilson στη Γενεύη. Το κόστος του; Σχεδόν 70 χιλιάδες ευρώ τη βραδιά.