10 πράγματα που ΠΡΕΠΕΙ να κάνετε και να δείτε στη Βενετία

10-pragmata-pou-prepei-na-kanete-kai-na-deite-sti-benetia

ΤΕΤΑΡΤΗ, 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που μπορείτε να δείτε και να κάνετε στη Βενετία. Και όσες μέρες κι αν κάτσετε, θα νιώσετε πως πάλι δε θα σας φτάσει ο χρόνος να χορτάσετε αυτή τη μαγική πόλη.

Η Βενετία είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, σταθερά όλο το χρόνο και όσοι την έχουν επισκεφθεί γνωρίζουν πολύ καλά γιατί συμβαίνει αυτό. Τέχνη, μουσεία, παλάτια, αλλά και εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία… η Βενετία έχει τα πάντα. Και πάλι δε θα σας φτάσει ο χρόνος να τα χορτάσετε…

Το… παράδοξο της Βενετίας είναι ότι είναι χτισμένη πάνω σε μια συστάδα 118 μικρών νησιών που χωρίζονται μεταξύ τους από κανάλια και ενώνονται με γέφυρες. Η αρχιτεκτονική της ξεχωρίζει αφού παντού υπάρχει ένα έργο τέχνης για να θαυμάσεις και δεν είναι τυχαίο ότι έχει αποτελέσει έμπνευση για τόσους μουσικούς και συγγραφείς.

Η γενέτειρα του Antonio Vivaldi είναι καταγεγραμμένη ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και αποτελεί μια από πόλεις του κόσμου που πρέπει να επισκεφθείτε οπωσδήποτε κάποια στιγμή στη ζωή σας. Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που μπορείτε να δείτε και να κάνετε στη Βενετία. Ας δούμε ωστόσο τα 10 σημαντικότερα, όπως αναφέρονται στο Skyscanner.net…

Το Παλάτι των Δόγηδων

Το Palazzo Ducale είναι ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα της Βενετίας και ένα από τα παλαιότερα κτήρια της πόλης. Χτίστηκε στα μέσα του 14ου αιώνα ως κατοικία του Δόγη και διαθέτει τυπική γοτθική αρχιτεκτονική. Το 1923 το Παλάτι των Δόγηδων μετατράπηκε σε μουσείο, εκθέτοντας μια εκτενή συλλογή από αριστουργήματα και φιλοξενώντας διάφορες εκθέσεις. Ξεναγηθείτε μέσα στο παλάτι και ανεβείτε τη Σκάλα του Γίγαντα προς την αυλή και επισκεφθείτε το πολυτελώς διακοσμημένο Διαμέρισμα των Δόγηδων και την Αίθουσα της Γερουσίας. Θα έχετε την ευκαιρία να περπατήσετε στη Γέφυρα των Στεναγμών, τη μόνη κλειστή γέφυρα της Βενετίας. Εκεί, όσοι μεταφέρονταν από το δικαστήριο προς τις φυλακές, μπορούσαν να πάρουν την τελευταία ανάσα καθαρού αέρα.

Πληροφορίες: http://palazzoducale.visitmuve.it/en/home/ .

Παλάτι και Μουσείο Ca’ Rezzonico

Θαυμάστε την ενετική τέχνη του 18ου αιώνα με μια επίσκεψη σε αυτό το πανέμορφο παλάτι που βρίσκεται κοντά στο Campo San Barnaba. Ανακαλύψτε τις αίθουσες υποδοχής και χορού, που είναι διακοσμημένες με υπέροχα έργα τέχνης από σημαντικούς καλλιτέχνες της Βενετίας όπως οι Tiepolo, Tintoretto και Longhi. Αν περπατήσετε προς το Ca’ Rezzonico από το Campo San Barnaba, θα βρείτε ένα μικρό ήσυχο κήπο μακριά από τα θορυβώδη τουριστικά μέρη.

Πληροφορίες: http://carezzonico.visitmuve.it/en/home/ .

Εκκλησία Santa Maria Gloriosa dei Frari

Η Βασιλική της Santa Maria Gloriosa dei Friari που βρίσκεται κοντά στην Scuola Grande di San Rocco είναι ένα εξαίρετο παράδειγμα γοτθικής αρχιτεκτονικής. Η όμορφη πρόσοψή της θα σας εντυπωσιάσει και θα εκπλαγείτε από τους αμέτρητους θησαυρούς που θα βρείτε μέσα, συμπεριλαμβανομένων αριστουργημάτων των Tiziano, Donatello και Bellini.

Πληροφορίες: www.basilicadeifrari.it .

Pasticceria Tonolo

Κρυμμένο στη μέση της περιοχής Dorsoduro, το ζαχαροπλαστείο αυτό χρονολογείται από το 1886 και είναι από τα παλαιότερα και πιο ξακουστά στην πόλη. Είναι πολύ δημοφιλές μέρος για τους κατοίκους της Βενετίας, προσφέροντας μια ευρεία ποικιλία από λιχουδιές αλλά και εξαιρετικό καφέ. Τα γλυκά είναι αρκετά φθηνά σε σχέση με τις τιμές στα υπόλοιπα ζαχαροπλαστεία της πόλης και μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τις μαρέγκες του αλλά και τα νόστιμα fritelle (στρογγυλά ντόνατς με σταφίδες και κρέμα γάλακτος) κατά την περίοδο του καρναβαλιού.

Πληροφορίες: www.pasticceriatonolo.it .

Ca’ d’Oro

Γνωστό και ως το «Χρυσό Σπίτι», αυτό το υπέροχο παλάτι πάνω στο Μεγάλο Κανάλι, είναι ένα αριστούργημα γοτθικής αρχιτεκτονικής με μια όμορφη διακοσμημένη φλοράλ πρόσοψη. Σήμερα είναι μουσείο που στεγάζει γλυπτά της Αναγέννησης καθώς και πίνακες του Tiziano και του Guardi. Μη χάσετε την ευκαιρία να θαυμάσετε και να φωτογραφίσετε το Μεγάλο Κανάλι από τα μπαλκόνια του παλατιού.

Πληροφορίες: www.cadoro.org/?lang=en .

Εστιατόριο Ai Mercanti

Αυτό το εστιατόριο είναι σχεδόν κρυμμένο στην περιοχή του Campo San Luca και του Campo Manin, λίγο μακριά από τη συνηθισμένη τουριστική διαδρομή αλλά αξίζει να το επισκεφθείτε. Θα εκπλαγείτε ευχάριστα με το δημιουργικό συνδυασμό των υλικών και με το περίτεχνο μενού, αλλά και τη μεγάλη ποικιλία κρασιών. Δοκιμάστε το λαβράκι ταρτάρ ή το κουνέλι τερίνα.

Πληροφορίες: www.aimercanti.com .

Εκκλησία Santa Maria della Salute

Η Βασιλική της Santa Maria della Salute δίπλα στη γέφυρα Accademia χτίστηκε μετά την πανούκλα που «χτύπησε» τη Βενετία το 1630. Αυτή η υπέροχη λευκή εκκλησία συχνά ονομάζεται απλά «Salute» και είναι από τα πιο όμορφα και αναγνωρίσιμα αξιοθέατα της πόλης. Αν αναζητάτε χαλάρωμα και ηρεμία, δεν έχετε παρά να μπείτε μέσα στην εκκλησία και να θαυμάσετε τα έργα των Tiziano και Tintoretto που κοσμούν το εσωτερικό της.

Εκκλησία Santa Maria dei Miracoli

Μπορείτε να βρείτε αυτό το κρυφό «διαμάντι» στην περιφέρεια του Cannaregio. Η εκκλησία χτίστηκε από τα χρήματα που δωρίζονταν από τους ντόπιους για να στεγαστεί η εικόνα της Παναγίας που ήταν γνωστή ως θαυματουργή. Αποδράστε λοιπόν από τα πλήθη των τουριστών και ανακαλύψτε αυτή την πανέμορφη μαρμάρινη εκκλησία που βρίσκεται πέντε λεπτά μακριά από τη Γέφυρα του Ριάλτο.

Για παγωτό στο Suso Gelatoteca

Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα καταστήματα παγωτού στη Βενετία. Όλα τα παγωτά του φτιάχνονται με φυσικά συστατικά χωρίς τη χρήση τεχνητών χρωστικών ουσιών. Εκτός από τις κλασικές επιλογές, υπάρχει και μια ποικιλία από πρωτότυπες γεύσεις. Δοκιμάστε το Quella (πραλίνα σοκολάτας με Nutella στην κορυφή), τη σπεσιαλιτέ του καταστήματος. Σε περίπτωση που θελήσετε να δοκιμάσετε αυθεντικό ιταλικό παγωτό, δε θα μείνετε απογοητευμένοι σε καμία περίπτωση.

Πληροφορίες: www.gelatovenezia.it/Sito/home.html .

Εστιατόριο Rosticceria Gislon

Μόλις μια ανάσα από τη Γέφυρα Ριάλτο, αυτό το εστιατόριο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους ντόπιους. Διαθέτει ποικιλία από τηγανητά σνακ, φρέσκα σάντουιτς (τα μικρά τριγωνικά ονομάζονται tramezzini) και κλασικά βενετσιάνικα απεριτίφ. Μπορείτε επίσης να βρείτε αρκετά φθηνά πιάτα όπως λαζάνια, ψητά ψάρια και σαλάτες.

Διεύθυνση: San Marco 5424, Campo San Bartolomeo, +39 041 5223569.