Τα αεροπορικά ταξίδια γίνονται πιο οικολογικά στην KLM

klm
ΠΕΜΠΤΗ, 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Ο οργανισμός Arcadis εντάσσεται στο Εταιρικό Πρόγραμμα Βιοκαυσίμων (Corporate BioFuel - CBP) της KLM, η οποία προχωρά σε περαιτέρω επένδυση στα βιώσιμα βιοκαύσιμα και κάνει τα ταξίδια μας πιο φιλικά για τον πλανήτη.

Η KLM στοχεύει στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 20% το 2020 (σε σύγκριση με το 2010). Για να γίνει αυτό, όχι μόνο επενδύει σε βιώσιμα βιοκαύσιμα, αλλά στην ανανέωση του στόλου της και στις αποδοτικότερες πτητικές λειτουργίες. Η χρήση βιώσιμων βιοκαυσίμων σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να οδηγήσει σε μείωση κατά 80% των εκπομπών CO2 σε σύγκριση με τα ορυκτά καύσιμα. Ωστόσο, η τιμή εξακολουθεί να είναι δύο ή τρεις φορές υψηλότερη από την τιμή του κανονικού καυσίμου. Για το λόγο αυτό, υπάρχει παγκόσμια ανάγκη για τεχνολογική ανάπτυξη και περαιτέρω έρευνα για βιώσιμες πρώτες ύλες. Αυτή τη στιγμή, η παραγωγή και η αγορά για βιώσιμα βιοκαύσιμα είναι εξαιρετικά περιορισμένη.

Η Arcadis, κορυφαία εταιρεία σε παγκόσμιο επίπεδο σχεδίασης και παροχής συμβουλών στον κατασκευαστικό τομέα και για τη φύση, θα αγοράσει βιώσιμα βιοκαύσιμα για όλες τις ανάγκες της για αεροπορικές μετακινήσεις. Νωρίτερα την χρονιά αυτή, και ο οργανισμός LVNL, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας της Ολλανδίας, εντάχθηκε στο πρόγραμμα CBP.

Allard de Witte

Η ένταξη της Arcadis στο πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας για τα βιοκαύσιμα της KLM ακολουθεί τους στόχους του οργανισμού να καταστήσει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες πιο βιώσιμες. Έχει επενδύσει ήδη σε μετεγκατάσταση των γραφείων της, ώστε να βρίσκονται πιο κοντά σε μεγάλους σιδηροδρομικούς  σταθμούς. Τα γραφεία της Arcadis γίνονται σταδιακά όλο και πιο βιώσιμα, αφού, για παράδειγμα, δίχτυα αλιείας που δεν ήταν πλέον για χρήση, αξιοποιήθηκαν στους τάπητες. Η Arcadis επίσης δίνει ερεθίσματα στο προσωπικό της μέσα από την πολιτική της για βιώσιμες μετακινήσεις.

Η KLM εργάζεται για την ανάπτυξη της αγοράς βιοκαυσίμων από το 2009 και παροτρύνει περισσότερες αεροπορικές εταιρείες να ακολουθήσουν το παράδειγμά της. Άλλοι εταίροι στο πρόγραμμα Corporate BioFuel είναι οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας της Ολλανδίας, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Delft, η ABN AMRO, η Accenture, η FrieslandCampina, η πόλη του Άμστερνταμ, η Loyens & Loeff, το Ολλανδικό Υπουργείο Υποδομών και Διαχείρισης των Υδάτων, η PGGM και ο Όμιλος Schiphol.

Τα βιοκαύσιμα που αγοράζει η εταιρία προέρχονται μόνο από πρώτες ύλες που δεν έχουν αρνητικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις στη βιοποικιλότητα ή στην παραγωγή τροφίμων. Τα βιώσιμα βιοκαύσιμα αγοράζονται μέσω του SkyNRG και δοκιμάζονται από το SkyNRG Sustainability Board, στο οποίο ανήκουν μέλη του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση, το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για το Κλίμα και το Δίκτυο Solidaridad. Το SkyNRG πιστοποιείται από τη Στρογγυλή Τράπεζα Βιώσιμων Βιοϋλικών (RSB).