Έξι airbnb που πρέπει να μείνετε για να τα πιστέψετε

snow-igloo-airbnb
ΠΕΜΠΤΗ, 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Κάποιες φορές στα ταξίδια αναζητάμε απλώς ένα μέρος να κοιμηθούμε και να φορτίσουμε το κινητό μας. Άλλες, όμως, ψάχνουμε τη διαμονή που θα συντελέσει στη συνολική ταξιδιωτική μας εμπειρία. Γι’ αυτές τις φορές, τα παρακάτω αξίζει να τα έχετε υπ’ όψιν.

Παγωμένο ιγκλού, Φινλανδία
Αν πάντα απορούσατε πώς γίνεται οι εσκιμώοι να ζουν σε αυτά τα παγωμένα ιγκλού, ιδού η ευκαιρία να το ανακαλύψετε. Στο συγκεκριμένο ιγκλού στο Pelkosenniemi της Φινλανδίας, θα συναντήσετε μια όμορφη ατμόσφαιρα με φώτα led, άσπρους τοίχους και πραγματικά κρεβάτια στο εσωτερικό, με κόστος 100 ευρώ τη βραδιά. Βρίσκεται στο Lucky Ranch, μια μικρή φάρμα με άλογα κοντά στο Εθνικό Πάρκο Pyhä–Luosto, και θα σας δώσει τη μοναδική στη ζωή σας ευκαιρία να κοιμηθείτε σε ιγκλού και αν είστε τυχεροί να δείτε το Βόρειο Σέλας. Κι όσοι δεν τα πηγαίνουν καλά με το κρύο, μπορούν να επιλέξουν την εναλλακτική ενός ζεστού διαμερίσματος που παρέχει το κατάλυμα.

Σπίτι-αεροπλάνο, Αριζόνα
Φοβάστε τα αεροπλάνα; Κανένα πρόβλημα. Μπορείτε αντί να ταξιδέψετε, να μείνετε σε ένα και να ζήσετε (κάπως) την εμπειρία του αεροπλάνου, αρκεί να πάτε μέχρι το Φοίνιξ της Αριζόνα και το συγκεκριμένο μικρό σπιτάκι, το οποίο έχει φτιαχτεί υπογείως σε έναν σωλήνα αεροπλάνου του 1964. Πρόκειται για έναν πολύ μικρό και οικονομικό χώρο (37 ευρώ τη βραδιά), ο οποίος χωρά μόνο ένα κρεβάτι και τα πράγματά σας, αλλά ίσως να μη χωράει εσάς τους ίδιους, αν είστε… ψηλοί.

Δωμάτιο-κρύπτη, Μέιν, ΗΠΑ
Στον πάτερ Thomas Wallace φαίνεται πως άρεσε αυτός ο χώρος κάτω από την πρώην εκκλησία του Αγίου Πατρίκιου στο Lewiston του Μέιν των ΗΠΑ, την οποία έχτισε ο ίδιος. Του άρεσε, μάλιστα, τόσο πολύ που έμεινε εκεί -τόσο ο ίδιος, όσο και το λείψανό του- για πάνω από 100 χρόνια. Σήμερα, μπορεί κάποιος να μείνει στην πραγματική αυτή κρύπτη, ζώντας κάτι σε μυστήριο, να κοιμηθεί σε κρεβάτι… φέρετρο και να χαζέψει για λίγο στην LCD τηλεόραση που παρέχει ο χώρος, στην τιμή των 232 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

Διαστημόπλοιο στον Άρη, Ιορδανία 
Στην πραγματικότητα δεν θα βρίσκεστε στον Άρη, αλλά στο χωριό Wadi Rum της Ιορδανίας. Η αίσθηση, όμως, θα είναι σαν να μεταφερθήκατε στον τέταρτο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος, αν μείνετε στο συγκεκριμένο camp. Εκεί θα έχετε θέα στην έρημο, έναστρο ουρανό όλο δικό σας και κόκκινους βράχους να φέρνουν κάτι στον κόκκινο πλανήτη, με 12 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

Όστρακο
Συνήθως τα όστρακα τα βάζουμε στα αυτιά μας για να ακούσουμε τους ήχους του ωκεανού. Εν προκειμένω, μπορείτε να μείνετε μέσα σε ένα, στο Isla Mujeres του Μεξικού. Το Casa Caracol είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα μέρη για διαμονή, βρίσκεται στην πλαγιά λόφου, έχει δύο υπνοδωμάτια και μοιάζει με όστρακο τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά, αρκεί να σας περισσεύουν 247 ευρώ ανά ημέρα.

Σπηλιά
Στην κινέζικη επαρχία Shaanxi, μπορείτε να περάσετε τη νύχτα σε αυτή τη σπηλιά, την οποία έχει δημιουργήσει άνθρωπος, 300 χρόνια πριν. Εκεί θα βρείτε 3 κρεβάτια, ένα για κάθε «υπνοδωμάτιο» της σπηλιάς, ενώ και τα 3 ενώνονται με μια υπέροχη αυλή, με κόστος 46 ευρώ ανά διανυκτέρευση.