Τα πιο εντυπωσιακά ευρωπαϊκά ταξίδια με τρένο για τους λάτρεις της περιπέτειας

treno-skotia
ΔΕΥΤΕΡΑ, 05 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Το ταξίδι με τρένο ενέχει ένα βαθμό ενθουσιασμού και αδρεναλίνης παραπάνω για όσους έχουν το χρόνο και θέλουν να χωρέσουν στο ταξίδι τους όσο περισσότερες εικόνες γίνεται. Οι χαμηλοί ρυθμοί, ο μεγαλύτερος χώρος και ο κόσμος που ξετυλίγεται σιγά-σιγά από ένα παράθυρο, είναι μια μαγική ταξιδιωτική εμπειρία, που ξεφεύγει από τα καθιερωμένα του αεροπλάνου. Δείτε μερικές από τις καλύτερες ανάλογες εμπειρίες στην Ευρώπη σύμφωνα με το cntraveler και οργανώστε το επόμενό σας ταξίδι… διαφορετικά.

Ατμοκίνητο τρένο Jacobite, Σκωτία
Οι λάτρεις του Χάρι Πότερ ξέρουν καλά ότι καμία φαντασίωση δεν ολοκληρώνεται χωρίς μια βόλτα στο Hogwarts Express. Το ατμοκίνητο τρένο Jacobite στη Σκωτία αποτέλεσε την έμπνευση για το Hogwarts Express και αποτελεί ένα από τα πράγματα που πρέπει να κάνει κανείς οπωσδήποτε στον Βορρά του Ηνωμένου Βασιλείου, ακόμη κι αν δεν είναι fan των διάσημων ταινιών. Με το τρένο αυτό μπορείτε να κάνετε ένα ταξίδι 135 χιλιομέτρων στη χώρα κι αν καθίσετε στην αριστερή πλευρά του τρένου, θα έχετε καλύτερη θέα στη γέφυρα Glenfinnan, από την οποία περνά ο Χάρι Πότερ στο ταξίδι του στο Hogwarts. Επειδή το ταξίδι με το εν λόγω τρένο είναι εποχιακό, ενημερωθείτε πρώτα για τη λειτουργία του.

Eurail, από Ιταλία για Ελβετία
Με το Eurail να κάνει πλέον τη νέα διαδρομή που ενώνει τις ελβετικές Άλπεις με την Ιταλική Ριβιέρα, μπορεί κάποιος σε ένα ταξίδι να απολαύσει χιονισμένες βουνοκορφές, ελβετικά τυριά, αλλά και ιταλικά κρασιά και θέα στη θάλασσα της Λιγουρίας. Με ένα πάσο α’ ή β’ θέσης, οι ταξιδιώτες μπορούν να ανεβοκατεβαίνουν στο τρένο χρησιμοποιώντας το δίκτυο, αρκεί να το κάνουν μέσα στην καθιερωμένη χρονική περίοδο του εισιτηρίου. Σας προτείνουμε να ξεκινήσετε από τη Λουκέρνη και να τελειώσετε στη Γένοβα, ψάχνοντας περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Belmond Venice Simplon-Orient-Express με διάφορους προορισμούς
Λονδίνο-Βενετία ή Βενετία-Στοκχόλμη ή Βουδαπέστη, Παρίσι…Αυτοί είναι μόλις μερικοί από τους 26 προορισμούς που μπορεί να επισκεφτεί κάποιος με το Venice Simplon-Orient-Express και να περάσει μερικές ημέρες στα κομψά μπλε-χρυσά βαγόνια του και τους κοκκινωπούς διαδρόμους του. Εκτός από ταξίδι σε όμορφα μέρη, το Όριεντ Εξπρές θα σας πάει και ένα μικρό ταξίδι στο χρόνο, ενώ μπορείτε να χαλαρώσετε στο champagne bar και τις σουίτες του, οι οποίες προσφέρουν μπουρνούζια, τουαλέτα και μπορείτε να απολαύσετε και το πρωινό σας εκεί, σε μια ταξιδιωτική πολυτέλεια που δεν φανταζόσασταν.

Belmond Grand Hibernian, Ιρλανδία
Η Ιρλανδία είναι σίγουρα μια χώρα που αξίζει να τη γυρίσει κάποιος με τρένο και να απολαύσει το πράσινο της εξοχής της και τα όμορφα τοπία του Βορρά. Με το Belmond Grand Hibernian, το οποίο αποτέλεσε το πρώτο πολυτελές τρένο με διαμονή της Ιρλανδίας, ένα τέτοιο ταξίδι μπορεί να γίνει πραγματικότητα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Κάθε βαγόνι του έχει και διαφορετικό όνομα, από τις ιρλανδικές επαρχίες, ενώ είναι διακοσμημένο με παραδοσιακό τρόπο. Με αυτό το τρένο μπορείτε να πραγματοποιήσετε ταξίδι 2, 4 και 6 ημερών στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας και τη βόρεια Ιρλανδία και να περάσετε από τους… συνήθεις υπόπτους: μεγαλόπρεπα κάστρα (Blarney, Ross, Ashford), αποστακτήρια ουίσκι (Jameson) και φυσικά απέραντες παραμυθένιες εκτάσεις.

Εθνικός Σιδηρόδρομος Γαλλίας, Παρίσι-Μπορντό
Ξεκίνησε στα τέλη του Δεκέμβρη 2016 και πλέον συνδέει τον σταθμό Montparnasse του Παρισιού με δύο νοτιοδυτικούς προορισμούς της Γαλλίας, που αρέσουν πολύ στους foodies: την Τουλούζη με την πάπια κονφί και το Μπορντό με τα εκλεκτά κρασιά του. Τα τρένα της διαδρομής είναι high-speed και τα ταξίδι από το Παρίσι στο Μπορντό διαρκούν περίπου 2 ώρες αντί για πάνω από 3 που διαρκούσαν παλιά. Συν τοις άλλοις, όλες οι θέσεις μπορούν να περιστραφούν 180 μοίρες, ώστε να έχετε πάντα την κατεύθυνση που σας βολεύει. Δείτε πληροφορίες εδώ

Θέλεις βραβευμένες ταινίες; Δες Nova!

Απόλαυσε ταινίες που σάρωσαν τα βραβεία σε Αμερική και Ευρώπη. Και ταινίες που ήδη κλέβουν την παράσταση στο χορό των φετινών βραβείων σε Α' προβολή: Τρεις Πινακίδες έξω από το Εντινγκ, έξω από το Μιζούρι, Wonder, Το Σχήμα του Νερού, The Disaster Artist, The Greatest Showman.