10 ηλιόλουστα χριστουγεννιάτικα ταξίδια

10-iliolousta-xristougenniatika-taksidia

ΔΕΥΤΕΡΑ, 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Ψάχνετε να φύγετε μακριά από τα σύννεφα, το χιόνι, τη βροχή και το χαλάζι την περίοδο των Χριστουγέννων; Δείτε τις πιο ζεστές και ηλιόλουστες εορταστικές αποδράσεις.

Θέλετε να φύγετε από τη μελαγχολία των παγωμένων Χριστουγέννων και να… ζεστάνετε την καρδιά και τη διάθεσή σας; Το κρύο σας χαλάει το κέφι; Αναζωογονήστε το εορταστικό σας πνεύμα, με μια συναρπαστική περιπέτεια σε ηλιόλουστα μέρη, όπου τα Χριστούγεννα επικρατεί καλοκαιρία και υψηλές θερμοκρασίες. Αφήστε πίσω το χειμώνα και φτιάξτε τη διάθεσή σας, ταξιδεύοντας κυριολεκτικά ή μεταφορικά στους παρακάτω ηλιόλουστους προορισμούς.

1. Κανάρια νησιά

Με πάνω από 1.500 χιλιόμετρα ακτογραμμής, τα επτά Κανάρια Νησιά της Ισπανίας ( www.turismodecanarias.com ), στα δυτικά της Αφρικής, σας προσκαλούν στις άφθονες και πανέμορφες, αμμώδεις παραλίες τους. Πείτε «αντίο» στην εποχιακή κατάθλιψη και απολαύστε την εκπληκτική ηλιοφάνεια και τα υπέροχα τοπία. Γευτείτε ένα από τα μοναδικά, ντόπια πιάτα και αν είστε αρκετά περιπετειώδεις, εξερευνήστε τα ηφαίστεια του νησιού, εκ των οποίων την υψηλότερη κορυφή έχει το Πίκο Ντελ Τέιντε (3.720 μ.). Ο καιρός είναι ζεστός και η φιλοξενία των κατοίκων, θα σας κάνει να ξεχάσετε τη μιζέρια και το κρύο.

Φωτογραφία: http://www.turismodecanarias.com

2. Αυστραλία

Γιορτάστε τα πιο… καλοκαιρινά Χριστούγεννα στο νότιο ημισφαίριο, στο νησί της Αυστραλίας ( www.tourism.australia.com ). Εκεί, θα απολαύσετε την καρδιά του καλοκαιριού, τη στιγμή που πολλές άλλες χώρες βρίσκονται στην καρδιά του χειμώνα. Γιορτάστε τα Χριστούγεννα με… κοάλα και καγκουρό, αντί για τάρανδους και χιονάνθρωπους και συναντήστε τον Αϊ Βασίλη στην παραλία, κάνοντας μπάρμπεκιου! Οι υψηλές θερμοκρασίες θα σας κάνουν να ξεχάσετε το χιόνι και το κρύο που έχετε συνηθίσει αυτές τις μέρες και η καλοκαιρία θα σας φτιάξει τη διάθεση.

Φωτογραφία: http://www.images.australia.com/

3. Ντουμπάι

Εσείς που είστε εθισμένοι στα ψώνια, μην περιμένετε τον Άγιο Βασίλη. Κάντε τα χατίρια στον εαυτό σας, χαρίζοντάς του όλα εκείνα τα δώρα που επιθυμεί φέτος τα Χριστούγεννα. Το Ντουμπάι ( www.dubaitourism.ae/en ) είναι ο παράδεισος κάθε αγοραστή. Στις Ηνωμένες Πολιτείες κατατάχθηκε ως ο δεύτερος πιο δημοφιλής προορισμός για αγορές στον κόσμο, καθώς διαθέτει καταστήματα για κάθε γούστο και προϋπολογισμό. Εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες που σίγουρα θα βρείτε σε κάποιο παζάρι ή αν θέλετε να σας… κακομάθετε λίγο ακόμα, χρησιμοποιήστε την πιστωτική σας κάρτα στα αμέτρητα καταστήματα των διάσημων σχεδιαστών που υπάρχουν εκεί. Και όταν θέλετε να χαλαρώσετε μετά από μια κουραστική μέρα γεμάτη shopping therapy, μπορείτε να αφεθείτε στο spa ή την πισίνα του ξενοδοχείου σας.

Φωτογραφία: http://www.dubaitourism.ae

4. Ταϊλάνδη

Αν αναζητάτε έναν προορισμό που προσφέρει νόστιμο φαγητό, μοναδικό πολιτισμό και πανέμορφες παραλίες, ταξιδέψτε στην Ταϊλάνδη ( www.tourismthailand.org/home ). Η «γη των χαμόγελων» καλεί τους επισκέπτες της να εξερευνήσουν τους βουδιστικούς ναούς της, τα γραφικά νησιά και την ποικιλότητα της άγριας πανίδας της. Αντικαταστήστε τη χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα σας με μια ταϊλανδέζικη γιορτή Pad Thai σε μια ηλιόλουστη παραλία. Στη συνέχεια, νοικιάστε ένα καγιάκ και κάντε χαλαρό κουπί κατά μήκος της ακτογραμμής. Θα μαγευτείτε.

Φωτογραφία: http://www.tourismthailand.org

5. Νότια Αφρική

Το Δεκέμβριο, η Νότια Αφρική ( www.southafrica.net/za/en/landing/visitor-home ) βρίσκεται στη μέση του καλοκαιριού. Ζήστε ξανά σε υψηλές θερμοκρασίες και ατελείωτη ηλιοφάνεια και δημιουργήστε νέες αναμνήσεις από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές σας. Εντοπίστε καμηλοπαρδάλεις, ελέφαντες και ζέβρες μέσα από ένα εναέριο σαφάρι με αερόστατο. Μεταβείτε για καταδύσεις στο ναυάγιο που βρίσκεται στη λιμνοθάλασσα Knysna, θαυμάστε το μαγευτικό τοπίο της Νότιας Αφρικής ή παίξτε με μικρά λιονταράκια στο πάρκο λιονταριών Ukutula. Περιπετειώδεις περιηγήσεις, ηλιόλουστες παραλίες και παρακολούθηση φαλαινών, κάνουν τη Νότια Αφρική μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική λύση για τα Χριστούγεννα.

Φωτογραφία: http://www.southafrica.net

6. Barbados

Τι θα προτιμούσατε για τα Χριστούγεννα; Βουνά γεμάτα χιόνι ή ατελείωτες τυρκουάζ αποχρώσεις της θάλασσας; Τα νησιά Barbados ( www.visitbarbados.org ) παρέχουν στους επισκέπτες τους ήλιο, χαλάρωση και παρθένα ομορφιά. Ανταλλάξτε τις δύσχρηστες και βαριές χειμωνιάτικες μπότες σας, το κασκόλ και το μπουφάν σας με μερικά υπέροχα καλοκαιρινά ρούχα από την ντουλάπα σας. Τα Barbados θα σας υποδεχθούν με αμέτρητες επιλογές για να δείτε και να κάνετε. Μην παραλείψετε να θαυμάσετε πολλά από τα ιστορικά κτήρια του νησιού, να μπείτε σε υπόγειους δρόμους που οδηγούν σε μυστηριώδεις σπηλιές, ή απλά να χαλαρώσετε στην παραλία.

7. Βραζιλία

Αν τα Χριστούγεννα χάνουν την αίγλη τους στο σπίτι, ένα ταξίδι στη Βραζιλία ( www.visitbrasil.com ) μπορεί να κάνει ιδιαίτερα «πικάντικη» την περίοδο των διακοπών σας. Αυτή η χώρα της Νότιας Αμερικής είναι τόσο ζεστή και φιλόξενη, όσο οι θερμοκρασίες της. Ετοιμαστείτε να ξαφνιαστείτε από το τεράστιο μέγεθος του αγάλματος του Χριστού Λυτρωτή που βλέπει προς το Ρίο ντε Τζανέιρο. Αφεθείτε στις διάσημες παραλίες και την έντονη νυχτερινή ζωή στο Búzios και επισκεφθείτε το μαγευτικό τροπικό δάσος του Αμαζονίου. Η ζωντανή ατμόσφαιρα της Βραζιλίας θα κρατήσει το πνεύμα σας χαρούμενο και φωτεινό φέτος τα Χριστούγεννα.

8. Χαβάη

Ονειρεμένος προορισμός καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου, η Χαβάη ( www.gohawaii.com ), είναι ακόμα πιο ιδιαίτερη και μαγευτική τα Χριστούγεννα. Οι επισκέπτες μπορούν να συνδυάσουν το ζεστό κλίμα του νησιού των ηφαιστείων, με χαρούμενες χριστουγεννιάτικες γιορτές. Αντί να κουβαλάτε τα δώρα σας μέσα σε δυνατούς ανέμους και χιόνι που στροβιλίζεται, μπορείτε να τα ανταλλάξετε άνετα στην παραλία με το μαγιό σας. Η Χαβάη προσφέρει μαγικές εκδηλώσεις όπως χριστουγεννιάτικες παρελάσεις και εκθέσεις τέχνης, αλλά και surfing ή εξερεύνηση των ηφαιστείων. Θα μπορούσατε να το κάνετε πουθενά αλλού αυτό;

Φωτογραφία: http://www.gohawaii.com/

9. Κύπρος

Μέσα στη ζεστασιά της Μεσογείου, η Κύπρος ( www.visitcyprus.org.cy/wps/portal ) προσφέρει κάτι περισσότερο από υπέροχες παραλίες. Το νησί διαθέτει πολλές δραστηριότητες για όσους αναζητούν δυνατές συγκινήσεις όπως οι καταδύσεις για εξερευνήσετε τα καταγάλανα νερά, bungee jumping, ιστιοπλοΐα και ψάρεμα. Και εσείς που είστε λάτρεις της ιστορίας, προετοιμαστείτε να… κακομάθετε τον εαυτό σας: Η Κύπρος φιλοξενεί πολλά πολιτιστικά και θρησκευτικά μνημεία ενός ιερού παρελθόντος. Αλλά αν το μόνο που θέλετε για τα Χριστούγεννα είναι μια λευκή, αμμώδη παραλία και τα καταγάλανα νερά της Μεσογείου, η Κύπρος σας το προσφέρει απλόχερα.

10. Αίγυπτος

Ένα ταξίδι στην Γκίζα της Αιγύπτου ( www.egypt.travel ), όπου βρίσκονται οι μεγάλες Πυραμίδες, είναι ένα χριστουγεννιάτικο δώρο που δεν θα ξεχάσετε ποτέ. Αυτή η εμπειρία ζωής, θα σας ταξιδέψει σε ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου. Απολαύστε μια βόλτα με καμήλα κάτω από τον βόρειο αφρικανικό ήλιο και εξοικειωθείτε με τη μυστηριώδη Σφίγγα και την απέραντη έρημο.