Ένα long weekend στον Βόλο και το Aegli Hotel

aegli-hotel
ΤΡΙΤΗ, 06 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Μια επίσκεψη στη θεσσαλική πόλη που θα μείνει αξέχαστη για πολλούς λόγους με κυριότερο την αίγλη του οικοδεσπότη.

Ο Βόλος είναι αγαπημένος προορισμός, σε μια προσωπική σχέση που κρατάει δεκαετίες. Όταν ήρθε το δημοσιογραφικό κάλεσμα από το Aegli Hotel, δεν φανταζόμουν ότι, φεύγοντας, θα έπαιρνα μαζί μου, εκτός από καινούριες αναμνήσεις, μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα της πόλης που θεωρούσα πως γνωρίζω ήδη αρκετά καλά.

Το πρόγραμμα για το οποίο  η ομάδα του Aegli Hotel είχε φροντίσει με λεπτομέρεια και πραγματική οργάνωση (συχνά τα δημοσιογραφικά ταξίδια καταλήγουν μια γλυκόπικρη εμπειρία με μπόλικο τρέξιμο και ταλαιπωρία στις μετακινήσεις), περιλάμβανε όσα χρειάζεται να δει και να κάνει κανείς για να φύγει από τον Βόλο με μια σφαιρική, χορταστική εικόνα για την πόλη. Πολιτισμός, γαστρονομία και παράδοση. Αυτά δεν αρκούν για να νιώσεις έναν προορισμό; Πάμε μαζί να δούμε τι κάναμε και τι -ταυτόχρονα- σας προτείνω να κάνετε και εσείς:

-Επίσκεψη στο Μουσείο της πόλης του Βόλουτο μοναδικό σύγχρονης αντίληψης Μουσείο Πόλης στην Ελλάδα με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό και ιστορίες από τη ζωή των ανθρώπων της μαζί με τα υλικά τεκμήρια της δραστηριότητάς τους.

-Ξενάγηση στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιΐας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, το οποίο ανήκει στο Δίκτυο Θεματικών Τεχνολογικών Μουσείων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και αποτελεί ένα σπάνιο δείγμα διασωζόμενου βιομηχανικού συγκροτήματος στον ελληνικό χώρο, παρουσιάζοντας όλα τα στάδια παραγωγής διαφορετικών τύπων τούβλων και κεραμιδιών, όπως τέλος και

-Επίσκεψη στο Οινοποιείο - Αποσταγματοποιείο της οικογένειας Τοκαλή, το οποίο από το 2004 μεταποιεί και εμπορεύεται πιστοποιημένα βιολογικά αμπελοοινικά προϊόντα (οίνο - τσίπουρο - μούστο κ.ά.).

Φυσικά, επειδή καλός ο πολιτισμός και η παράδοση, αλλά δεν αρκεί, και με δεδομένο ότι ο Βόλος έχει πολλά να επιδείξει από άποψη γαστρονομική, εξυπακούεται πως το τριήμερο περιλάμβανε επισκέψεις σε τσιπουράδικα, ταβέρνες και εστιατόρια της πόλης. Για να μην χαθείτε στις επιλογές της πόλης, συγκρατήστε ως δοκιμασμένα τα:

-Κρέατος Τέχνη στην όδό Δημητριάδος 131

-Βαρελάδικο στην οδό Απόλλωνος 42 και το 

-25άρι στην οδό Τσοποτού 2.

Και πάμε τώρα στο κυρίως μέρος του τριημέρου που αφορά τη διαμονή. Προτού αναφερθώ στις παροχές και την αίσθηση, να σημειώσω το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του ξενοδοχείου που μας φιλοξένησε. Το Aegli Hotel βρίσκεται ακριβώς πάνω στην παραλία του Βόλου, στην καρδιά της πόλης, δίπλα στο λιμάνι, που σημαίνει ότι διευκολύνει τόσο τις βόλτες στους εμπορικούς δρόμους, όσο και τις εξορμήσεις στα γειτονικά νησιά, σε περίπτωση συνδυαστικών εκδρομών που ευνοούνται έτσι και αλλιώς από τη θέση της πόλης. 

Ιστορικό ξενοδοχείο, με όνομα που περιγράφει την αίσθηση που σου δημιουργεί. Μοντέρνο και παραδοσιακό, σύγχρονο και με μννήμες στους κοινόχρηστους χώρους αλλά και τα 72 συνολικά δωμάτια που ανακαινίστηκαν προσφάτως με τέτοιον τρόπο που αν πάρεις λίγο χρόνο και μελετήσεις τις λεπτομέρειες, θα καταλάβεις ότι όλα έγιναν μελετημένα. Διακόσμηση χωρίς «υπογραμμίσεις», από εκείνες που δεν σου επιβάλλονται με την υπερβολή τους. Χρώματα, χρηστικά αντικείμενα και διακοσμητικά στοιχεία τοποθετημένα ανεπιτήδευτα αλλά σίγουρα προμελετημένα. Αυτή δεν είναι και η επιτυχία μιας ανακαίνισης; 

Γνωρίζοντας την ιδιοκτήτρια, Κωνσταντίνα Μαμαδά, κατάλαβα γιατί επικρατεί αυτή η διακριτική και ταυτόχρονα επιβλητική αίσθηση στους χώρους και επιβεβαίωσα αυτό που γενικότερα πιστεύω: όλα ξεκινούν από την κεφαλή. 

Περισσότερες λεπτομέρειες για τα δωμάτια και τους λοιπούς χώρους θα βρείτε στην ιστοσελίδα του ξενοδοχείου. Να σας πω λοιπόν για εκείνα που θα βρείτε μεν ως πληροφορία, δεν θα αισθανθείτε όμως και που αφορούν τον χώρο αλλά και τις γεύσεις του πρωινού, την άνεση των δωματίων και κυρίως των στρωμάτων, και τον φιλικό επαγγελματισμό των υπαλλήλων, στοιχεία που, νομίζω θα συμφωνήσετε, είναι εκ των ων ουκ άνευ στον χώρο που επιλέγεις να σε φιλοξενήσει στο πολυτιμότερο και πιο ανεκτίμητο κομμάτι του χρόνου σου: το ελεύθερο! 

Δείτε την παρουσίαση του ξενοδοχείου Aegli Hotel.

Διαβάστε για το πρόγραμμα προβολής του Δήμου Βόλου για το 2018.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ / [email protected] 

Θέλεις βραβευμένες ταινίες; Δες Nova!

Απόλαυσε ταινίες που σάρωσαν τα βραβεία σε Αμερική και Ευρώπη. Και ταινίες που ήδη κλέβουν την παράσταση στο χορό των φετινών βραβείων σε Α' προβολή: Τρεις Πινακίδες έξω από το Εντινγκ, έξω από το Μιζούρι, Wonder, Το Σχήμα του Νερού, The Disaster Artist, The Greatest Showman.