Ποια είναι η πιο «υποτιμημένη» πόλη στον κόσμο;

colorfulspringsunsetonthemainsquareofcityof
ΔΕΥΤΕΡΑ, 29 ΜΑΙΟΥ 2023

Βρίσκεται στην Ευρώπη και είναι ανερχόμενο αστέρι.

Υπάρχουν πόλεις που λείπουν από την ταξιδιωτική μας λίστα, αλλά σίγουρα αξίζουν μία επίσκεψη γιατί είναι όμορφες, δεν έχουν τις ενοχλητικές ορδές τουριστών στους δρόμους τους, είναι πιο οικονομικές και είναι εξίσου ενδιαφέρουσες με τους κλασικούς dreamy προορισμούς, όπως η Νέα Υόρκη, το Τόκιο και το Παρίσι.

Επιχειρώντας να απαντήσει στην ερώτηση «Ποια είναι η πιο υποτιμημένη πόλη στον κόσμο», το CNBC απευθύνθηκε σε 175 τουριστικούς πράκτορες, ειδικούς και λάτρεις των ταξιδιών. Στις απαντήσεις τους θα περίμενε κανείς πολλές και διάφορες, αλλά για κάποιο λόγο μία συγκεκριμένη πόλη στην Ευρώπη αποτέλεσε την πιο συχνή απάντηση. Ο λόγος για την Μπολόνια, της γειτονικής μας Ιταλίας.

Η Μπολόνια είναι μία σχετικά μικρή πόλη, και φοιτητούπολη, η οποία φημίζεται για τις ιδιαίτερες στοές της (portici). Είναι επίσης οικονομική και σε εξυπηρετικό σημείο για τις μεταφορές, για παράδειγμα είναι μόλις μισή ώρα, με το τρένο, από την Φλωρεντία. Επιπλέον είναι γνωστή για το (πολύ) καλό φαγητό της και έχει χαρίσει το όνομά της στα σε-ποιον-δεν-αρέσουν ζυμαρικά Μπολονέζ.

«Είναι μια γαστρονομική Μέκκα», όπως το έθεσε ο Tom Marchant, ιδρυτής της luxury ταξιδιωτικής εταιρείας Black Tomato.  Η γαστρονομική της φήμη έχει χαρίσει μάλιστα στην Μπολόνια και ένα κάπως άκομψο χαρακτηρισμό (βασικά έχει πολλούς). Η πόλη είναι γνωστή ως «Η χοντρή», λόγω της πλούσιας κουζίνας της.

Ποιοι είναι όμως οι λόγοι που οι ειδικοί του κλάδου θεωρούν την Μπολόνια το μεγάλο ανερχόμενο αστέρι των τουριστικών προορισμών;

Το φαγητό.

Η αρχιτεκτονική και η ιστορία της πόλης.

Είναι βολική και προσβάσιμη.

Ιωάννα Βαρδαλαχάκη / [email protected]