Πτήση που θα φτάνει παντού στον κόσμο σε τρεις ώρες; Ετοιμάζεται!

aeroplano
ΔΕΥΤΕΡΑ, 05 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Η Κίνα αποκάλυψε σχέδια για υπερηχητική πτήση που θα φτάνει οπουδήποτε στον κόσμο μέσα σε μόλις τρεις ώρες.

Για όσους βαριούνται τα πολύωρα ταξίδια με το αεροπλάνο, τα νέα είναι καλά, αφού η τεχνολογία προχωράει και η διάρκεια των πτήσεων μειώνεται. Συγκεκριμένα, νέο υπερηχητικό αεροσκάφος πρόκειται να μεταφέρει επιβάτες οπουδήποτε στον κόσμο σε λιγότερες από 3 ώρες, ταξιδεύοντας στα 3.800 μίλια την ώρα, δηλαδή 6 φορές πάνω από την ταχύτητα ενός τυπικού εμπορικού τζετ και 2 φορές πιο γρήγορα από τα υπόλοιπα υπερηχητικά αεροσκάφη.

Το αεροσκάφος αυτό δημιουργήθηκε για τον κινέζικο στρατό, αλλά θα μπορούσε να έχει και επιβατική χρήση.

Σύμφωνα με τα τεστ των ερευνητών από την Κινέζικη Ακαδημία Επιστημών, το αεροσκάφος έφτασε την ταχύτητα των 5.343 μιλίων την ώρα (8.598 χιλιόμετρα/ώρα) και θα χρειάζονται με αυτό μόλις 2-3 ώρες να φτάσει κάποιος από το Πεκίνο στη Νέα Υόρκη.

Το αεροσκάφος θα έχει 2 σετ φτερών που χρησιμοποιούν το ένα το άλλο για να μειώσουν τις αναταράξεις και όλα δείχνουν ότι το μέλλον στα ταξίδια αλλάζει.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το υπερηχητικό ταξίδι είναι περίπου 5 φορές πιο γρήγορο από την ταχύτητα του ήχου, φτάνοντας τα 6.200 χιλιόμετρα/ώρα. Είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί, γιατί η θερμοκρασία φτάνει σε τόσο υψηλά επίπεδα, που τα μόρια του αέρα γίνονται ασταθή και αρχίζουν να χάνου ηλεκτρόνια. Ο αέρας μεταβάλλεται χημικά και γίνεται ένα φορτισμένο πεδίο.

Μέχρι στιγμής, οι περισσότερες δοκιμές είναι πειραματικές και μη επανδρωμένες, διάρκειας μερικών λεπτών. Το Χ-15, όμως, εξασφάλισε το επίσημο παγκόσμιο ρεκόρ για την υψηλότερη ταχύτητα που έφτασε ποτέ επανδρωμένο αεροσκάφος, φτάνοντας τα 4.520 μίλια την ώρα (7.274 χιλιόμετρα/ώρα).

Μέχρι το τέλος του 2018, πάντως, φαίνεται ότι θα έχουμε στον αέρα το υπερηχητικό Boom Supersonic από την αμερικάνικη εταιρία Boom Technology, το οποίο θα έχει 55 θέσεις και μάλλον θα είναι business-class.

Θέλεις βραβευμένες ταινίες; Δες Nova!

Απόλαυσε ταινίες που σάρωσαν τα βραβεία σε Αμερική και Ευρώπη. Και ταινίες που ήδη κλέβουν την παράσταση στο χορό των φετινών βραβείων σε Α' προβολή: Τρεις Πινακίδες έξω από το Εντινγκ, έξω από το Μιζούρι, Wonder, Το Σχήμα του Νερού, The Disaster Artist, The Greatest Showman.