Η Σιβηρία σε δέκα όμορφες και παγωμένες φωτογραφίες

sibiria-xorio
ΔΕΥΤΕΡΑ, 08 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Τώρα που είμαστε στην καρδιά του χειμώνα, ετοιμαζόμαστε για ένα φωτογραφικό και εκ του ασφαλούς ταξίδι στη Σιβηρία, σε ένα από τα πιο παγωμένα μέρη του πλανήτη που, αν μη τι άλλο, θυμίζει πάντα χειμώνα.

Αν νομίζετε ότι έχετε ζήσει τι θα πει κρύο κάποια χρονιά που μπορεί να χιόνισε ή πηγαίνοντας κάποιο ταξίδι σε ορεινούς προορισμούς, να σας πούμε ότι αν δεν έχετε βρεθεί στη Σιβηρία, τότε σίγουρα δεν ξέρετε τι πάει να πει ακραία παγωνιά.

Εκεί, η θερμοκρασία πέφτει συχνά στους -50 °C με -60 °C τον χειμώνα, ενώ ρεκόρ είναι οι -67,7 °C που καταγράφηκαν τον Φεβρουάριο του 1933 στο χωριό Οϊμιάκον. Όπως είναι φυσικό, αυτό το μέρος της Σιβηρίας κατέχει το ρεκόρ της χαμηλότερης θερμοκρασίας του κόσμου σε μόνιμα κατοικημένη περιοχή, ενώ ακόμα χαμηλότερα νούμερα καταγράφονται μόνο στην Ανταρκτική και η χαμηλότερη θερμοκρασία που «χτύπησε» ποτέ τη Γη καταγράφηκε στον ρωσικό σταθμό Βοστόκ στην Ανταρκτική με -89,2 °C στις 21 Ιουλίου 1983.

Μέσα σε τέτοιες συνθήκες και δεδομένα, τι θα λέγατε να κάνουμε ένα φωτογραφικό ταξίδι σε μέρη της Σιβηρίας από τη ζεστασιά του σπιτιού μας και να πάρουμε μια γεύση του πώς μπορεί να είναι ο πραγματικός χειμώνας, σε ένα κλίμα που διαφέρει πολύ από αυτό της Ελλάδας.

Τα χωριά της Σιβηρίας ντυμένα στα άσπρα.

Μια παγωμένη, ορεινή λίμνη στα βουνά Αλτάι.

Η θέα από ψηλά.

Ο ποταμός Buyba στα δυτικά της οροσειράς Sayan της Σιβηρίας.

Παλιά εγκαταλελειμμένη καλύβα κυνηγού στα βάθη της άγριας φύσης της Σιβηρίας.

Road trip στη Σιβηρία.

Παγωμένο δάσος με φόντο τον χειμερινό ήλιο.

Διάφανος πάγος στη λίμνη Βαϊκάλη, κοντά στο νησί Ogoy.

To Βόρειο Σέλας από τη Σιβηρία.