Ανακαλύπτουμε 5 υπέροχες παραλίες της Νότιας Κρήτης (βίντεο)

paralia-damnoni-kriti
ΤΕΤΑΡΤΗ, 06 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Βάζουμε μπρος για νότιο Ρέθυμνο σε μαγευτικές παραλίες με κρυστάλλινα νερά, που πρέπει να έχουμε υπ’ όψιν στο επόμενο ταξίδι μας στην Κρήτη.

Ανακαλύψτε τα μαγευτικά τοπία του Δαμνόνι, του Μικρού Αμμούδι, του Κλεισίδι, του Αμμούδι και της παραλίας Σκινάρια.

Κρυστάλλινα νερά, χρυσαφένιες αμμουδιές και θέα που κόβουν την ανάσα σας περιμένουν σε κάθε στροφή. Βυθιστείτε στην ηρεμία αυτών των μεσογειακών παραδείσων και ξεκινήστε μια περιπέτεια καθώς εξερευνάτε αυτά τα παράκτια καταφύγια. Είτε πρόκειται για κολύμπι, κολύμβηση με αναπνευστήρα ή απλά για κολύμπι στον ήλιο, υπάρχει κάτι για όλους.

Το Δαμνόνι έχει κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά, χρυσή άμμο και ενδείκνυται και για χαλάρωση και για θαλάσσιες δραστηριότητες. Στη συνέχεια, το Μικρό Αμμούδι ανάμεσα σε δυο λόφους αποτελεί την απόλυτη απόδραση για ήρεμο μπάνιο. Πολύ κοντά βρίσκεται και το Κλεισίδι με τους ιδιαίτερους βραχώδεις σχηματισμούς του που δημιουργούν φυσικές πισίνες. Το Αμμούδι είναι ιδανικό για όσους αγαπούν το snorkeling και τέλος η παραλία Σκινάρια είναι ένας πραγματικός παράδεισος για όσους αγαπούν τη φύση. 

Το παρεκκλήσι του Αγίου Παϊσίου, είναι τόπος προσευχής και λατρείας αφιερωμένος στον Άγιο Παΐσιο, επιφανή ορθόδοξο μοναχό του 20ου αιώνα.

Όλες αυτές οι παραλίες βρίσκονται στην ευρεία περιοχή του Πλακιά στο Νότιο Ρέθυμνο της Κρήτης.

Πηγή
neakriti.gr