Αστική απόδραση στη… μυστική Ακρόπολη αυτή την Κυριακή

parthenonas-akropoli
ΤΡΙΤΗ, 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Αφιερώστε την Κυριακή σας σε μια κοντινή, αλλά «γεμάτη» απόδραση, ανακαλύπτοντας χαμένα ιερά, μυστηριώδη σπήλαια, κρυφές εισόδους και μυστικά περάσματα της Ακρόπολης.

Μια ιδιαίτερη ξενάγηση ετοιμάζεται αυτή την Κυριακή, που θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε και να γνωρίσετε λίγο καλύτερα άγνωστα σημεία του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης όπως το ιερό του τραγοπόδαρου θεού που σκόρπιζε τον Πανικό, την 40 μέτρων βάθους υπόγεια κρήνη που συνδέει το Βράχο με τη θάλασσα, τη θαυματουργή αναβάθρα της θεάς Αφροδίτης και το σημείο όπου εδώ και χιλιάδες χρόνια αναβλύζει το αγίασμα των Αγίων Αναργύρων.

Όλα αυτά δίνουν μόνο μία... μικρή γεύση από αυτό που θα πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή 4/2 (10-12.00 ή 12-14.00 ή 14.30-16.30), γι' αυτό δηλώστε συμμετοχή και εξασφαλίστε μια άκρως διαφορετική Κυριακή. Τη συγκεκριμένη ημέρα η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο είναι ελεύθερη για το κοινό. Το σημείο συνάντησης είναι η είσοδος θεάτρου Διονύσου -νότια κλιτύς Ακροπόλεως- μισή ώρα πριν από την έναρξη κάθε ξενάγησης και ξενάγηση διαρκεί 2 περίπου ώρες.

Το κόστος είναι 10 ευρώ/άτομο, ενώ τα παιδιά έως 12 ετών (με τη συνοδεία ενηλίκου) καθώς και οι συνοδοί ΑΜΕΑ που χρήζουν συνοδείας (π.χ. με σοβαρά κινητικά προβλήματα, τυφλότητα κ.τλ) συμμετέχουν δωρεάν.

Info
Μυστική Ακρόπολη
Action Plus, Σόλωνος 69 & Ασκληπιού, Αθήνα, 1ος όροφος
σταθμός μετρό Πανεπιστήμιο, Δευτέρα–Παρασκευή 10:00–17:00, 210-3230102
www.action-plus.gr