Τέσσερα φυσικά θαύματα της άνοιξης στον κόσμο

tokio-iaponia-kerasies
ΠΕΜΠΤΗ, 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Ο ήλιος και οι θερμοκρασίες της άνοιξης είναι ίσως οι πιο ιδανικές για ταξίδια, όταν φυσικά δεν υπάρχει πανδημία και ιοί που σκοτώνουν στον πλανήτη. Επειδή, όμως, προς το παρόν δεν βρισκόμαστε σε φυσιολογκές συνθήκες, ας κάνουμε μια διαδικτυακή βόλτα για να γνωρίσουμε φυσικά φαινόμενα που αυτή την εποχή «ανθίζουν» και να τα βάλουμε στα ταξιδιωτικά πλάνα μας όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Ανθισμένες κερασιές στην Ιαπωνία
Ένα από τα πολλά εντυπωσιακά της Ιαπωνίας, είναι και οι ανθισμένες κερασιές ειδικά στο Τόκιο, την Οσάκα και το Κιότο, οι οποίες κάθε χρόνο δημιουργούν ένα φυσικό υπερθέαμα. Το κακό είναι ότι η φουλ άνθισή τους διαρκεί μια εβδομάδα, η οποία διαφέρει από χρόνο σε χρόνο. Το καλό είναι, όμως, ότι μπορείτε να απολαύσετε το θέαμα και άλλη στιγμή μέσα στην άνοιξη, με καλύτερο σημείο το «Μονοπάτι του Φιλόσοφου» στο Κιότο, ένα μονοπάτι παράλληλα ενός καναλιού, το οποίο οδηγεί σε «κρυμμένους» ναούς.

pinterest
Μαύρος «ήλιος» στη Δανία
Σε όλη τη διάρκεια της άνοιξης, ο «μαύρος ήλιος» αποτελεί ένα μεγάλο φυσικό και εντυπωσιακό event στη Δανία. Συγκεκριμένα, στο Εθνικό Πάρκο Wadden Sea περίπου 1 εκατομμύριο ψαρόνια πετούν στον ουρανό σε διάφορους σχηματισμούς, δημιουργώντας ένα εναέριο... μπαλέτο, πριν προσγειωθούν στην προστατευόμενη περιοχή. Περισσότεροι από 100 χιλιάδες επισκέπτες παρακολουθούν το θέαμα, βρίσκοντας αφορμή για πικ νικ και λίγο τσάι στην εξοχή.  

Υάκινθοι στο Ηνωμένο Βασίλειο
Αν οι κερασιές της Ιαπωνίας σας φαίνονται μακριά, τότε μια πιο κοντινή επιλογή είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου οι «θάλασσες» από υάκινθους εντυπωσιάζουν εξίσου, σε μια διαφορετική, πιο μοβ, απόχρωση. Στα καλύτερά τους βρίσκονται για μερικές εβδομάδες, ενώ τα καλύτερα μέρη για να τους απολαύσει κάποιος είναι το δάσος Oversley στο Warwickshire και το δάσος Ashenban στο Κεντ.

Βόρειο Σέλας σε Σουηδία, Νορβηγία, Ισλανδία ή Δανία
Το υπέρτατο, φυσικό, ουράνιο φαινόμενο, που βρίσκεται στην “to do” λίστα πολλών, το Βόρειο Σέλας, είναι ορατό σε βόρειες χώρες όπως η Σουηδία, η Νορβηγία, η Ισλανδία και η Δανία. Ξεκινά από τον Οκτώβριο και η άνοιξη είναι η τελευταία ευκαιρία να το προλάβει κάποιος, πριν έρθει το καλοκαίρι, ενώ μεταξύ των καλύτερων μερών σε κάθε χώρα για να το «πετύχετε» είναι το Tρόμσο στη Νορβηγία, το Ρέικιαβικ στην Ισλανδία, η Κιρούνα στη Σουηδία και τα Νησιά Φερόες στη Δανία.