Τα πάντα για το TravelFest από τον ταξιδευτή και διοργανωτή του, Μάνο Λιανόπουλο

taksidi
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Το TravelFest είναι ένα φεστιβάλ που θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για νέους ταξιδευτές και ανυπομονούμε όλοι να το ζήσουμε από κοντά στις 21 και 22 Απριλίου. Τι λέει, όμως, γι’ αυτό ο διοργανωτής του, Μάνος Λιανόπουλος;

Ο γύρος της Αφρικής με μοτοσικλέτα, η εξερεύνηση της Ασίας με ποδήλατο και η κατάκτηση της κορυφής του Έβερεστ είναι ορισμένες μόνο από τις μοναδικές εμπειρίες που θα μοιραστούν 14 έμπειροι ταξιδευτές, με τους επισκέπτες του TravelFest, του 1ου ταξιδιωτικού Φεστιβάλ στην Ελλάδα, που θα πραγματοποιηθεί στις 21 & 22 Απριλίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δαΐς, στον Παράδεισο Αμαρουσίου.

Ο ταξιδευτής και διοργανωτής του TravelFest, Μάνος Λιανόπουλος, τονίζει πως στόχος είναι να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για κάθε νέο ταξιδευτή, αλλά και να αποτελέσει μια διήμερη ταξιδιωτική εμπειρία προκαλώντας ανθρώπους που αγαπάνε τα ταξίδια, έμπειρους ταξιδευτές και επιχειρήσεις, σε μια διαδραστική σχέση, με ανταλλαγή γνώσεων, προτάσεων και δραστηριοτήτων. Απαντώντας σε μία σειρά ερωτήσεων μας αποκαλύπτει τι είναι το TravelFest και πού στοχεύει.

Σε ποιους απευθύνεται το φεστιβάλ;
Σε όσους αγαπάνε τα ταξίδια, τις δραστηριότητες και την επαφή με τη φύση -δηλαδή σε όλο τον κόσμο! Ένας έμπειρος ταξιδευτής θα συναντήσει ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα και θα ενημερωθεί για νέες εμπειρίες, ενώ ένας περιστασιακός ταξιδευτής θα εμπνευστεί από τολμηρούς ανθρώπους που αποδεικνύουν ότι τα πάντα είναι δυνατά, αρκεί να υπάρχει θέληση και αποφασιστικότητα.

Πώς γεννήθηκε η ιδέα του TravelFest;
Είναι κάτι που το σκέφτομαι χρόνια, καθώς είμαι ταξιδευτής και θεωρώ ότι έλειπε ένα σημείο συνάντησης για όλους εμάς που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος. Ένα φεστιβάλ, το οποίο θα μας φέρει κοντά, και όπου ο καθένας μεταλαμπαδεύοντας τις δικές του μοναδικές εμπειρίες θα εμπνεύσει τους υπόλοιπους. Κάποια στιγμή η ιδέα ωρίμασε και χωρίς να το έχω πολυσκεφτεί, το ανακοίνωσα στο κανάλι μου στο youtube, οπότε έτσι ξεκίνησε το τρέξιμο.

Ποια είναι η φιλοσοφία και ο στόχος του φεστιβάλ;
Δεν πιστεύω ότι μετά το φεστιβάλ κάποιος θα ξεκινήσει να γυρίσει την Ασία με ποδήλατο, την Αφρική με μοτοσικλέτα ή να ανέβει στο Έβερεστ. Μπορεί όμως να γίνει το έναυσμα για να γυρίσει τη Μάνη με ποδήλατο ή να ανέβει στον Όλυμπο! Πραγματικά και με αυτό θα έχουμε πετύχει πολλά. Ουσιαστικά στόχος μας είναι το να περάσουμε ένα όμορφο διήμερο κάνοντας έμμεσα το γύρο του κόσμου σε δυο μέρες! Να γνωριστούμε μεταξύ μας, να ενημερωθούμε και να πάρουμε ιδέες για το επόμενο μικρό ή μεγάλο μας ταξίδι.

Τι θα βρει κάποιος στο φεστιβάλ;
Κυρίως ενδιαφέροντες ανθρώπους! Από εκεί και πέρα, υπάρχουν κάποιες λίγες εταιρίες που στηρίζουν το εγχείρημα και τις ευχαριστούμε πολύ για αυτό, οι οποίες θα μας ενημερώνουν για προϊόντα και υπηρεσίες που σχετίζονται με το ταξίδι. Επίσης θα δοκιμάσουμε κάποιες έθνικ γεύσεις και εξωτικά cocktail, ενώ ο μεγάλος μας χορηγός έχει δημιουργήσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια VR (virtual reality) μοναδική εμπειρία στη Σκωτία. Θα μπορούν να τη ζήσουν όλοι όσοι βρεθούν στο χώρο του Δαΐς, ενώ θα μπουν και σε κλήρωση για να κερδίσουν ένα ταξίδι.

Μπορούν όλοι να γίνουν ταξιδευτές;
Τα πάντα είναι θέμα προτεραιοτήτων, απόφασης και ισχυρής θέλησης. Εννοείται πως ναι, υπό προϋποθέσεις. Αν η εσωτερική σου ανάγκη σε ωθεί σε κάτι τέτοιο δεν υπάρχει λόγος να μην μπορείς να το κάνεις.

Εσείς πώς ξεκινήσατε τα ταξίδια;
Ταξιδεύω από πολύ μικρός με τους γονείς μου. Την απόφαση του να γίνω travel vlogger και να μοιράζομαι τις εμπειρίες μου την πήρα το 2013, ενώ το κανάλι μου το tripment το ξεκίνησα το 2014. Από τότε η αλήθεια είναι πως τα ταξίδια μου έχουν αλλάξει μορφή, καθώς «παίρνω μαζί μου» περισσότερους από 120.000 ανθρώπους το μήνα. Οπότε κακά τα ψέματα έχουν γίνει κάτι μεταξύ business and pleasure.

Η οικονομική κρίση τι περιορισμούς θέτει;
Εξαρτάται από το ποιος είναι ο λόγος που ταξιδεύει ο καθένας! Αν το ζητούμενο είναι διακοπές σε ένα εξωτικό νησί για να χαλαρώσεις σε ένα καλό ξενοδοχείο πολλούς. Αν θέλεις να επισκεφθείς ένα μέρος για να το γνωρίσεις και το προγραμματίσεις νωρίς δεν είναι κάτι απαγορευτικό. Μπορεί ένα Σαββατοκύριακο σε ένα ελληνικό νησί να είναι πολύ πιο ακριβό. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και οι πιο σκληροπυρηνικοί ταξιδευτές όπως ο Ηλίας Βροχίδης και ο Αλέξανδρος Ζήλος που ταξιδεύουν με budget 6-10€ την ημέρα. Για εκείνους θέτει πολύ λιγότερους περιορισμούς! Το θαυμάζω, άλλα προσωπικά δεν θα μπορούσα να το κάνω.