Η Air France ανοίγει τα φτερά της για Μπέργκεν, Κορκ και Βρότσλαβ

airfrance

Το πανέμορφο Βρότσλαβ της Πολωνίας

ΤΕΤΑΡΤΗ, 07 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Το θερινό πρόγραμμα της Air France αλλάζει και προσφέρει καθημερινές πτήσεις για Μπέργκεν (Νορβηγία), Κορκ (Ιρλανδία) και Βρότσλαβ (Πολωνία) με αναχώρηση από το αεροδρόμιο του Παρισιού Charles de Gaulle.

Από τις 26 Μαΐου 2018 η Air France θα προσφέρει στους πελάτες της τρεις νέους προορισμούς με 25, 35 και 34 πτήσεις την εβδομάδα αντίστοιχα προς Νορβηγία, Ιρλανδία και Πολωνία από το Παρίσι Charles de Gaulle κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου 2018. Συγκεκριμένα:

Στη Νορβηγία, θα πραγματοποιείται μια καθημερινή πτήση προς το Μπέργκεν από την Air France και 18 πτήσεις την εβδομάδα προς το Όσλο προσφέρονται από την Joon. Κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου 2017/18 η Air France προσφέρει 17 πτήσεις την εβδομάδα για το Όσλο.

Στην Ιρλανδία, η Air France θα προσφέρει μια καθημερινή πτήση προς το Κορκ και 28 πτήσεις την εβδομάδα προς το Δουβλίνο. Κατά την χειμερινή περίοδο, πραγματοποιούνται 28 πτήσεις την εβδομάδα για Δουβλίνο.

Στην Πολωνία, η Air France θα πραγματοποιεί μια καθημερινή πτήση προς το Βρότσλαβ και 27 πτήσεις την εβδομάδα για την Βαρσοβία. Κατά τη διάρκεια του χειμερινού προγράμματος 2017/18, προσφέρονται 21 πτήσεις την εβδομάδα μεταξύ του Παρισιού-Charles de Gaulle και τη Βαρσοβίας.

Τα πολύχρωμα ξύλινα σπίτια κατά μήκος της παλιάς προβλήτας στο Μπέργκεν

Τι θα δείτε, όμως, σε αυτούς τους προορισμούς;

Μπέργκεν, η πύλη προς τα φιόρδ
Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νορβηγίας και το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι, το Μπέργκεν, ξεχωρίζει με τα πολύχρωμα ξύλινα σπίτια κατά μήκος της παλιάς προβλήτας. Αποτελεί την πύλη προς τα φιόρδ ενώ η πόλη είναι επίσης γνωστή για την υπέροχη αγορά ψαριών και τους ευχάριστους κατοίκους της. Τα στενά δρομάκια προσφέρουν στους ταξιδιώτες μια πιο κοντινή θέα των επτά βουνών που καταλήγουν στο κέντρο της πόλης. Ανάμεσα σε αυτά, το Mount Fløyen προσφέρει θέα που κόβει την ανάσα προς το Μπέργκεν. Για τα φτάσει κανείς εκεί, πρέπει να πάρει το τελεφερίκ ή να ακολουθήσει το μονοπάτι πεζοπορίας.

Βρότσλαβ, η Βενετία του Βορρά
Βρίσκεται πάνω στον ποταμό Όντερ στα δυτικά της χώρας και είναι μια πόλη που θα εντυπωσιάσει τους επισκέπτες με τα 12 νησάκια και τις 112 γέφυρές της. Από την παλιά πόλη στο Nadordrze, φημισμένο για τα όμορφα καφέ και το street art, την μπαρόκ, γοτθική και κλασσική αρχιτεκτονική, το Βρότσλαβ είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Πολωνίας. Οι επισκέπτες στην πόλη θα δουν το επιβλητικό αστρονομικό ρολόι του Δημαρχείου και τα πολύχρωμα σπιτάκια και μπορούν να αναζητήσουν τους 300 μπρούτζινους νάνους που είναι διασκορπισμένοι σε όλη την πόλη. 

Κορκ, η επαναστατική κομητεία
Διάσημο για το επαναστατικό του πνεύμα σε όλη του την ιστορία, το Κορκ προβάλλει σήμερα τα ιστορικά μνημεία του με μια πιο σύγχρονη άποψη. Με έντονη την παρουσία των γεφυρών λόγω της μορφολογίας της πόλη εξαιτίας του ποταμού Lee, το Κόρκ απέχει λιγότερο από δύο ώρες από την Γαλλία. Αποτελεί την δεύτερη πόλη σε πληθυσμό της Ιρλανδίας και είναι ένα μεγάλο οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο στη χώρα. Το Κορκ αντιπροσωπεύει την αυθεντικότητα της νότιας Ιρλανδίας, με τα μουσικά και κινηματογραφικά του φεστιβάλ, τα τοπικά προϊόντα και την ζεστή φιλοξενία.

Στις όχθες του ποταμού Lee στο Κορκ

Πρόγραμμα πτήσεων (τοπικές ώρες)

Μπέργκεν
AF1252: Αναχώρηση από το Παρίσι-Charles de Gaulle στις 14:40, άφιξη στο Μπέργκεν στις 16:55
AF1253: Αναχώρηση από το Μπέργκεν στις 17:40, άφιξη στο Παρίσι-Charles de Gaulle στις 20:00. Οι πτήσεις θα εκτελούνται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Κυριακή.

AF1252: Αναχώρηση από το Παρίσι-Charles de Gaulle στις 14:50, άφιξη στο Μπέργκεν στις 17:05
AF1253: Αναχώρηση από το Μπέργκεν στις 17:50, άφιξη στο Παρίσι-Charles de Gaulle στις 20:10. Οι πτήσεις θα εκτελούνται κάθε Τρίτη και Σάββατο

Κορκ
AF1094: Αναχώρηση από το Παρίσι-Charles de Gaulle στις 14:55, άφιξη στο Κορκ στις 15:50
AF1095: Αναχώρηση από το Κορκ στις 16:30, άφιξη στο Παρίσι-Charles de Gaulle στις 19:20. Καθημερινές πτήσεις.

Βρότσλαβ
AF1368: Αναχώρηση από το Παρίσι-Charles de Gaulle στις 9:45, άφιξη στο Βρότσλαβ στις 11:40
AF1095: Αναχώρηση από το Βρότσλαβ στις 12:15, άφιξη στο Παρίσι-Charles de Gaulle στις 14:10. Καθημερινές πτήσεις.

Θέλεις βραβευμένες ταινίες; Δες Nova!

Απόλαυσε ταινίες που σάρωσαν τα βραβεία σε Αμερική και Ευρώπη. Και ταινίες που ήδη κλέβουν την παράσταση στο χορό των φετινών βραβείων σε Α' προβολή: Τρεις Πινακίδες έξω από το Εντινγκ, έξω από το Μιζούρι, Wonder, Το Σχήμα του Νερού, The Disaster Artist, The Greatest Showman.