Αστραφτερή διαμονή στις Κυκλάδες μέσα από 4 πολυτελείς επιλογές

avant-mar
ΤΡΙΤΗ, 01 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023

Ξενοδοχεία για γερούς προϋπολογισμούς, που, όμως, υπόσχονται να ανεβάσουν επίπεδο τις διακοπές στις Κυκλάδες το φετινό καλοκαίρι.

Avant Mar, Πάρος
Υποδέχεται τους επισκέπτες του από τις 15 Ιουλίου σε μια ιδανική τοποθεσία πάνω στην παραλία Πιπέρι και αποτελεί τη νέα ξενοδοχειακή άφιξη από την Grivalia Hospitality. Με δυναμικότητα 38 δωματίων, συμπεριλαμβανομένων επτά πολυτελών σουιτών, καθεμία με ιδιωτική plunge pool, καθώς και της "The Avant Mar Premium Sea View Suite", η διαμονή στο Avant Mar αντικατοπτρίζει την αυθεντική κυκλαδίτικη φιλοξενία. Η εσωτερική σχεδίασή του αντλεί έμπνευση από το φυσικό και αρχιτεκτονικό περιβάλλον του ελληνικού νησιωτικού τοπίου και το λευκό μάρμαρο είναι αυτό που ξεχωρίζει στο σχεδιασμό, ενώ τα φυσικά περάσματα φωτός και αέρα δημιουργούν την απόλυτη ατμόσφαιρα χαλάρωσης και ευεξίας. Highlight του ξενοδοχείου, αλλά και του νησιού, είναι το Matasuhisa Paros που άνοιξε τις πόρτες του φέρνοντας το global brand Matsuhisa στην Πάρο για μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία Nobu-Style με φόντο το Αιγαίο. Το ταξίδι στη γεύση στο Avant Mar συμπληρώνει η γαστρονομική πρόταση του all day restaurant Thymes με την υπογραφή του Chef, Δημήτρη Κατσάνου σερβίροντας πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό δίπλα στην πισίνα. Ιδιαίτερη γωνιά του ξενοδοχείου αποτελεί το pastry shop Figs με παραδοσιακά γλυκά της Ελλάδας. Μην παραλείψετε να περάσετε και από τη wellness area του ξενοδοχείου για να απολαύσετε τη θεραπεία της επιλογής σας κάτω από τον κυκλαδίτικο ουρανό. Μεταξύ άλλων, μπορείτε να επιλέξετε το Ancient-Greek Full Body Massage, μία θεραπεία με βαθιές ρίζες στην ελληνική αρχαιότητα, αλλά και το Cinq Mondes Relaxing Oriental Full Body Massage, ένα αυθεντικό και χαλαρωτικό μασάζ εμπνευσμένο από τις μαροκινές παραδόσεις του χαμάμ. Info: Πιπέρι, Νάουσα, Πάρος, 2284 440 300.

Grace Hotel, Σαντορίνη
Με τα ασβεστωμένα της σπίτια, τις παραλίες με μαύρη και κόκκινη άμμο, τις εκκλησίες με τους τρούλους και το απίθανο ηλιοβασίλεμα για το οποίο ταξιδεύουν από όλα τα μήκη και πλάτη της γης, η Σαντορίνη είναι ένας ευλογημένος τόπος. Σε αυτό το γραφικό τοπίο, το Grace Hotel στην κορυφή του βράχου στο Ημεροβίγλι ολοκληρώνει την σαντορινιά εμπειρία, με την εκπληκτική του θέα στο απέραντο γαλάζιο, την πολυτέλεια στην απλότητά του, τη γαστρονομική του εμπειρία με το Varoulko Santorini με τον σεφ Λευτέρη Λαζάρου στο τιμόνι, αλλά και τις προτάσεις του για fine-drinking, στο 363 Bar by Baba Au Rum. Εκεί σας περιμένουν πολυτελή δωμάτια, σουίτες και βίλες, από 50 έως 400 τετραγωνικά μέτρα, τα οποία φυσικά αγκαλιάζουν την τοπική αρχιτεκτονική με καθαρές γραμμές και φυσικά υλικά, με θέα στην εμβληματική καλντέρα, ενώ δεν λείπουν και οι χαλαρωτικές πισίνες για την απόλυτη δροσερή χαλάρωση. Ιnfo: Ημεροβίγλι, Σαντορίνη,  2286 021300.

Kalesma Mykonos, Μύκονος
Το Kalesma Mykonos έπειτα από δύο επιτυχημένα χρόνια λειτουργίας, έχει μπει δυναμικά στη νέα σεζόν, σε ένα από τα πιο δημοφιλή νησιά της Ελλάδας παγκοσμίως. Συνδυάζοντας την απλότητα με την εκλεπτυσμένη κομψότητα και την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, το Kalesma Mykonos αποτελεί ένα σύγχρονο κυβιστικό σύμπλεγμα σουιτών και βιλών χτισμένο πάνω στον λόφο του Ορνού, με την επιλογή -μεταξύ άλλων- των One Bedroom Villas που διαθέτουν barbecue, αλλά και μια open-plan βεράντα με κήπο, με τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν private parties αλλά και ιδιωτικά δείπνα με την υπογραφή του chef του ξενοδοχείου. Οι πιο ρομαντικοί μπορείτε να απολαύσετε απεριόριστη θέα στη Δήλο και φυσικά το ηλιοβασίλεμα και την ανατολή του ήλιου από όλα τα σημεία του ξενοδοχείου και ιδιαίτερα από το Aloni Sunset Lounge. Τις γαστρονομικές προτάσεις του Kalesma Mykonos θα δοκιμάσετε στο Pere Ubu Mykonos, το αγαπημένο αθηναϊκό εστιατόριο που έβαλε πλώρη για το Αιγαίο, με τη ζεστή φιλοξενία της ομάδας του ξενοδοχείου να μη λείπει από κάθε σας βήμα. Φέτος, μάλιστα, το Kalesma Mykonos διοργάνωσε και παρουσίασε για πρώτη φορά τον Ιούλιο το “The Light of Apollo”, ένα πρώτο στο είδος του performance art έργο που εξερευνά τη θεία έμπνευση, το μυθολογικό στοιχείο και το ίδιο το νησί της Μυκόνου. Info: Αλεομάνδρα, Μύκονος, 2289 077222.

Domes White Coast, Μήλος
Η Μήλος ξεχωρίζει για τις υπέροχες και περισσότερες από 70 παραλίες της για κάθε γούστο και σίγουρα δεν έχει ανακηρυχθεί τυχαία το καλύτερο νησί στον κόσμο, καθώς και στην Ευρώπη, στα World's Best Awards 2021 αμερικανικού περιοδικού «Travel + Leisure». Από τα λευκά βράχια, τις σπηλιές και τα τιρκουάζ νερά της έως την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, τα αξιοθέατα και τις αμέτρητες γαστρονομικές της επιλογές, το ηφαιστειογενές νησί δείχνει να «αιχμαλωτίζει», όπως κανένα άλλο, το ελληνικό καλοκαίρι. Στις επιλογές διαμονής ξεχωρίζει το Domes White Coast Milos, το Adults Only ξενοδοχείο 5 αστέρων του νησιού, το οποίο εμπνευσμένο από τους οικισμούς της Μήλου, εκπέμπει μία αίσθηση ηρεμίας και εσωτερικής ισορροπίας ενώ έχει θέα στο ηλιοβασίλεμα και μοιράζεται την ίδια ακτογραμμή με τη γνωστή παραλία Σαρακήνικο. Απολαύστε το ηλιοβασίλεμα είτε από την ιδιωτική βεράντα σας, είτε απολαμβάνοντας το ποτό σας στο μπαρ. Για φαγητό θα περάσετε οπωσδήποτε από το εστιατόριο Makris του ξενοδοχείου, για να απολαύσετε δημιουργικά πιάτα του σεφ Πέτρου Μακρή. Info: Μύτακας, Μήλος, 231 084 0550.

Christos Drazos Photography
Liostasi Hotel, Ίος
Μπορεί η Ίος να φημίζεται για τα πάρτι της, με πολλούς νεαρούς τουρίστες από το εξωτερικό να την προτιμούν, αλλά αυτό δεν είναι το κύριο χαρακτηριστικό της. Η υπέροχη Χώρα της, οι κρυστάλλινες παραλίες της και οι ευκαιρίες για χαλάρωση είναι αρκετές, μια εκ των οποίων στο κομψό Liostasi Hotel. Περίπου 2 χιλιόμετρα από το λιμάνι του νησιού και 2,5 χιλιόμετρα από τη δημοφιλή παραλία του Μυλοπότα, ενώ είναι πολύ κοντά στη Χώρα, το Liostasi Hotel απέχει μόλις 5 λεπτά με τα πόδια από την παραλία, ενώ διαθέτει υπέροχη πισίνα, κέντρο σπα για χαλαρωτικές, beauty συνεδρίες και καλαίσθητα καταλύματα με θέα στο Αιγαίο Πέλαγος. Το Grandma’s Restaurant στην υπαίθρια βεράντα είναι απαραίτητη γαστρονομική στάση στο νησί με θέα στη θάλασσα, με τη δημιουργική πινελιά του σεφ Θοδωρή Κυριακίδη, με νέα πιάτα πλούσια σε κυκλαδίτικα στοιχεία και ευφάνταστες ιδέες. Για κοκτέιλ σε πιο ήσυχο μοτίβο, το Liostasi Pool & Cocktail Bar σας περιμένει. Info: Ίος, 2286 092140.