Θαυμάζουμε 13 πανέμορφα σημεία του πλανήτη από ψηλά

katarraktes-niagara
ΤΕΤΑΡΤΗ, 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Όταν είσαι ψηλά, όλα φαίνονται μαγικά. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να ξεκινήσουμε την εβδομάδα με θέα, κοιτώντας τον κόσμο αφ’ υψηλού.

Η Πόλη του Φωτός, με το σήμα κατατεθέν της στο βάθος, τον Πύργο του Άιφελ, που υψώνεται στα 325 μέτρα.

Θέα που κόβει την ανάσα στην Golden Gate Bridge του Σαν Φρανσίσκο, που είχε τη μεγαλύτερη διάρκεια κατασκευής κρεμαστής γέφυρας στον κόσμο, όταν ολοκληρώθηκε το 1937.

Οι ουρανοξύστες της Νέας Υόρκης από ψηλά, της πιο πυκνοκατοικημένης πόλης των Ηνωμένων Πολιτείων και ενός από τους πιο πυκνοκατοικημένους αστικούς οικισμούς στον κόσμο.

Πάνω από το κέντρο του Μανχάταν και τον καθεδρικό ναό του Άγιου Πατρίκιου.

Το Σέντραλ Παρκ, το μεγαλύτερο δημόσιο πάρκο στη διοικητική περιφέρεια του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη, έκτασης 3,41 km². Με 25 περίπου εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο, είναι το πιο πολυσύχναστο πάρκο στις Η.Π.Α και κατατάσσεται στα πλέον διάσημα πάρκα του κόσμου.

Η Πυραμίδα του Ήλιου που αποτελεί το μεγαλύτερο κτίσμα στη περιοχή Τεοτιουακάν του Μεξικού και μία από τις μεγαλύτερες σε όλη τη Κεντρική Αμερική.

Κοιτώντας από ψηλά τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο που είναι ο μεγαλύτερος κοραλλιογενής ύφαλος στον κόσμο. Απαρτίζεται από 2.900 ξεχωριστούς υφάλους και 940 νησιά, και εκτείνεται σε μήκος μεγαλύτερο των 2.600 χιλιόμετρων στη Θάλασσα των Κοραλλίων, έξω από τις ακτές του Κουίνσλαντ της βορειοανατολικής Αυστραλίας.

Ο ορίζοντας της μεγαλύτερης πόλης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Ντουμπάι, που αποτελεί το μεγαλύτερο εμπορικό, οικονομικό και τουριστικό κέντρο της χώρας.

Η Μαδρίτη από ψηλά, με κορυφαίο σημείο τον Καθεδρικό της Αλμουδένα, ακριβώς απέναντι από το Βασιλικό Παλάτι.

Η λίμνη Βαϊκάλη στη νότια Σιβηρία, η παλαιότερη λίμνη και βαθύτερη λίμνη του κόσμου, με βάθος που φτάνει τα 1.680 μέτρα.

Οι εντυπωσιακοί καταρράκτες του Νιαγάρα στα σύνορα μεταξύ της καναδικής επαρχίας του Οντάριο και της αμερικανικής πολιτείας της Νέας Υόρκης, φημισμένοι τόσο για την ομορφιά τους όσο και ως πολύτιμη πηγή υδροηλεκτρικής ενέργειας.

Πετώντας πάνω από τα Μετέωρα, με τα μοναστήρια που είναι χτισμένα στις κορυφές κάποιων από τους βράχους και αποτελούν σήμερα το δεύτερο πλέον σημαντικό μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, μετά το Άγιο Όρος.

Πάνω από την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα, το λαμπρότερο μνημείο της αθηναϊκής πολιτείας και τον κολοφώνα του δωρικού ρυθμού.

Επιμέλεια: ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ