10 φωτογραφίες που θα σας κάνουν να κλείσετε εισιτήρια για Ρώμη

romi
ΔΕΥΤΕΡΑ, 08 ΜΑΙΟΥ 2023

Η Ρώμη σαγηνεύει τους επισκέπτες της με τρόπους που λίγες πόλεις το καταφέρνουν. Η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της, οι πλατείες, τα μουσεία με τα αριστουργήματά τους και τα ατελείωτα πιάτα… ζυμαρικών είναι σίγουρα μερικοί από τους παράγοντες που παίζουν ρόλο στη γοητεία της, η οποία μετρά σχεδόν 3 χιλιάδες χρόνια καλλιτεχνικών, αρχιτεκτονικών, πολιτισμικών και γαστρονομικών επιρροών στον πλανήτη. Ταξιδεύουμε, λοιπόν, στα όμορφα σημεία της για να πάρουν μια γεύση όσοι δεν την έχουν επισκεφτεί και να την αναπολήσουν όσοι έχουν ήδη ταξιδέψει στην Αιώνια Πόλη.

Trastevere
Στις όχθες του ποταμού Τίβερη, η πιο νεανική περιοχή της πόλης διαθέτει εκτός από τρέντι στέκια για φαγητό και ποτό και όμορφες γειτονιές, στενά δρομάκια, σπιτάκια στα χρώματα της ώχρας, μπουτίκ και όμορφες παλιές εκκλησίες, που θα σας κάνουν να νιώσετε την αίσθηση της πόλης.

Κολοσσαίο
Όσες φορές κι αν έχει επισκεφτεί κάποιος τη Ρώμη, δεν γίνεται να μην ανατριχιάσει ρίχνοντας μια ματιά στο «αμφιθέατρο του θανάτου» όπως το αποκαλούν πολλοί. Οι διαστάσεις του, με τους 4 ορόφους, τη χωριτικότητα 45 χιλιάδων θεατών, τα 48 μέτρα ύψος είναι ήδη εντυπωσιακές, ενώ ο ανοιχτός στο κοινό ανακαινισμένος τελευταίος όροφός του δίνει άλλον ένα λόγο επίσκεψης.

Λόφος Αβεντίνο
Ένα από τα πιο ήσυχα και ταυτόχρονα όμορφα σημεία της πόλης, με πανοραμική θέα από την οποία θα δείτε το Τραστέβερε από ψηλά, το Βατικανό με τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου. Βρίσκεται περίπου 1,5 χιλιόμετρο νοτιοδυτικά του Κολοσσαiου, που σημαίνει ότι μπορείτε να ζήσετε την εμπειρία, χωρίς πολύ κόσμο.

Campo de’ Fiori
Δεν υπάρχει λάθος εποχή να επισκεφτείτε αυτή την όμορφη πλατεία στην περιοχή Prione. Την ημέρα θα βρείτε εκεί αγορά με είδη μαναβικής και λουλούδια, ενώ το απόγευμα μεταμορφώνεται σε πιάτσα νυχτερινής διασκέδασης με μπαρ και café. Αν σας αρέσει η πίτσα, στο Forno Campo de’Fiori θα απολαύσετε την καλύτερη της περιοχής με το κομμάτι.

Βασιλική Αγίου Πέτρου
Βρίσκεται στο Βατικανό, υποδέχεται 25 χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά και αν βρεθείτε εκεί, θα καταλάβετε εύκολα το γιατί. Ο θόλος της, η επιχρυσωμένη οροφή της και η παγκοσμίου φήμης καλλιτεχνική της διάσταση αρκούν για να σας κάνουν να νιώσετε ευλογημένοι.

Villa Doria Pamphilj
Δεν είναι μόνο το μεγαλύτερο δημόσιο πάρκο της πόλης, αλλά και ένα από τα πιο όμορφα. Είναι ιδανικό για βόλτες, χαλάρωση, ρομαντικά πικ νικ και περιήγηση στο παλάτι του 17ου αιώνα που φιλοξενεί.

Galleria Borghese
Η Πινακοθήκη αποτελεί πρώην οίκο της αριστοκρατικής οικογένειας Borghese και αν αγαπάτε την Τέχνη, πρέπει να βρίσκεται στη λίστα σας με πράγματα να δείτε στη Ρώμη. Εκεί φιλοξενούνται εντυπωσιακές συλλογές αναγεννησιακού και μπαρόκ ύφους, με έργα σπουδαίων καλλιτεχνών όπως Titian, Rafael και Caravaggio, με μωσαϊκά στα πατώματα και ιδιαίτερες τοιχογραφίες.

Fontana di Trevi
Το πιο διάσημο σιντριβάνι του κόσμου μπορεί να μαζεύει ορδές κόσμου, αλλά αξίζει να βρεθείτε ανάμεσά τους και να θαυμάσετε από κοντά το μπαρόκ αυτό κομψοτέχνημα, μετά τη 2 εκατομμυρίων αποκατάστασή του.

Piazza di Campidoglio
Η σχεδιασμένη από τον Michelangelo πλατεία είναι από τα πιο όμορφα σημεία της πόλης, περιτριγυρισμένη από κομψά palazzi, στον λόφο Capitoline. Η καλύτερη ώρα να βρεθείτε εκεί είναι μάλλον το ηλιοβασίλεμα, για να απολαύσετε το μεγαλείο της.

Τα μουσεία του Βατικανού
Η περιήγηση στα μουσεία του Βατικανού δίνει την αίσθηση σαν να βρίσκεστε σε μια μεσαιωνική πόλη με τείχη, με περίπου 20 χιλιάδες έργα να κοσμούν τους τοίχους, διαδρόμους και οροφές. Στα highlighs βρίσκεται φυσικά η Καπέλα Σιστίνα, τα Δωμάτια του Ραφαήλ που αποτελούσαν τμήμα του διαμερίσματος που βρισκόταν στο 2ο όροφο του παπικού ανακτόρου, ο παπικός θρόνος, ενώ ακόμη και η σπειροειδής σκάλα που σχεδίασε ο Giuseppe Momo αποτελεί αριστούργημα.