9+1 παραδεισένιοι προορισμοί της Ελβετίας

9kai1-paradeisenioi-proorismoi-tis-elbetias

Το Interlaken

ΤΡΙΤΗ, 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

Η Ελβετία μοιάζει με ένα μέρος που έχει «δραπετεύσει» από παραμύθι με τα καταπράσινα τοπία της, τα γραφικά χωριουδάκια, τις λιμνούλες και τις χιονισμένες βουνοκορφές των Άλπεων.

Μιας και ο χειμώνας έχει ρίξει το… πέπλο του, ας κάνουμε μέσα από τη σελίδα μας, ένα ταξίδι στη χώρα της σοκολάτας και των ρολογιών. Η Ελβετία ( www.myswitzerland.com/en/home.html ) μοιάζει με ένα μέρος που έχει «δραπετεύσει» από παραμύθι με τα καταπράσινα τοπία της, τα γραφικά χωριουδάκια, τις λιμνούλες και τις χιονισμένες βουνοκορφές.

Βρίσκεται στη δυτική Ευρώπη και συνορεύει με τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Γερμανία, την Αυστρία και το Λιχτενστάιν. Το έδαφός της είναι ορεινό και καλύπτεται σχεδόν εξολοκλήρου από την οροσειρά των Άλπεων και του Ιούρα στα βορειοδυτικά.

Είναι από τις πλουσιότερες χώρες στον κόσμο, με υψηλό βιοτικό επίπεδο και ανεπτυγμένο εμπόριο, βιομηχανία και τουρισμό και προσελκύει το ενδιαφέρον πολλών τουριστών, για τα ενδιαφέροντα αξιοθέατα που διαθέτει και τα μοναδικά φυσικά της τοπία. Παρακάτω θα βρείτε δέκα από τους σημαντικότερους… λόγους για να επισκεφτείτε αυτή την όμορφη χώρα.

Το «θρυλικό» βουνό Matterhorn

To βουνό Matterhorn είναι ένα από τα πιο διάσημα βουνά του κόσμου. Αν και δεν είναι το υψηλότερο βουνό στην Ελβετία, το ύψος του φτάνει τα 4.478 μέτρα. Κάθε χρόνο το επισκέπτονται πολλοί ορειβάτες, όλες τις εποχές του χρόνου και ακόμη και ο πιο εύκολος δρόμος προς την κορυφή, θεωρείται μια αρκετά δύσκολη ανάβαση.

Εθνικό πάρκο της Ελβετίας

Το εθνικό πάρκο της Ελβετίας ( www.nationalpark.ch/go/en/ ) ιδρύθηκε το 1914, είναι το παλαιότερο των Άλπεων και θεωρείται από τους πιο εκπληκτικούς τουριστικούς προορισμούς. Είναι από τα καλύτερα σημεία με θέα στις Άλπεις και είναι τόσο μεγάλο, που καλύπτει τη μισή έκταση της Ελβετίας. Εδώ, μπορείτε ακόμη να δείτε ζώα όπως αετούς, μαρμότες και άλκες. Αξίζει να το επισκεφτείτε, αλλά δεν επιτρέπεται να στήσετε σκηνή και να διανυκτερεύσετε εκεί.

Το κάστρο Chillon

Το κάστρο Chillon, ή αλλιώς Chateau de Chillon ( www.chillon.ch/en/ ), είναι από τα πιο γνωστά της Ελβετίας και βρίσκεται κοντά στο Montreux, στις όχθες της λίμνης Leman. Ήταν σπίτι του κόμη της Σαβοΐας, από τον 12ο και τον 14ο αιώνα και αποτελείται από 100 κτήρια, πολλά υπόγεια, τρεις αυλές και τέσσερις μεγάλες αίθουσες, με θέα στη λίμνη της Γενεύης.

Zermatt

Βρίσκεται στους πρόποδες των ελβετικών Άλπεων και αποτελεί ένα από τα πιο μαγευτικά χιονοδρομικά κέντρα ( www.zermatt.ch/en/ ) όπου μπορεί κανείς να απολαύσει το ski και τα υπέροχα τοπία. Αν πάλι δεν είστε λάτρεις των χειμερινών σπορ, υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα που μπορείτε να κάνετε, όπως να δειπνήσετε σε ένα από τα gourmet εστιατόρια ή να κάνετε τα ψώνια σας σε ένα από τα καταστήματα που βρίσκονται στην πόλη.

Οι... τροπικές Άλπεις

Σε αυτό το βουνό, θα βρείτε μέχρι και φοίνικες! Το Ticino βρίσκεται κοντά στην Ιταλία και εκτός από φοίνικες έχει και παγετώνες. Η κουλτούρα είναι πλούσια και ποικίλη εδώ και όχι πολύ γνωστή για όσους δεν ζουν στην Ελβετία.

Η λίμνη της Γενεύης

Η λίμνη της Γενεύης ή λίμνη Λεμάν ( www.clickatlife.gr/story.aspx?id=2249570 ), είναι από τις μεγαλύτερες όλης της Ευρώπης και από μόνη της αποτελεί έναν μοναδικό προορισμό. Είναι μια από τις πιο όμορφες λίμνες στον κόσμο και απλώνεται μεταξύ της Ελβετίας και της Γαλλίας. Το 60% ανήκει στην Ελβετία, ενώ το 40% στη Γαλλία. Έχει έκταση πάνω από 600km2 και αν την κοιτάξει κανείς από υψόμετρο, μοιάζει με ημισέληνο. Στη λίμνη οι επισκέπτες συχνά κάνουν διάφορα αθλήματα ή βόλτες με σκάφη για να θαυμάσουν το υπέροχο τοπίο.

Πόλη Interlaken

Αυτή η μικρή πόλη, είναι ιδανική για διαφόρων ειδών δραστηριότητες, από πεζοπορία και σκι, μέχρι πτώση με αλεξίπτωτο στις πλαγιές, bungee jumping ή ακόμη και rafting. Βρίσκεται σε ένα όμορφο τοπίο και δεν αποτελεί έκπληξη γιατί πολλοί τουρίστες την προτιμούν για να εξερευνήσουν την ύπαιθρο. Προσφέρει εντυπωσιακή θέα και αποτελεί συγκοινωνιακό κόμβο προς τα περιβάλλοντα βουνά, κυρίως τον ορεινό όγκο του Jungfrau και τις λίμνες της ευρύτερης περιοχής.

Ζυρίχη

Δε νοείται να μην αναφέρουμε την 2000 ετών πόλη με την πλούσια ιστορία, η οποία ξεκινά από την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, αναπτύχθηκε τον Μεσαίωνα και ήδη από τον 19ο αιώνα, αποτελεί το σημαντικότερο οικονομικό κέντρο της Ελβετίας. Σήμερα, η Ζυρίχη είναι γεμάτη με μοντέρνα café, διάσημες boutique και προσφέρει έντονη ζωή.

Καταρράκτες του Ρήνου

Οι καταρράκτες του Ρήνου βρίσκονται στην πόλη Schaffhausen και αποτελούν τους μεγαλύτερους καταρράκτες όλης της Ευρώπης. Μπορείτε να απολαύσετε την υπέροχη θέα από τις διάφορες πλατφόρμες που υπάρχουν ή να κάνετε μια βόλτα με πλοιάριο κοντά τους, ιδιαίτερα τις περιόδους που είναι φωτισμένοι και ακόμη πιο φαντασμαγορικοί.

Παγετώνας Aletsch

Πρόκειται για τον πιο μεγάλο και εντυπωσιακό παγετώνα στις Άλπεις, με μήκος 23 χλμ. Η πρόσβαση σε αυτόν είναι εύκολη και είναι το πρώτο αξιοθέατο που αναγνωρίστηκε από την Unesco ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Ελβετίας στην περιοχή Aletsch.