Φωτογραφική βόλτα στα χωριά της Πελοποννήσου

trikala-korinthias
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Ξεκινάμε οδικώς για μερικά από τα πιο όμορφα χωριά της Πελοποννήσου, ανακαλύπτοντάς τα μέσα από φωτογραφίες που αποτυπώνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη μοναδικότητά τους.

Είτε χειμώνα, είτε καλοκαίρι, στην Πελοπόννησο θα βρούμε προορισμούς για κάθε γούστο, τόσο πλάι στη θάλασσα, όσο και με υψόμετρο και θέα. Η Πελοπόννησος, άλλωστε, είναι η μεγαλύτερη χερσόνησος της Ελλάδας και αποτελείται από επτά νομούς (Αχαΐα, Ηλεία, Μεσσηνία, Αρκαδία, Λακωνία, Αργολίδα και Κορινθία) που σημαίνει ότι οι επιλογές που δίνει στους ταξιδιώτες είναι πολλές. Κάθε νομός έχει να επιδείξει μια λάμπρη ιστορική πορεία που ξεκινάει από τα προϊστορικά χρόνια ως σήμερα και όλοι τους διαθέτουν μοναδική φυσική ομορφιά και εναλλαγές τοπίων.

Για το σημερινό μας ταξίδι, απομακρυνόμαστε από το αστικό τοπίο και μεταφερόμαστε σε όμορφα χωριά της Πελοποννήσου, περνάμε μέσα από βουνά και δάση, ποτάμια και σπήλαια, τριγυρνάμε πλάι στη θάλασσα και ανακαλύπτουμε ομορφιές και τοπία που φαντάζουν μοναδικά αυτή την εποχή.

Περνώντας μέσα από την παραθαλάσσια Καρδαμύλη Μεσσηνίας, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Η Βάθεια, στην καρδιά της Λακωνικής Μάνης, είναι χτισμένη σε περίοπτη θέση σαν ακρόπολη στην κορυφή του λόφου, με τους χαρακτηριστικούς πύργους της να ξεχωρίζουν.

Η περίφημη Στεμνίτσα, χτισμένη στο Μαίναλο σε ύψος 1080 μέτρων, που είναι χαρακτηρισμένη ως παραδοσιακός οικισμός, 220 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα.

Το παραδοσιακό χωριό Καστανίτσα, σκαρφαλωμένο στις πλαγιές του Πάρνωνα στην Αρκαδία.

Η Δημητσάνα, ένα ιστορικό χωριό της Πελοποννήσου, χτισμένο πάνω σε λoφοράχη σε υψόμετρο 950 μέτρων, με θέα της πεδιάδας της Μεγαλόπολης και του Ταΰγετου.

Χωμένα μέσα στο βουνό, φωλιασμένα στο πυκνό ελατόδασος της Ζήρειας, τα Τρίκαλα είναι μια μικρή ομάδα χωριών: τα Κάτω Τρίκαλα, τα Μεσαία Τρίκαλα και τα Άνω Τρίκαλα.

Το Γεωργίτσι, ή αλλιώς το «μπαλκόνι του Ταϋγέτου», κοντά στα σύνορα της Λακωνίας με την Αρκαδία, σε υψόμετρο 970 μέτρων.

Παραδοσιακά σπίτια στην Κορώνη, που αν έχεις… μπάρμπα από εκεί, είσαι «κάποιος»!

Στους δρόμους των Μολάων, Λακωνίας.

Γραφικό χωριό στην άκρη του φαραγγιού Ρίντομο στον Ταΰγετο, σε υψόμετρο 2080 μέτρων.