Γιατί αυτές οι 8 πόλεις δεν είναι και τόσο φιλικές;

massalia
ΠΕΜΠΤΗ, 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023

Ένας προορισμός μας γοητεύει τόσο για τις φυσικές του ομορφιές, όσο και για τους ανθρώπους του, όπως και για το κατά πόσο είναι value for money ή μας προσφέρει ασφάλεια. Κάποιες πόλεις, όμως, υστερούν σε κάποια από αυτά και γι' αυτό βρίσκονται στις λίστες με τις όχι και τόσο φιλικές.

Μασσαλία, Γαλλία
Η 2η μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας από τη μία ζει μια πολιτισμική αναγέννηση, από την άλλη πολλοί ταξιδιώτες τη βρίσκουν κάπως απεριποίητη. Παρ΄όλ’ αυτά, όμως, παραμένει μια πολύ πιο χαλαρή πόλη σε σχέση με το Παρίσι, κάτι που αποζητούν πολλοί τουρίστες.

Λος Άντζελες, ΗΠΑ
Η ατελείωτη ηλιοφάνεια στην Πόλη των Αγγέλων φαίνεται ότι δεν βοήθησε την πόλη να «ανέβει» στη λίστα. Παρά τους όμορφους ανθρώπους, τη λάμψη, τις πισίνες και τα πλούτη, πολλοί τουρίστες μιλούν για αγένεια, απροθυμία και φιγούρα των ντόπιων.

Μόσχα, Ρωσία
Η Μόσχα έχει σίγουρα πολλά να προσφέρει όσον αφορά τα αξιοθέατα και τον πολιτισμό της, ενώ ένα ταξίδι εκεί σίγουρα είναι εμπειρία, ειδικά τον χειμώνα με τις θερμοκρασίες να δείχνουν ακόμη και -20 βαθμούς. Ωστόσο, δεν είναι μόνο ο καιρός αφιλόξενος, αλλά και οι ντόπιοι, οι οποίοι δεν θεωρούνται από τους πιο πρόθυμους να βοηθήσουν. Σε αυτό προσθέστε και την κίνηση, όπως και γενικότερα την ψυχρή ατμόσφαιρα παντού, και θα καταλάβετε γιατί η Μόσχα δεν μοιάζει φιλόξενη στον ταξιδιώτη. Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στην Αγία Πετρούπολη, σύμφωνα με το list25.com.

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
Η άλλη μεγαλούπολη των ΗΠΑ είναι σίγουρα μια πόλη που τα έχει όλα και αποτελεί ταξίδι ζωής για πολλούς. Πολλοί επισκέπτες, όμως, αισθάνονται πνιγηρά με την πολυκοσμία της, ενώ δεν είναι λίγες οι αναφορές για αφιλόξενους ντόπιους που δεν προσφέρουν εύκολα τη βοήθειά τους.

Κάννες, Γαλλία
Το Φεστιβάλ Καννών σίγουρα είναι ένα από τα πιο σημαντικά κινηματογραφικά φεστιβάλ που χαρίζει κύρος σε αυτή την όμορφη γαλλική πόλη στα νότια της χώρας. Την ίδια στιγμή, όμως, οι Κάννες χαρακτηρίζονται και από το πόσο ακριβές είναι, αλλά και το πόσο υπερόπτες είναι οι κάτοικοι. Γι’ αυτό και παρά την πανέμορφη τοποθεσία στη Γαλλική Ριβιέρα, πολλοί ταξιδιώτες δεν εκτιμούν τις Κάννες ως μια φιλική πόλη.

Πεκίνο, Κίνα
Με πληθυσμό 22 εκατομμυρίων, το Πεκίνο θεωρείται ότι έχει πολλούς κατοίκους, με τον συνωστισμό να δημιουργείται παντού. Ο συνδυασμός του υπερπληθυσμού με την έντονη μόλυνση του περιβάλλοντος είναι αρκετά για να μπει ανάμεσα στις πιο αφιλόξενες πόλεις του πλανήτη.

Φραγκφούρτη, Γερμανία
Η πηγή του «κακού» για τη Φραγκφούρτη είναι μάλλον το αεροδρόμιό της. Από τη μία είναι ένα από τα μεγαλύτερα και με την περισσότερη κίνηση στον κόσμο, από την άλλη, όμως, οι ταξιδιώτες αναφέρουν ότι το προσωπικό του δεν είναι εξυπηρετικό και φιλικό, ενώ και το ίδιο το αεροδρόμιο είναι πολύπλοκο.

Νάπολι, Ιταλία
Μια πόλη ανάμεσα στη Ρώμη και τη Φλωρεντία σίγουρα θα αντιμετώπιζε δυσκολία να ξεχωρίζει ανάμεσα στους ταξιδιώτες. Δεν είναι, όμως, η τοποθεσία που «κοστίζει» στη Νάπολι και τη φέρνει ανάμεσα στις λιγότερο φιλικές πόλεις, αλλά η εγκληματικότητα και οι πολλοί «πορτοφολάδες».