Οι μεγάλοι νικητές των Tourism Awards 2018

ksenodoxeia-ellada-thalassa
ΔΕΥΤΕΡΑ, 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Περισσότερα από 700 στελέχη και προσωπικότητες του κλάδου του τουρισμού τίμησαν με την παρουσία τους την τελετή απονομής των Tourism Awards η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Μαρτίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος και οι νικητές, πολλοί και εκλεκτοί.

Το ότι ο ελληνικός τουρισμός καινοτομεί σε πάρα πολλά επίπεδα απέδειξαν για άλλη μια χρονιά οι φετινές βραβεύσεις των Tourism Awards, τα οποία πραγματοποιήθηκαν στις 20 Μαρτίου σε μια λαμπερή τελετή.

«Τα Tourism Awards επιβραβεύουν το πάθος κάποιων ανθρώπων, την ποιότητα, την καινοτομία και τον υγιή ανταγωνισμό στη φωτεινή μεριά της ελληνικής οικονομίας. Η απήχηση των βραβείων υπήρξε και φέτος πάρα πολύ μεγάλη, δυσκολεύοντας –με την καλή έννοια- τη δουλειά των μελών της κριτικής επιτροπής. Τα Tourism Awards είναι βραβεία που κερδίζονται, δεν χαρίζονται. Και κερδίζονται από εταιρείες, μικρές και μεγάλες, start-ups αλλά και ιστορικές, που καταφέρνουν να ξεχωρίσουν και να πείσουν την κριτική επιτροπή» όπως ανέφερε στην εναρκτήρια ομιλία της, η Μάγια Τσόκλη, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής.

Τιμητικά βραβεία απονεμήθηκαν στον Κωνσταντίνο Ανδριανόπουλο και τον Ανδρέα Ζαγάκο, συνιδρυτές του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας, στην Δήμητρα Κοκκέβη – Φωτίου, τη μοναδική παγκοσμίως κωφή αρχαιολόγο που ξεναγεί στην ελληνική, διεθνή και αμερικανική νοηματική γλώσσα, στον καπετάνιο Γιάννη Σκοπελίτη για την προσφορά του Express Scopelitis στις Μικρές Κυκλάδες και στον Θουκυδίδη Παπαγεωργίου, ιδιοκτήτη του ομώνυμου ξενώνα στο Καπέσοβο Ζαγορίου, για την προσφορά του στον αγροτουρισμό.

Στο διαγωνιστικό μέρος, όλες οι υποψηφιότητες αξιολογήθηκαν από 30μελή ανεξάρτητη κριτική επιτροπή με πρόεδρο τη Μάγια Τσόκλη. Ανάμεσά τους, πανεπιστημιακοί, subject-matter experts και επιφανείς προσωπικότητες με άποψη και εμπειρία στον τομέα της φιλοξενίας όπως οι: Γιάννης Μπουτάρης, Dr. Dimitrios Diamantis, Μαρία Μάρακα, Διονύσης Σοτοβίκης, Λευτέρης Λαζάρου, Δρ. Μαριάννα Σιγάλα και Κωνσταντίνος Λαζαράκης.

Παρουσιαστές της τελετής απονομής ήταν η Βαλέρια Κουρούπη και ο Μάριος Αθανασίου, ενώ τα βραβεία διοργάνωσε το Hotel & Restaurant της Boussias Communications, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ.

Δείτε τους μεγάλους νικητές εδώ.