Η Ελλάδα και η Αίγυπτος νικήτριες της γερμανικής ταξιδιωτικής αγοράς για το 2017

tourismos-ellada
ΔΕΥΤΕΡΑ, 08 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Έπειτα από αύξηση του τουριστικού τζίρου το 2017, η Ελλάδα, αλλά και η Αίγυπτος κέρδισαν ισχυρή θέση στους ταξιδιώτες της Γερμανίας, σύμφωνα με την Egypt Independent και την ανάλυση της εταιρείας GfK.

O Πρόεδρος της Γερμανικής Ταξιδιωτικής Ένωσης, Norbert Fiebig, δήλωσε ότι «η Ελλάδα και η Αίγυπτος είναι ξεκάθαροι νικητές στη γερμανική τουριστική αγορά για τη χρονιά που πέρασε», αφού οι δύο χώρες αύξησαν σημαντικά τον τζίρο τους τη χρονιά που μόλις τελείωσε.

Συγκεκριμένα, η Αίγυπτος σημείωσε αύξηση του τζίρου κατά 55%, η οποία είναι σημαντική μετά την πτώση των κρατήσεων του προηγούμενου έτους, ενώ η Ελλάδα έφτασε την αύξηση της τάξης του 30%.

Η Αίγυπτος σημείωσε αύξηση του τζίρου κατά 55%, μετά την πτώση των κρατήσεων του προηγούμενου έτους

Η ανάλυση της εταιρείας GfK έδειξε επίσης ότι χώρες όπως η Κροατία, το Μαρόκο, η Τυνησία, η Βουλγαρία και η Κύπρος, ενώ η προτίμηση των Γερμανών για την Ισπανία παραμένει και το 2017, με τους Γερμανούς να της δείχνουν σαφή προτίμηση για τις διακοπές τους.

Στην αντίπερα όχθη, μειώσεις στις κρατήσεις γερμανών ταξιδιωτών είδαν η Τουρκία, αλλά και οι Ηνωμένες Πολιτείες τη χρονιά που πέρασε, με την εκλογή του Trump να φαίνεται πως επηρεάζει, μεταξύ άλλων παραγόντων. Παρ’ όλ’ αυτά, τόσο η Τουρκία, όσο και οι ΗΠΑ βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις των γερμανών ταξιδιωτών, με τις ΗΠΑ να είναι μάλιστα ο πιο δημοφιλής προορισμός για ταξίδια μακρινών αποστάσεων, όσον αφορά τον τζίρο και το πλήθος των επισκεπτών.