Τα «must» του Πουκέτ

ta-must-tou-pouket

ΤΡΙΤΗ, 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

Πανέμορφες παραλίες με κρυστάλλινα νερά, ενδοχώρα με δασώδεις λόφους, βουνά και γραφικές πόλεις, στο εξωτικό νότιο κομμάτι της Ταϊλάνδης, σας περιμένουν να τα εξερευνήσετε.

Το Πουκέτ είναι μια από τις νότιες επαρχίες της Ταϊλάνδης και αποτελεί το μεγαλύτερο νησί της, στα ανοιχτά της δυτικής ακτής της Ταϊλάνδης, στη θάλασσα Ανταμάν. Συνδέεται με την ηπειρωτική χώρα με δύο γέφυρες.

Το νησί, παλαιότερα όφειλε τον πλούτο του στον κασσίτερο και το καουτσούκ και έχει πλούσια και συναρπαστική ιστορία, καθώς βρισκόταν πάνω σε μια από τις σημαντικότερες εμπορικές οδούς ανάμεσα στην Ινδία και την Κίνα, ενώ πλέον αντλεί το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του από τον τουρισμό.

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα του Πουκέτ, είναι ότι υπάρχει πάντα κάτι για να κάνετε εκεί, είτε στο νησί, είτε γύρω από αυτό και ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες. Το εύρος των δραστηριοτήτων και τα μέρη που μπορεί κανείς να επισκεφτεί, είναι εντυπωσιακά πολλά για έναν προορισμό αυτού του μεγέθους.

Εμείς διαλέξαμε αυτά που θεωρούμε top…

Κόλπος Phang Nga

Ο κόλπος Phang Nga, είναι μοναδικός. Μια μέρα εκεί, αποτελεί αξέχαστη εμπειρία που σίγουρα θα σας μείνει χαραγμένη στο μυαλό για πάντα. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του κόλπου είναι τα απόκρημνα βράχια από ασβεστόλιθο που προεξέχουν κάθετα από τα σμαραγδένια νερά. Αυτά τα νησιά φιλοξενούν προστατευόμενη πανίδα που μπορείτε να την θαυμάσετε σε ορισμένες εκδρομές. Το νησί Khao Phing Kan (πολλοί το ονομάζουν και νησί James Bond, επειδή εκεί γυρίστηκε το The Man with the Golden Gun) και το ψαροχώρι Koh Panyee, είναι μόνο δύο από τα πιο διάσημα μέρη σε αυτό το κόλπο. Μακράν ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε το εντυπωσιακό σκηνικό τους, με σύντομες μόνο συναντήσεις με τα πλήθη των τουριστών, είναι να κάνετε μία από τις εκδρομές με πλοιάρια από το βόρειο άκρο του Πουκέτ.

Νυχτερινή ζωή στην οδό Bangla της παραλίας Patong

Αν έχετε αίσθηση του χιούμορ και ανοιχτό μυαλό, δεν πρέπει να παραλείψετε μια επίσκεψη σε αυτή την περιοχή που χαρακτηρίζεται από… ελεύθερα ήθη, αν θέλετε να διασκεδάσετε. Εκεί μπορείτε να πιείτε το ποτό σας στα δεκάδες μπαρ, είτε να χαζέψετε τα εξωτικά κορίτσια (ή τραβεστί), που επιδεικνύουν τις χορευτικές τους ικανότητες και όχι μόνο!

Παλιά Πόλη του Πουκέτ

Οι κινεζοπορτογαλικές ομορφιές και τα funky καταστήματα στα πιο απίθανα μέρη, θα σας ενθουσιάσουν στην «καρδιά» της πρωτεύουσας του Πουκέτ. Η πόλη του Πουκέτ προσφέρει πολύ περισσότερα από όσα νομίζετε και διαθέτει εξαιρετικά εστιατόρια και τοπικά αξιοθέατα, όπως ναούς και ενδιαφέροντα μουσεία. Το μοναδικό μείγμα της αποικιοκρατίας και της κινεζικής αρχιτεκτονικής, αλλά και η έντονη γραφικότητα του τοπίου, «επιβάλλουν» μια επίσκεψη στην Παλιά Πόλη του Πουκέτ. Να περιμένετε το απροσδόκητο και μην ξεχάσετε τη φωτογραφική μηχανή σας.

Ναός Wat Chalong και άλλοι ναοί – Chalong

Ο ναός Wat Chalong είναι ένας από τους σημαντικότερους ναούς του Πουκέτ και τον επισκέπτονται χιλιάδες άτομα κάθε χρόνο. Είναι όμορφα διακοσμημένος με εκατοντάδες μικροσκοπικά κομμάτια γυαλιού και πολλές παγόδες. Σε συγκεκριμένες αργίες, στον Wat Chalong γίνονται «πανηγύρια» όπου μπορείτε να απολαύσετε το τοπικό φαγητό και πολλές τοπικές λιχουδιές.

Οι βουδιστικοί ναοί είναι από τα πιο σημαντικά σύμβολα της Ταϊλάνδης, εν μέρει επειδή η πλειοψηφία των Ταϊλανδών είναι Βουδιστές και εν μέρει επειδή είναι τόσο όμορφοι. Μόνο στο Phuket, υπάρχουν 29 βουδιστικοί ναοί.

Μεγάλος Βούδας του Πουκέτ – Chalong

Ορατός από τα περισσότερα σημεία στα νότια του Phuket, ο Μεγάλος Βούδας είναι μια πρόσφατη, μαρμάρινη κατασκευή που φτάνει τα 45 μέτρα σε ύψος. Βρίσκεται στην κορυφή του Nakkerd Hills και έχει θέα στις περιοχές Chalong, Kata και Rawai. Δίπλα του, βρίσκεται ένας μικρότερος, χρυσός Βούδας, που είναι στην πραγματικότητα κατασκευασμένος από ορείχαλκο και ένα ιερό κοντά στο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων. Η θέα από την κορυφή είναι πραγματικά εντυπωσιακή.

Νησιά Phi Phi

Πρόκειται για τα πιο δημοφιλή νησιά της Ταϊλάνδης που έχουν… πρωταγωνιστήσει σε πολλές ταινίες. Για μερικούς μάλιστα, είναι ο λόγος για να πάνε στο Πουκέτ. Παρά την τουριστική τους εικόνα όμως, δε θα σας απογοητεύσουν. Η φυσική ομορφιά στα νησιά αυτά, είναι ένα μεγάλο κομμάτι της γοητείας τους, καθώς ξεπροβάλουν από τη θάλασσα σαν φρούρια.

Από τα δύο μεγαλύτερα νησιά, το ένα είναι εντελώς ακατοίκητο (Phi Phi Leh) και το άλλο δεν έχει οδικό δίκτυο (Phi Phi Don).

Μέρη με πανοραμική θέα στο Πουκέτ: Kata - Nai Harn – Panwa

Υπάρχουν πολλά σημεία στο δυτικό και ανατολικό Πουκέτ, απ’ όπου μπορείτε να απολαύσετε μοναδικές εικόνες του νησιού και τη γύρω περιοχής, την ανατολή του ηλίου, καθώς και το ηλιοβασίλεμα. Το πιο δημοφιλές είναι ο λόφος στο ακρωτήρι Promthep, που προσφέρει υπέροχη θέα στον ωκεανό που φτάνει μέχρι τα νησιά Phi Phi, αλλά και το σημείο στην κορυφή του λόφου «τρεις Παραλίες», στο δρόμο μεταξύ Nai Harn και Kata ή το After Beach Bar (επίσης στον ίδιο δρόμο) και η περιοχή όπου βρίσκεται ο Μεγάλος Βούδας που προαναφέραμε.

Καταδύσεις και κολύμπι με μάσκα

Η θάλασσα Andaman προσφέρει μερικά από τα κορυφαία καταδυτικά σημεία στον κόσμο. Διαθέτει κρυστάλλινα νερά, θεαματικούς υφάλους, καθώς και μεγάλη ποικιλία θαλάσσιας ζωής. Οργανωμένα καταδυτικά κέντρα θα σας προσφέρουν τον απαραίτητο εξοπλισμό και θα σας δώσουν οδηγίες.

Phuket Fantasea, Kamala

Θεωρείται το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο και show του νησιού, με πολλούς καλλιτέχνες, εκατοντάδες ελέφαντες και άλλα ζώα που συμμετέχουν σε διάφορα show και μια εξωτική ιστορία που συνδυάζει την παράδοση με τη φαντασία. Εκεί θα βρείτε και έναν από τους μεγαλύτερους μπουφέδες στην Ασία, αλλά και καταστήματα με διάφορες λιχουδιές.